Politika je vážná věc, kurňa fix!

naše první fórum... :-)

Re: Politika je vážná věc, kurňa fix!

Příspěvekod Alaja » úte 26. dub 2022 20:51:57

Mám dojem, že na rohu té jisté ulice s Václavákem (jak armin tvrdil, že tam dělal), opravdu nějaká banka byla.... :mrgreen:

Že by to byla ta Komerční?

:kafe:
Alaja

Příspěvekod Arat » úte 26. dub 2022 21:23:13

Bože, armine, ty tak kecáš, ale pokračuj, je to zábavné, jak to z tebe leze jak z chlupaté deky :-))))
A co práce pro O2?
Na střední škole problémy se zamilovaností, IT práce, přepisování samizdatů a to chvááááálenííííí, ty jsi taková chválidupa, to svět neviděl :-)
A co Evy? Tvoje osudové ženy? :-)

No nic, samozřejmě...

Ale jedno mi vysvětli.
Proč se potřebuješ pořád schovávat za nějakým nickem?

Poznali jsme se před x lety. Nejdříve jsi vystupoval jako Franta v kauze "maríči".
Pak Miroslav.
Pak armin.

No vzpomeňme Terezku Vackovou v kauze Vacek - Tomášovi, to jen tak obklikou.

Proč se potřebuješ schovávat za ty nicky?
Podle mě to dělá jen člověk, který se chce schovávat, ale nevím proč.

Zkus to, Karle, se zamyslet...

A s tím šetřením Alaji, to byl taky elegantní úhyb, jen co je pravda.
Něco mi říká, že v tom bude přeci jen něco jiného....
Arat

Příspěvekod Trini » úte 26. dub 2022 23:29:24

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... vde-700110
Pečivo nebude, maso nebude. Toto zrušit. Mráz po zádech. Výrobce potravin lidem po pravdě

Vláda je hospodářsky naprosto nekompetentní. PL to řekl člen představenstva Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek. V případě zastavení dodávek ruského plynu hrozí katastrofa, kterou si nikdo nedovede představit. „Nebude pečivo, nebude maso,“ uvádí s tím, že při prohlášení vládních představitelů mu běhá mráz po zádech. Dosavadní oznámená „opatření“ v podobě například kontrol marží u obchodníků prý neřeší vůbec nic. Jandejsek však nezůstává pouze u kritiky, ale navrhuje soubor konkrétních opatření, které by stát měl podniknout, abychom se dostali z nejhoršího.

Hodně se mluví o ruském plynu a ropě. Zvláště jde o plyn, jehož dvě třetiny v naší zemi spotřebují výrobní podniky. Jak velká část z toho se týká zemědělství, potravinářství a na to navázaných oborů? A jak velký problém nyní působí rostoucí ceny plynu za poslední měsíce?

Problém s cenami plynu a pravidelnou dodávkou jsou nejen pro průmysl, ale i zemědělství a potravinářskou výrobu obrovským strašákem. Vládní a zákonodárné orgány nemají ani tušení, jaké následky by mělo zastavení dodávek plynu pro zemědělství, potravinářský průmysl. Je třeba znát realitu. V dnešní době je cca 70 až 80 % kapacit pro výkrm drůbeže závislé na plynu, kde je nutné zpočátku výkrmu zajistit až 33 °C. Pokud by nebyl k dispozici plyn, uhynuly by do několika hodin statisíce kuřat ve výkrmu. Obdobná je situace u mláďat v chovu prasat, kde od narození do váhy 25 kg se vytápějí prostory ze 70 % plynem. V průběhu několika málo dní by došlo k úmrtí statisíců mláďat. Přestože pracuji v zemědělství více než 43 let a těžko si dokážu představit tuto katastrofu, slyším přesto od některých poslanců a vládních představitelů výzvy k okamžitému zastavení odběru plynu z Ruské federace. A to jsem se zaměřil pouze na dvě komodity, které jsou snad pochopitelné pro většinu čtenářů. Dovedou si vůbec vládní politici představit následky zastavení plynu pro zemědělce a všechny další obory? Dovedou si vůbec představit představitelé lidu následky zastavení plynu pro nás obyčejné spotřebitele, když nebudeme mít čím topit, ohřívat vodu nebo vařit?

Evropští politici mluví o nutnosti přestat odebírat ruský plyn proto, abychom tak nepodporovali Putinovu agresi na Ukrajinu. Plyn ovšem tvoří jen cca 6 % příjmů ruského rozpočtu. Někteří europoslanci dokonce vyzývají k okamžitému ukončení odběru. Co by tento krok znamenal pro zemědělce a výrobce potravin? Nemožnost výroby? Měli bychom vůbec chleba a rohlíky?

