armin píše:Jestli on si to ten Čičala účelově nevymyslel - včetně toho zablokování.
Alaja píše:https://echo24.cz/a/S9erv/ukrajinska-mafie-brigada-vypalne-zlocin-soud-policie-ncoz-brno
Ukrajinská mafie před soudem v Brně. Vydírali své krajany a vybírali výpalné
Alfons píše:armin píše:Jestli on si to ten Čičala účelově nevymyslel - včetně toho zablokování.
Aha, facebook to dost blbě ze slovenštiny přeložil. Po kliknutí na "Zobrazit originál":
"Tento príspevok mi zablokovali do pár minút. Zaujimavé, čo im na ňom vadí...dáta z nczi a prax..."
A že by si veřejně známý vysokoškolák vymýšlel ověřitelná data... nevymýšlej konspirace zase.
armin píše:Alfons píše:armin píše:Jestli on si to ten Čičala účelově nevymyslel - včetně toho zablokování.
Aha, facebook to dost blbě ze slovenštiny přeložil. Po kliknutí na "Zobrazit originál":
"Tento príspevok mi zablokovali do pár minút. Zaujimavé, čo im na ňom vadí...dáta z nczi a prax..."
A že by si veřejně známý vysokoškolák vymýšlel ověřitelná data... nevymýšlej konspirace zase.
Právě že takovéto kecy jsou neověřitelné - on je veřejný aktivista a ti pro nějaký ten hodící se výmysl nechodí daleko.
armin píše:Alfons píše:Hele to je stejně jedno
Mně to není jedno. Nemám rád účelové lži a dezinformace.
Alfons píše:Jenomže lež a pravda jsou v dualitě relativní
armin píše:Alfons píše:Jenomže lež a pravda jsou v dualitě relativní
Takhle to vidí ti, co jim pravda moc nevoní - jaksi by jim bez zrelativizování znemožňovala vidět realitu "po svém"
Jan Hus se nechal pro pravdu upálit.
To asi není tvůj případ.
Alfons píše:
- husité vyvolávali hrůzu pro svou vražednou brutalitu, která nebyla v tehdejším evropském prostředí obvyklá).
Trini píše:Alfons píše:
- husité vyvolávali hrůzu pro svou vražednou brutalitu, která nebyla v tehdejším evropském prostředí obvyklá).
To jsem doposud nikde nečetla. Pokud vím, tak nejbrutálnějsí byli Vikingové.
Alfons píše:Trini píše:Alfons píše:
To jsem doposud nikde nečetla. Pokud vím, tak nejbrutálnějsí byli Vikingové.
No, je pravda že nejsem žádný historik (spíše naopak), tudíž bych se měl zdržeti svých historických soudů.
Jen pro ilustraci, jak se o husitech píše na stránkách města Chomutov:
Druhá výprava krále Sigmunda do Čech (1421 - 1422)
Než byl Kutnohorský sněm ukončen, vpadli křižáci do Čech v počtu asi 200 000 mužú. Vedlo je pět kurfirstů říše Německé. Kam vojsko to přišlo, neslýchaným způsobem loupilo a pálilo vše napořád. Tak zejména dobylo Žlutic, Maštova, Kadaně a Chomutova. U Žatce připojili se k nim bojovníci míšenští. Nicméně však Žatečtí udatně se bránili a šest velikých ůtoků na město své odrazili. Křižáci jsouce rozmrzelí nad nezdarem tím, pálili okolní městečka, vesnice a tvrze, vráždíce bezbranné obyvatelsto. /str. 259/
.....
Žižka odhodlal se v Kutné Hoře vyčkati vojska Sigmundova, které táhlo z Moravy na Humpolec a Ledeč, obracejíc krajiny v poušt. Městečka, vesnice, tvrze - slovem vše pálilo, lidí pobíjelo, neslýchané ukrutnosti a hanebnosti páchalo, ba ani děti nešetřilo. Vypravovati o nešlechetnostech těch protiví se lidskému citu. /str. 260/
Trini píše:V Německu se reformace proti katolické církci prosadila. Proto v německé wikipedií nepíšou o husitech zle.
Alfons píše:Trini píše:V Německu se reformace proti katolické církci prosadila. Proto v německé wikipedií nepíšou o husitech zle.
Tak by se dalo i vysvětlit, proč o husitech nepíšou zle,
Trini píše:Alfons píše:
Tak by se dalo i vysvětlit, proč o husitech nepíšou zle,
P.S. No, mne udivilo, že o nich nepíší zle, přestože husité bojovali proti německému vlivu v Čechách. To přece řešil i Jan Hus na Karlově univerzitě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 231 návštevníků