Arat píše:Víš, čeho jsem si všimla, ale už je to dřív a je to tak pořád, že nevím proč a docela by mě to zajímalo, celkem šetříš Áju.
Dovedl bys mi na to odpovědět?
Viz. i nyní.....
Já ti nevím, Karle...
Arat píše:Víš, čeho jsem si všimla, ale už je to dřív a je to tak pořád, že nevím proč a docela by mě to zajímalo, celkem šetříš Áju.
Viz. i nyní.....
armin píše:Arat píše:Víš, čeho jsem si všimla, ale už je to dřív a je to tak pořád, že nevím proč a docela by mě to zajímalo, celkem šetříš Áju.
Viz. i nyní.....
Já ti nevím, Karle...
Arat píše:armin píše:Arat píše:Víš, čeho jsem si všimla, ale už je to dřív a je to tak pořád, že nevím proč a docela by mě to zajímalo, celkem šetříš Áju.
Viz. i nyní.....
Já ti nevím, Karle...
Asi nějaký osobní háček...
Alfons píše:Musk: "Doufám, že moji nejhorší kritici zůstanou na Twitteru, protože to je to, co znamená svoboda slova."
https://www.youtube.com/watch?v=dGlP9pSfmzM
Jaký to kontrast ke zdejšímu arminovi, který jásá nad vládní cenzurou, pomlouvá špičkové antivaxinační vědce, tváří se jako kamarád a co že jsme tak zapšklí, kysele negativní.
Njn armine, to se holt někdy na svini, převlečenou za kamaráda, bývalí kamarádi tak dívají.
armin píše:Alfons píše:Musk: "Doufám, že moji nejhorší kritici zůstanou na Twitteru, protože to je to, co znamená svoboda slova."
https://www.youtube.com/watch?v=dGlP9pSfmzM
Jaký to kontrast ke zdejšímu arminovi, který jásá nad vládní cenzurou, pomlouvá špičkové antivaxinační vědce, tváří se jako kamarád a co že jsme tak zapšklí, kysele negativní.
Njn armine, to se holt někdy na svini, převlečenou za kamaráda, bývalí kamarádi tak dívají.
Jistě sis mohl všimnout, že já svoje kritiky taky mám rád a rád si s nimi povídám.
Lavrov: Jako všechny války, i tato skončí smlouvou
Válka na Ukrajině skončí smlouvou, nepochybuje ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. V pondělí večer to uvedl v živém vysílání ruské propagandistické televize První kanál. Jednání podle jeho verze událostí zkomplikoval fakt, že se do nich údajně začaly míchat Británie a Spojené státy.
„Jako v každé situaci, kdy jsou použity ozbrojené síly, vše samozřejmě skončí smlouvou, ale parametry této smlouvy budou určeny fází bojů, ve které se tato smlouva stane skutečností,” řekl Lavrov.
Šéf ruské diplomacie dodal, že návrhy Ukrajiny, které mu byly sděleny během rozhovorů v Istanbulu 29. března, vnímal velmi kladně.
Ukrajinská delegace tehdy navrhla ruské straně systém bezpečnostních záruk. Pokud by fungoval, Kyjev odsouhlasí neutrální status Ukrajiny.
Lavrov tvrdí, že do vyjednávacího procesu následně zasáhli Britové a Američané a začali Ukrajincům vysvětlovat, jak znění svých návrhů změnit.
Jako příklad uvádí údajnou změnu ve formulaci otázky vojenských cvičení.
„V istanbulském dokumentu stálo, že 'na Ukrajině nebudou žádné cizí vojenské základny a žádná cvičení za účasti cizích ozbrojených sil, s výjimkou souhlasu všech garantujících zemí této smlouvy včetně Ruska' – to tam bylo explicitně,” řekl Lavrov.
Ve verzi, kterou Ukrajinci následně poslali, už tam podle Lavrova stálo „s výjimkou souhlasu většiny garantujících zemí”.
Rusko souhlasilo, že nebude mít veto
Zda k výměně dvou slov skutečně došlo, nebo při jednání v Istanbulu došlo k nedorozumění, nelze ověřit. Skutečností ale je, že po oněch rozhovorech ukrajinský vyjednavač Oleksandr Čalyj médiím sdělil, že Rusko nebude mít mezi budoucími garanty žádné výsostní postavení, a tudíž ani právo veta. V situaci, kdy má být hlasování jednomyslné, každá ze stran má z principu právo veta.