Potravinářská výroba je na tom ještě hůře. Pekárny jsou téměř všechny na plyn, jatečné zpracování vepřového či drůbežího masa je převážně napojeno na plyn. Běhá mi mráz po zádech, když slyším prohlášení nevědomých. Při vládnutí neplatí biblické „nevědomost hříchy nečiní“. Pokud sleduji prohlášení našich vládních a zákonodárných orgánů, neslyšel jsem ani jedno prohlášení o převzetí plné odpovědnosti vůči voličům, protože v případě úplného zastavení dodávek plynu nebude ráno nejen čerstvé pečivo, ale v obchodech nebude ani řada druhů masa ne proto, že by nebylo žádné, ale nebude možnost ho zpracovat. Vědomí našich politiků je tak chabé, že tyto scénáře, které se ne s malou pravděpodobností mohou stát, vůbec nevnímají. To nám dává obraz o jejich kompetentnosti.

Trini

Příspěvekod Trini » úte 26. dub 2022 23:33:10

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... e-40395061
S gepardy od Němců pro Ukrajinu bude problém. Švýcaři vetovali vývoz munice

Švýcarsko vetovalo reexport munice švýcarské výroby používané samohybnými protiletadlovými systémy Gepard, který se rozhodlo Ukrajině poslat Německo. Oznámila to v úterý podle agentury Reuters švýcarská vláda. Švýcarsko se odvolává na svou neutralitu.

Německá vláda se v pondělí rozhodla poskytnout ukrajinské armádě padesát zařízení systému Gepard. Berlín tak učinil po týdnech tlaku z domova i ze zahraničí, aby Ukrajině čelící ruské agresi poskytl těžké zbraně.

Švýcarský státní sekretariát pro hospodářské záležitosti (SECO) potvrdil zprávu televize SRF, že zablokoval zaslaní munice pro gepardy. Vládní orgán obdržel od Německa dvě žádosti o souhlas s přesunem munice, kterou předtím Berlín dostal od Švýcarska. Jedna žádost se týkala munice ráže 35 milimetrů pro systém Gepard, druhá munice 12,7 milimetru.

„Na obě žádosti ohledně toho, zda může být na Ukrajinu přepravena munice, kterou dostali od Švýcarska, jsme odpověděli negativně s poukazem na švýcarskou neutralitu a závazná kritéria pro odmítnutí vyplývající ze švýcarských válečných zákonů,” uvedl SECO.

Podle SRF není jasné, jakou munici teď, po švýcarském vetu, Německo spolu s gepardy na Ukrajinu pošle.

Trini

Příspěvekod Trini » úte 26. dub 2022 23:36:28

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... u-40395052
Rusové mluví o rozpadu Ukrajiny na několik států

Vlivný tajemník ruské bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev obvinil Západ a vládu v Kyjevě, že jejich politika vede k rozpadu Ukrajiny. Agentura Reuters uvádí, že jeho slova lze chápat jako varování, že ruská válka proti Ukrajině by mohla vést k rozdělení země a že Moskva by z toho obviňovala své oponenty.

V rozhovoru s deníkem Rosijskaja gazeta Patrušev, patřící do okruhu lidí, kteří mají nejblíže k prezidentu Vladimiru Putinovi, řekl, že Spojené státy se už celé roky snaží rozdmýchávat v Ukrajincích nenávist vůči všemu ruskému.

„Nicméně historie nás naučila, že nenávist se nikdy nemůže stát spolehlivým faktorem při vzniku národní jednoty,“ uvedl také Patrušev.

Napětí v Podněstří roste. Ukrajina se obává ruského útoku z jihu

„Jestli dnes něco spojuje lidi žijící na Ukrajině, pak je to jedině strach ze zvěrstev nacionalistických jednotek,“ řekl šéf bezpečnostní rady v narážce na některé jednotky ukrajinské armády, které Moskva označuje za neonacisty a jejichž zničení využívá jako záminku k nynější válce.

Podle Patruševa výsledkem politiky Západu a vlády v Kyjevě může být rozpad Ukrajiny na několik států.

Agentura Reuters k tomu píše, že Patruševovy výroky jsou dalším z náznaků, že Moskva usiluje o rozbití Ukrajiny. Oficiálně přitom tvrdí, že jejím záměrem není okupace ukrajinského území. Jeden z ruských generálů ale už minulý týden dal najevo, že Moskva chce plně ovládnout východ a jih Ukrajiny.

Trini

Příspěvekod armin » stř 27. dub 2022 6:23:58

Arat píše:A co práce pro O2?

