Trini píše:Jana píše:
Teď by bylo zajímavé zjistit, co je "normální vědomí", jestli existuje více druhů vědomí, jestli existuje nějaké, které je běžné, a které je nějak mimořádné, a tím pádem od běžného vědomí odlišné.
Salmo už to napsal.Jana píše:
I když v noci ve spánku bude sen znovu vypadat jako skutečný, každé ráno je jasné, že to, co se zdálo, není skutečné. Ve snu je těžké uvědomit si, že je to sen.
Sen je skutečný a opravdu existuje. Ty myslíš zřejmě to, co se ve snu objevuje, že není součástí tohoto světa normálního denního vědomí. A protože jsme byli naučeni jako skutečnost vnímat jen tento svět, tak si myslíme, že to, co je ve snu není skutečné, že to neexistuje. Ale já to tak nevidím. Pro mne je sen stejně skutečný jako tento svět. Je to astrální svět. který je součástí projevu, manifestace Nadjá.
A samozřejmě je možné si uvědomit ve snu, že nejde o svět normálního denního vědomí. Jsou na to praktiky, kterými se to dá trénovat. Pro staré Toltéky to bylo velmi důležité.
...ananda je sanskrtské slovo vyjadřující blaženost. Lidské tělo si tuto látku dokáže samo vyprodukovat, nicméně účinku je dosaženo až v momentě, kdy dojde ke spojení s kanabinoidními receptory CB1 a CB2. Následuje kaskáda změn projevujících se téměř na všech úrovních, jmenovitě ovlivňuje centrální nervovou soustavu (CNS), imunitní systém nebo autonomní nervovou soustavu zajišťující mimo jiné přijímání potravy, rozmnožování, odpočinek, trávení, odolnost vůči stresu a fungování organismu v klidovém režimu.
Babička Jety vstoupila do místnosti ve velmi rozjařeném stavu. Fren na ni koukla a řekla: Dám si co ty.
Babička Jety otevřela kabelku a začala se v ní přehrabovat : Mám tu projímadlo, .....
salmo1cz píše:Ano, když půjdeme na dřeň tak se jedná o fyzikálně chemickou reakci v thalamu.
A jelikož mám důvěru v boha, respektive v to co je tak je to dobré.Takhle jednoduše to vnímám bez ohledu na koncepty.
Já jsem to nevymyslel jak to je tak to je.
salmo1cz píše:V mém samadhi byl vnitřní dialog
Jana píše:...ananda je sanskrtské slovo vyjadřující blaženost. Lidské tělo si tuto látku dokáže samo vyprodukovat, nicméně účinku je dosaženo až v momentě, kdy dojde ke spojení s kanabinoidními receptory CB1 a CB2. Následuje kaskáda změn projevujících se téměř na všech úrovních, jmenovitě ovlivňuje centrální nervovou soustavu (CNS), imunitní systém nebo autonomní nervovou soustavu zajišťující mimo jiné přijímání potravy, rozmnožování, odpočinek, trávení, odolnost vůči stresu a fungování organismu v klidovém režimu.
Jasně, jen ji není možné nazývat věčnou.
salmo1cz píše:Já sice ty praktiky neznám, ale naučil jsem se uvědomit si sen, že nejde o běžné vědomí.Dokonce to je někdy zábava, protože v tom astrálu si můžeš hrát a ještě u toho spíš.
salmo1cz píše:Ano, když půjdeme na dřeň tak se jedná o fyzikálně chemickou reakci v thalamu.
salmo1cz píše:
A jelikož mám důvěru v boha, respektive v to co je tak je to dobré.Takhle jednoduše to vnímám bez ohledu na koncepty.
salmo1cz píše:Já jsem to nevymyslel jak to je tak to je.
Trini píše:
Akceptance je ok. Teprve ta může vést k odpovědi na otázku Proč?.
Jana píše:Nicméně i tu hru na "Proč"
Trini píše:Jana píše:Nicméně i tu hru na "Proč"
Asi právě proto, že to u mě nebyla hra, ale smrtelně vážná záležitost, to k cíli vedlo, Jani.
Konec konců, není možné být jinde, než v Cíli, který tady teď právě je.
Trini píše:salmo1cz píše:V mém samadhi byl vnitřní dialog
Opravdu dialog? U mně je to monolog.
Zajímá mě to, protože podle starých Toltéků je právě problém ten dialog. Od toho podle nich je potřeba se osvobodit.
salmo1cz píše:Trini píše:salmo1cz píše:V mém samadhi byl vnitřní dialog
Zajímá mě to, protože podle starých Toltéků je právě problém ten dialog. Od toho podle nich je potřeba se osvobodit.
Monolog to byl než se tam přimotal Išvara.Píše se o něm ledacos, ale mě připadal takovej trochu nepovedenej,tak trochu jako malej zmetek.
Takže nakonec jsem ho poslal doprdele.
Odešel v půlce věty... říkám tohle není slušné na tebe si dám milej zlatej pozor.
No trochu obava tam byla...ale proč se bavit s kovaříčkem když vidíte Kováře.
armin píše:Jestli je tu někdo, zdravého rozumu a hlavně srdce, tak se nějakými Vostály a dalšími relatvizujícími individui nenechá zmást.
Kdo se nechá, v kom to pozitivně rezonuje, ten se skutečnou duchovní cestou nemá nic společného.
Prostě na to ještě nemá.
salmo1cz píše:Trini píše:salmo1cz píše:V mém samadhi byl vnitřní dialog
Monolog to byl než se tam přimotal Išvara.
Jana píše:Ovšem osobně to každý může mít úplně jinak.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 46 návštevníků