Zdůraznil, že s tím Rusko souhlasilo.
„Bez ohledu, jak to zní, bude to (jen) další strana. Z hlediska mezinárodního práva, z hlediska právní dohody o bezpečnostních zárukách Ukrajiny bude jedním z ručitelských států,” řekl Čalyj.
Kdo všechno by se mohl stát „ručitelským státem” a kolik jich bude, není přesně jasné. Hovoří se o Francii, Británii, Kanadě, Německu, USA, ale i Polsku, Turecku nebo třeba Izraeli.
Mírová jednání uvázla na mrtvém bodě poté, co Ukrajina obvinila Rusko ze spáchání válečných zločinů masakrováním civilistů v obcích poblíž hlavního města Kyjeva.
Kreml minulý týden uvedl, že na Ukrajinu odeslal dokument obsahující požadavky, kterými si Rusko podmiňuje ukončení bodů. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však uvedl, že žádný takový dokument neobdržel.
V úterý se má v Moskvě sejít generální tajemník OSN António Guterres s ruským prezidentem Putinem a jednat o způsobu ukončení války.
Ukrajina žádá od USA dvě miliardy dolarů měsíčně
Ukrajinský ministr financí Serhij Marčenko na setkání s vysokými americkými představiteli uvedl, že jeho země potřebuje ekonomickou pomoc ve výši nejméně pěti miliard dolarů měsíčně. Dvě miliardy by chtěl od Spojených států, řekl listu The Washington Post.
Pomoc v této výši Ukrajina potřebuje na měsíce duben, květen a červen. „Potřebujeme zaplnit tuto mezeru hned teď, abychom přilákali potřebné finance a vyhráli tuto válku,“ uvedl Marčenko. Pomoc je podle něj potřeba, aby země mohla dál vyplácet důchody, platit zdravotníky a učitele nebo poskytovat humanitární pomoc.
Podle něj by sice země mohla vytisknout peníze, ale to by vedlo jen k roztočení inflační spirály v době, kdy válka narušila dodávky základních potřeb. Daně kvůli válce pokrývají jen 54 procent výdajů Ukrajiny, a to bez zahrnutí nákladů na armádu, sdělil Marčenko.
12 milionu lidí mimo svůj domov
Ukrajinské vedení odhaduje, že nejméně sedm milionů lidí muselo v rámci Ukrajiny opustit své domovy a dalších deset milionů je postiženo dopady bojů. Ze země uprchlo před válkou přes pět milionů Ukrajinců. Premiér Denys Šmyhal uvedl, že vláda dala jen na humanitární pomoc vnitřně vysídleným 1,1 miliardy dolarů.
Krom aktuálního požadavku bude Kyjev později žádat také o dlouhodobější pomoc, uvedl list The Washington Post. Marčenko se už minulý týden účastnil soukromé večeře pořádané americkým náměstkem ministra financí Wallym Adeyemem, kde byl mimo jiné přítomen i představitel banky Goldman Sachs. Zúčastnil se také kulatého stolu s předními představiteli velkých amerických firem.
Americká ministryně financí Janet Yellenová řekla už ve čtvrtek novinářům, že vláda už poslala do Kongresu žádost o další podporu Ukrajině, odmítla však sdělit, v jaké výši. Očekává se, že v Kongresu bude muset vláda tvrdě bojovat o zvýšení výdajů, protože v Senátu visí balíček pandemické pomoci v objemu deset miliard dolarů.
Dosavadní pomoc přes miliardu dolarů
Spojené státy poskytly Ukrajině od počátku války hospodářskou pomoc v objemu přesahujícím miliardu dolarů. Tamní vláda minulý týden oznámila, že zpřístupnila 500 milionů dolarů z balíčku pomoci schváleného Kongresem v březnu.
Někteří američtí představitelé i zástupci Ukrajiny tlačí na americké ministerstvo financí, aby Ukrajině poskytla pomoc ze zmrazených rezerv Ruska, které dosahují desítky miliard dolarů a mohly by pomoci při rekonstrukci válkou zničené země.