Pro O2 jsem nikdy nepracoval.
armin

Příspěvekod armin » stř 27. dub 2022 6:30:24

Arat píše:
Poznali jsme se před x lety. Nejdříve jsi vystupoval jako Franta v kauze "maríči".
Pak Miroslav.
Pak armin.

Franta=Miroslav=armin to je snad každému jasné - co mne zrovna při registraci napadlo. Třeba Zdeněk je tady Alfons.
Co zrovna člověka při registraci napadne. Franta byl nicneříkající, Miroslav byl můj nejlepší kamarád ve škole i dále a armin je podle toho rytíře v Údolí včel.
armin

Příspěvekod Arat » stř 27. dub 2022 6:39:12

A jak se jmenuješ skutečně?
Arat

Příspěvekod Alfons » stř 27. dub 2022 7:13:31

Alfons píše:Respektive, vždyť můžeš popsat, jak jsi tu bankovní architekturu navrhnul, jaké má členění, horizontální, vertikální strukturu, vazby atpod., už se na to těším. :-)

Nu? Co mlčíš armine. Nevíš už jak se vykroutit?
Alfons

Příspěvekod armin » stř 27. dub 2022 7:23:46

Alfons píše:
Respektive, vždyť můžeš popsat, jak jsi tu bankovní architekturu navrhnul, jaké má členění, horizontální, vertikální strukturu, vazby atpod., už se na to těším. :-)

Nebyl jsem šéfem architektury ale součástí týmu - já měl na starosti HW, bezpečnost a procesy v IT. Tohle oddělení vzniklo po převzetí banky západní firmou - zavedlo se procesní řízení IT, proběhla výběrová řízení na tvorbu nového bankovního SW, HW atd. Na analýze a celkovém návrhu a přechodu na novou architekturu s námi úzce spolupracovala poradenská firma - ta to v podstatě vytvořila s naší informační pomocí a pak už se architektura "udržuje" - prostě se vyvíjí, doplňuje podle potřeb businessu a to pak už byla jen naše práce.

Ze zemědělce na IT odborníka jsem se vyvinul systémem odborných školení. V počátcích (na Sálový počítač) to u nás dělaly Kancelářské stroje - školící středisko bylo ve Zlenicích, v bance pak školení v Londýně (IBM), Denveru (USA) (systém Tandem pro aplikace s nepřetržitým provozem který pak byl v nové architektuře nahrazen IBM) jako správce systémů a pak v architektuře školení a placené databáze konzultantských firem hlavně Gartner.
Důležitá je schopnost se stále učit a neustrnout.
:-)

A co ty Brute, jak to je u tebe, čím se živíš nebo si se živil?
armin

Příspěvekod armin » stř 27. dub 2022 7:36:22

Arat píše:A jak se jmenuješ skutečně?

To na internetu ze zásady nesděluji, jak sis mohla všimnout. :-)
armin

Příspěvekod Alfons » stř 27. dub 2022 8:00:57

armin píše:zavedlo se procesní řízení IT, proběhla výběrová řízení na tvorbu nového bankovního SW, HW atd. Na analýze a celkovém návrhu a přechodu na novou architekturu s námi úzce spolupracovala poradenská firma - ta to v podstatě vytvořila

No jo, tak to už je jiná :-). O nějakém programování či softwarovém návrhu ale nemůže být ani řeči.

Tu umíš kecat, vytvářet dojem, to jsou tvoje "nadprůměrné schopnosti v oboru". Asi bys byl dobrej obchoďák.

armin píše:A co ty Brute, jak to je u tebe, čím se živíš nebo si se živil?

Já jsem/byl starej fluktuant a tak jsem se živil ledasčím.

Teď se mi nechce dělat a tak se jen tak poflakuju.

Až mi dojdou prachy tak to bude blbý no. Asi se budu muset dát na tu pránu.
Alfons

Příspěvekod Arat » stř 27. dub 2022 8:57:50

armin píše:

To jsem si právě všimla a nevím, proč. Nemusíš psát celé jméno i s příjmením, stačí jméno, přece. Tady se skoro všichni známe skutečným jménem, vůbec to není důležité, ale právě to, že si tak chráníš soukromí mě vede k tomu, že v tom něco není ok, není důvod, přece se tak skrývat.

Já jsem Eva, těší mě :-)
Arat

Příspěvekod armin » stř 27. dub 2022 10:42:03

Alfons píše: O nějakém programování či softwarovém návrhu ale nemůže být ani řeči.

