Trini píše:Jde fakt o to ztotožnění, cítit se být konatelem...
To se dá přece vobejít ve jménu lásky, vůdce, říše či jiné pitomosti (nejlépe z říše archetypů)
Trini píše:Jde fakt o to ztotožnění, cítit se být konatelem...
Trini píše:Já mám E. Tomáše ráda. Dostal se velmi daleko - jako takřka nikdo v Evropě. Velmi vyjimečný.
vostalpetr píše:Trini píše:Já mám E. Tomáše ráda. Dostal se velmi daleko - jako takřka nikdo v Evropě. Velmi vyjimečný.
Já ne, vždyt ta jeho záliba v Milarepovi ledacos vysvětluje...
Normálně zábava je jen stagnace, zastavení.
Trini píše:Já mám E. Tomáše ráda. Dostal se velmi daleko - jako takřka nikdo v Evropě. Velmi vyjimečný.
Trini píše:vostalpetr píše:Trini píše:Já mám E. Tomáše ráda. Dostal se velmi daleko - jako takřka nikdo v Evropě. Velmi vyjimečný.
Já ne, vždyt ta jeho záliba v Milarepovi ledacos vysvětluje...
Ta kniha je výborná.
vostalpetr píše:A co jsem blbě pochopil ???
armin píše:Trini píše:Já mám E. Tomáše ráda. Dostal se velmi daleko - jako takřka nikdo v Evropě. Velmi vyjimečný.
Já ho mám také rád.
Arat píše:Trini píše:Já mám E. Tomáše ráda. Dostal se velmi daleko - jako takřka nikdo v Evropě. Velmi vyjimečný.
Jak bys Trini podle svého vnímání popsala Eduarda a jak Mílu, co se týká jejich "dosažení?
Trini píše:Arat píše:Trini píše:Já mám E. Tomáše ráda. Dostal se velmi daleko - jako takřka nikdo v Evropě. Velmi vyjimečný.
Jak bys Trini podle svého vnímání popsala Eduarda a jak Mílu, co se týká jejich "dosažení?
Potom, co jsem si přečetla její básen, na kterou mne upozornil Petr, a poslechla jsem si ji na videu, kde popisuje Absolutno, jsem přesvědčená, že E. Tomáš měl pravdu, když říkal, že je před ním. E. Tomáš byl svou osobností rozený učitel - Slunce a Měsíc ve zamení Střelce a jeho mírná povaha, klid a rozvaha mu umožnovaly snadný příspup k lidským srdcím. Ale měla jsem u něho pocit, že k opravdovému zakotvení v Poznání došlo až hodně pozdě. Ale je to tak důležité, aby co nejdříve došlo k úplnému zakotvení? Podle mne je takový ne úplně zakotvený, ale charakterově perfektní učitel lidem bližší, než dokonale zakotvený. Proto to u něho tak dobře fungovalo.
Arat píše:PS: Četla jsi knihu Duha v zrcadle?
https://www.databazeknih.cz/knihy/duha-v-zrcadle-32907
Trini píše:Arat píše:PS: Četla jsi knihu Duha v zrcadle?
Ne, nečetla. Bohužel jsem od ní nic nečetla. Moje známá ji něměla ráda, a tak mi posílala jen knihy od E. Tomáše.
Arat píše:Trini píše:Arat píše:PS: Četla jsi knihu Duha v zrcadle?
Ne, nečetla. Bohužel jsem od ní nic nečetla. Moje známá ji něměla ráda, a tak mi posílala jen knihy od E. Tomáše.
Tu knihu napsal Eduard Tomáš, ne Míla.
Trini píše:E. Tomáš někde psal nebo řekl, že se nás tady sešla velká skupina z dob faraona Achnatona. Asi měl pravdu. Já jsem se k té době cítila být velmi přitahována. Ale mám pocit, že E. Tomáš neměl Achnatona rád, já ale jo. Dokonce hodně. Finský spisovatel Mika Waltari patří do té skupiny taky - napsal nádherný román z té doby Egypťan Sinuhet.
armin píše:Jak se z tohoto podle úvodu hloupého úvodu stalo vlákno, které o něčem je.
Ale na hodnocení Eduarda a Míly nikdo tady nemáme.
Vostálovo hodnocení známe (to je tady směroplatné) takže na tomhle jeho fóru bych takové subtilní věci zrovna neřešil.
Skončilo by to jako obvykle v žumpě, jako všechno krásné, hodnotné a svaté.
Je mi to příliš blízké a někteří by to mohli vnímat jako vytahování se, schovávání se za něco nebo přímo hovna.
Tak proč?
Snad jedině mailem nebo na jiném fóru.
Tady je to o sračkách, ne o Pravdě.
A proto tady jsem. Ne zdraví, ale nemocní .....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 271 návštevníků