Yellenová řekla agentuře Reuters, že se Spojené státy budou snažit dosáhnout toho, aby Rusko platilo obnovu Ukrajiny, ale možná kvůli tomu bude potřeba nová legislativa. Usilovat pak prý bude o to, aby se na tomto kroku shodli i koaliční partneři USA.
armin píše:Arat píše:armin píše:Arat píše:Víš, čeho jsem si všimla, ale už je to dřív a je to tak pořád, že nevím proč a docela by mě to zajímalo, celkem šetříš Áju.
Viz. i nyní.....
Já ti nevím, Karle...
Tak jsem se nad tím zamyslel a myslím že je to tím, že je to naprosto marné a tedy zbytečné.
Na seznamu je na to téma pěkný článek, o jedné podobné paní která mi svým způsobem myšlení a argumentace Alaju hodně připomíná
Paní šíří, že premiér byl příslušníkem gestapa, a nepřipadá jí to divné
https://www.forum24.cz/pani-siri-ze-pre ... -internetu
armin píše:Arat píše:armin píše:Arat píše:Víš, čeho jsem si všimla, ale už je to dřív a je to tak pořád, že nevím proč a docela by mě to zajímalo, celkem šetříš Áju.
Viz. i nyní.....
Já ti nevím, Karle...
Tak jsem se nad tím zamyslel a myslím že je to tím, že je to naprosto marné a tedy zbytečné.
Na seznamu je na to téma pěkný článek, o jedné podobné paní která mi svým způsobem myšlení a argumentace Alaju hodně připomíná
Předmět: Fwd: Mariupol Azovstal
V současné době se probírá stále více a více areál oceláren Azovstal v Mariopolu.
Jinak již od dob Napoleona je známo, že útočník musí mít převahu 3:1. Viz Bojový řád pozemního vojska, lekce první, článek jedna.
Mainstrem říká :
V areálu železáren a oceláren Azovstal v Mariupolu se ukrývá mnoho civilistů, včetně žen, dětí a starších lidí. Tvrdí to šéf místní hlídkové policie Mychajlo Veršynin. Ukrajinská vicepremiérka v pondělí vyzvala Rusko k vytvoření humanitárního koridoru
A co říkají nezávislé zdroje :
Pod průmyslovou zónou závodu Azovstal se v hloubce 30 metrů nachází 24 km tunelů. Nachází se zde také tajné zařízení NATO „PIT-404“ a tajná biologická laboratoř NATO s biologickými zbraněmi.
Bunkrový systém s pancéřovou ochranou. A uvnitř - 240 cizinců, včetně - důstojníků NATO a Francouzské legie, zaměstnanců biologické laboratoře.
A samozřejmě zabezpečení v podobě osobního praporu Rinata Achmetova „Azov“ – 3000 lidí.
Biolaboratoř pod závodem Azovstal v Mariupolu, v tzv. zařízení PIT-404, vybudovala a spravovala společnost Metabiota, spojená s Hunterem Bidenem, Rinatem Ahmetovem a Vladimirem Zelenskim. V laboratořích tohoto zařízení byly prováděny testy na výrobu biologických zbraní.
Francouzská rozvědka a důstojníci speciálních operací nedokázali evakuovat své kolegy z Mariupolu. Proto Macron tak často volal do Kremlu a žádal o „humanitární koridory“ ...
Během záchranné operace byli zabiti někteří francouzští zpravodajští důstojníci. Šéf francouzské zpravodajské služby Eric Vido byl vyměněn 31. března 2022 kvůli neúspěchu francouzských zpravodajských služeb ve válce na Ukrajině. V podzemí "Azovstal" jsou nyní zablokováni důstojníci z USA, Kanady, Německa, Francie, Itálie, Turecka, Švédska, Polska a Řecka Americký generálporučík Roger Clottey, který byl nedávno zajat Lidovými milicemi DNR ze sestřeleného vrtulníku, byl monitorován generálním štábem GRU a ruskou zahraniční zpravodajskou službou v Mariupolu na základě výsledků vnějšího sledování jeho milenky v tureckém Izmiru.