Programováním a analýzou jsem začínal.
Na softwarový návrh - analýzu byl v bance jiný tým, který spolupracoval s businessem, softwarovou - datovou architekturu dělal kolega a na programování byl tým asi třiceti programátorů.
Na architekturu jsem se povahově hodil, protože mi nevadilo že mi projektoví manažeři nadávali, že jsem jim něco v projektu neschválil - co nebylo v souladu s celkovou architekturou. Naučili se jít v průběhu projektu chodit k nám konzultovat. Jak sis mohl všimnout, mně ty "kritické" výlevy druhých, nijak nevadí.
Náš malý tým byl takovou pravou rukou ředitele celého IT (CIO)

Bylo to pěkné, zajímavé, hodně sem se tam naučil o tom jak to ve světě chodí a teď si užívám volnosti bez povinností a moudřím.
:prsi:
armin

Příspěvekod Arat » stř 27. dub 2022 10:56:01

teď si užívám volnosti bez povinností a moudřím.

Si pohni, kurňa, protože mi to přijde, že spíš blbneš :hahaha:
Arat

Příspěvekod Alfons » stř 27. dub 2022 11:00:40

Arat píše:
armin píše:

To jsem si právě všimla a nevím, proč. Nemusíš psát celé jméno i s příjmením, stačí jméno, přece. Tady se skoro všichni známe skutečným jménem, vůbec to není důležité, ale právě to, že si tak chráníš soukromí mě vede k tomu, že v tom něco není ok, není důvod, přece se tak skrývat.

Já jsem Eva, těší mě :-)

Je to divný, nejdřív že vyleze z anonymity, aby mohl veřejnosti předávat své mystické zkušenosti, souhlasí se zveřejněním své fotky.
A teď zase že zásadně na internetu jméno nesděluje.

Patrně to nějak nemá srovnané (v hlavě). Nebo je prostě jen bohatou, mnohočetnou osobností (schizofrenikem). :-)
Alfons

Příspěvekod armin » stř 27. dub 2022 11:22:12

Alfons píše:Je to divný, nejdřív že vyleze z anonymity, aby mohl veřejnosti předávat své mystické zkušenosti

To už jsem si rychle rozmyslel.
Takových veřejných předavačů je dnes více než moc.
Komu je to souzeno, ten mne potká, pozná, komu ne, tak by to pro něj ani nebylo k ničemu dobré.
armin

Příspěvekod Arat » stř 27. dub 2022 11:39:44

armin píše:
Alfons píše:Je to divný, nejdřív že vyleze z anonymity, aby mohl veřejnosti předávat své mystické zkušenosti

Komu je to souzeno, ten mne potká, pozná, komu ne, tak by to pro něj ani nebylo k ničemu dobré.

Hele, ale Alfons má pravdu. Jméno je určitě více anonymní (Karel, Pavel...) než fotografie. Kdysi, jak jsi mi ji poslal, tak jsi chtěl svatosvatě slíbit, že ji nikdy nezveřejním a že mě Ája párkrát lámala a svůj slib jsem dodržela a pak ji zveřejníš sám.
A jméno je ti problém napsat.

No, to fakt je podivné.
Arat

Příspěvekod Alfons » stř 27. dub 2022 13:49:48

armin píše:

No prosimtě přece bys lidstvo neochudil o svůj odkaz, je třeba se lidstvu ukázat, ne každý je na tak takové výši, aby tě mimosmyslově vypátral.

Jestli ono to nebude jak Eva kdysi pravila, že umíš jen kecat :-).
Protože když dojde na věc, schováš se za svou ženu. Mluvíš o svém potenciálu léčit a pak z tebe vyleze, že žereš hrstě prášků. A při pandemii utíkaš se naočkovat, abys tam byl první. A kdo neutíká, ten měl autoritativní rodiče nebo hmotnou nouzi. :mrgreen:

Profesně jsi měl dělat obchoďáka. V produkci určitě mezi sebou lidi při vzpomínce na tebe obraceli oči k nebi (a nebylo to z náboženských důvodů).
Alfons

Příspěvekod armin » stř 27. dub 2022 15:10:09

Arat píše:
armin píše:

Hele, ale Alfons má pravdu. Jméno je určitě více anonymní (Karel, Pavel...) než fotografie. Kdysi, jak jsi mi ji poslal, tak jsi chtěl svatosvatě slíbit, že ji nikdy nezveřejním a že mě Ája párkrát lámala a svůj slib jsem dodržela a pak ji zveřejníš sám.
A jméno je ti problém napsat.

No, to fakt je podivné.

Já jsem ji nezveřejnil to Alaja.
Jméno ti nic neřekne, fotka je víc, když chceš člověka poznat.
armin

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný