armin píše:Alfons píše:armin píše:Prostě Putin sází na sílu a myslí si, že tím získá respekt západu.
A co mu jiného zbývalo, pakliže tu situaci vyhodnotil (ať subjektivně či objektivně) za existenciální hrozbu pro Rusko. Na druhé straně měl totiž jen arminy a deepstate, který tu situaci vytvořil.
Není moudré domnívat se v dnešní době, že hrana bude zvonit jenom Rusku. Tobě bude zvonit.
Rusko to zkrátka podělalo, svou namyšleností a nezralostí - pořád ještě žije v carismu v různých podobách a liberální demokracie je mu naprosto cizí a pro jeho moudré "carství" nepřípustná. Mělo vsadit na ekonomiku a rozvoj, jako se o to pokoušel Gorbačov - ten byl vychován na západě, tak nevěděl, že v Rusku má carismus - car, gubernátoři (oligarchové) hluboké kořeny, podobně jako třeba v Afganistánu talibán.
A pokud bude Rusko ohrožovat demokratický svět, tak ten se bude proti Rusku sjednocovat a bránit - třeba vstupem do NATO, jako se teď o to snaží Švédsko a Finsko.
Na Rusko nikdo nechce útočit - to Rusko soudí podle sebe, že na něj někdo chce útočit. Každý normální člověk chce mír a prosperitu a nechce válkou "navracet" území jako se o to snaží Putin.
Ano, tato tvoje nevědomá a neuvědomělá, inherentní forma despektu ("buď jako my a pak tě možná budeme brát vážně") & nulové empatie se nemohla v interakci neprojevit. Vy jste dnešní Rusko spoluvytvářeli.
Jak nechápavě dosvědčuje ten nejlepší z vás, Zaorálek:
A pamatuji, že už tehdy jsem byl šokován Lavrovem, kterého jsem dobře znal z minulosti, a byl to pro mě nový typ arogance, který tam začal předvádět, když vám najednou řekne: Víte co, nějak se domluvte, a mluvte za Evropu jenom jeden, protože všichni melete to samé, takže je to ztráta času, když si tady berete mikrofon každý zvlášť. Vyberte jednoho, a ať mluví i za vás, protože je únavné vás poslouchat. To už překračovalo meze, a takového Lavrova jsem dříve neznal.
Ó, jak Lavrovi rozumím, a soucítím, po těch debatách s tebou!
Kdyby místo arminů vyjednával s Ruskem Drulák, situace by se vyvíjela jinak. Leč máme reprezentanty jaké si zasloužíme a taková bude i naše karma.