Občanka Ukrajiny, kterou rozvědka znala jako Klute, ji vždy doprovázel generál jako polní manželka, důvěřivá osoba a překladatelka. Jakmile dorazila informace, že tato dáma dorazila do Mariupolu, Rusko zahájilo vojenskou operaci a zablokovalo město.
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... t-40393513
Zelenskyj: Mariupol je válečným srdcem, a tak nesmí přestat bít
11. 4. 2022
Průběh války a případných jednání o příměří určí výsledek bitvy o východ Ukrajiny, ale zejména o Mariupol. Prohlásil to ukrajinský prezident v rozhovoru pro agenturu AP.
„Víte, Mariupol, to je dnes naše válečné srdce. Bije-li, znamená to, že bojujeme, že jsme silní. Ale jestli přestane bít, oslabí to naše pozice. A to nejen proto, že obránci Mariupolu na sebe vážou velké množství nepřátel,“ řekl.
„Čím silnější budeme v Mariupolu, tím lepší bude naše pozice na východě Ukrajiny, tím blíž bude pro nás jednací stůl, tím víc budeme mít výhod v dialogu s Ruskou federací,“ vysvětlil.
„Ale budeme-li slabí, nemusíme se žádného jednání dočkat. Protože pak bude Rusko dělat všechno pro to, aby se zmocnilo toho, co jsme jej donutili opustit,“ sdělil.
Podle Zelenského je nicméně třeba s Ruskou federací stále pokračovat v jednání, vzdor strašlivým svědectvím o mučení Ukrajinců. „Je to obtížné, ale nesmíme promeškat žádnou příležitost k diplomatickému řešení,“ řekl. „Ale každá rodina někoho a něco ztratila, proto si nemyslím, že se lidé spokojí s mírem za jakýchkoli podmínek,“ uzavřel.
Alfons píše:armin píše:Arat píše:armin píše:Arat píše:Víš, čeho jsem si všimla, ale už je to dřív a je to tak pořád, že nevím proč a docela by mě to zajímalo, celkem šetříš Áju.
Viz. i nyní.....
Já ti nevím, Karle...
Tak jsem si ten článek přečetl, to je opravdu úsměvné‚ jaký je ten JXD blbec (či až děsivé, protože to by měl být novinář). Jeho kognitivní schopnosti prostě nedokáží poznat hyperbolu či nadsázku.
Ty taky fetuješ? Tipuji – toluen?
Jj, s marasmem intelektuálním snoubí se i marasmus mravní...
Chceme Rusko na Ukrajině oslabit tak, aby už nemohlo útočit jinde, uvedly Spojené státy
Odborníci ale varují, že USA se pohybují na tenké hraně. Ruský prezident může odkazovat na americké komentáře jako na potvrzení, že právě USA mohou za vypuknutí vojenského konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem s cílem Rusko oslabit. „Putin to využije k podněcování nacionalismu,“ říká James Arroyo, bývalý vysoký britský úředník pro národní bezpečnost, který nyní slouží jako ředitel think tanku Ditchley Foundati
26.04.2022 11:41
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov konstatoval, že není daleko k tomu, aby se ruská invaze na Ukrajinu proměnila v invazi s užitím jaderných zbraní, neboť Rusko těžce nese, že Západ dodává Ukrajině zbraně.
Lavrov dokonale využil návštěvy „posla světa“
Do Moskvy v úterý dorazil generální tajemník Organizace spojených národů (OSN) António Guterres a absolvoval zde jednání s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem. Šéf ruské diplomacie si setkání s „kolegou a přítelem“ pochvaloval a poděkoval mu za porozumění ruské optice ohledně války na Ukrajině.
Guterress, který se označil za „posla světa“, vyzval k vyšetření potenciálních válečných zločinů, ať už je spáchal kdokoli.
„Nesmíme zapomínat na to, že hovoříme o velmi závažném konfliktu, který se bohužel svému řešení stále vzdaluje,” řekl Lavrov na úvod tiskové konferenci.
Jednání s Guteressem si šéf ruské diplomacie pochvaloval, z jeho slov bylo znát, že nešlo o nijak konfrontační setkání.
„Jsme velice vděčni generálnímu tajemníkovi a jeho týmu za porozumění potřebě nahlížet na situaci na Ukrajině a v jejím okolí v širokém kontextu všech těch tendencí, které se hromadí a které zdaleka ne vždy probíhají v rámci ideálů OSN, které jsou zakotveny v Chartě OSN,” řekl Lavrov.
Zopakoval ruskou rétoriku, že k invazi jeho země přistoupila v reakci na rozšiřování sféry vlivu NATO a Spojených států, které se podle něj rozhodly budovat „unipolární svět”, aby zadržely v rozvoji Rusko. Jako tradičně pak vyjmenoval několik propagandistických důvodů pro invazi, jako údajné potlačování ruské kultury či podporu nacismu.
Směrem k vedle stojícímu Guteressovi podotkl, že si je OSN dobře vědoma důvodů pro takzvanou „speciální operaci”.
„Tyto cíle spočívají v ochraně civilního obyvatelstva a máme zájem v tomto spolupracovat s kolegy z OSN a s kolegy z Mezinárodního červeného kříže, co se týče dalšího úsilí ve smyslu snížení utrpení civilního obyvatelstva,” řekl Lavrov.
Pracovní skupina na bázi OSN–Rusko údajně intenzivně pracuje v Moskvě. „Zástupci OSN schvalují určité věci, které pomáhají bezpečně dodávat zásilky humanitární pomoci,” pochválil spolupráci Lavrov.
Jsem posel světa, řekl Guterres
Ve své části tiskové konference Guteress vysvětloval svoje důvody pro cestu do Moskvy, nad jejímž smyslem řada západních politiků a expertů kroutila hlavou.
„Jakožto generální tajemník OSN jsem přijel do Moskvy jako posel světa. Moje pracovní náplň souvisí výhradně se záchranou životů a omezením utrpení civilního obyvatelstva,” řekl.
„Je zcela jasné, že jsou různé pohledy na události na Ukrajině,” uvedl Guterres s tím, že podle OSN se jedná o porušení územní celistvosti suverénního státu a Charty OSN. Vyzval k dialogu a evakuaci civilistů z okupovaného Mariupolu. OSN je podle něj připravena mobilizovat veškeré své síly.
„Jsem znepokojen neustálými zprávami o potenciálních válečných zločinech. Je třeba je náležitě vyšetřit, aby ti, kdo jsou viníci, byli náležitě potrestáni,” řekl bez toho, aby specifikoval, zda tím myslí Rusko.
Guterres řekl, že chápe, že Rusko cítí „mnoho křivd”, ale „jedna věc je pravdivá a zřejmá a žádná argumentace ji nemůže změnit”.
„Na území Ruské federace se nenachází žádní ukrajinští vojáci, ale na území Ukrajinské federace ruští vojáci jsou,” konstatoval generální tajemník.
Trini píše:„Na území Ruské federace se nenachází žádní ukrajinští vojáci, ale na území Ukrajinské federace ruští vojáci jsou,” konstatoval generální tajemník.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Psycholog ... A1_operace
Psychologická operace
Psychologická operace (popř. PSYOPS nebo PSYOP, z anglického Psychological operations) je plánovaná operace, jejímž cílem je předat cílové veřejnosti informace a ukazatele, které mají ovlivnit jejich emoce, motivy, uvažování a konečně chování oponentních vlád, politických stran, organizací, skupin a jednotlivců.
Účelem je vyvolat či posílit uvažování a chování příhodné k dosažení cílů původce psychologické operace.[1]
Psychologická válka je použití psychologických technik s cílem posílit vlastní pozici a podlomit protivníkovu vůli k odporu. Jedná se o druh informační války.
Výrazy „psychologické operace“ a „psychologická válka“ jsou často nesprávně zaměňovány.
Psychologickými operacemi rozumíme působení v jednotném scénáři, psychologická válka je vícestranné komplexní působení, ve kterém se může projevovat větší počet psychologických operací. Oba výrazy jsou relativně nedávného původu. Termín „psychologická válka“ byla poprvé použit v roce 1920 a „psychologické operace“ v roce 1945.[2]
Již v Sun-c'ově Umění války je však mnoho prostoru věnováno umění, jak si podmanit nepřítele bez boje.
Americké jednotky určené pro PSYOPS jsou většinou z řad speciálních sil. Česká republika disponuje jednotkou u 103. střediska CIMIC/PSYOPS.[3]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 návštevníků