"Vadí mi nikoliv soud v občanské pozemské realitě,ale ty tvoje kecy jak je každej nádhernej a zářící bytost i když je to svině jako ten parchant...."
"Nechceš mi rozumět a v podstatě mě soudíš tím,že podezříváš ze zla,které soudíš i když jako nesoudíš...zářivé bytosti lidské a jejich styl života je tajemství Boha...člověk ví hovno..možná ....jednou vědět bude...ale dokud je člověkem plní to,co je lidské v podstatě může prosit Ježíši Kriste,veĎ mě...může poznat zázrak...viz hluchoněmá Evička.......ale hlavně stále plní to,co je mu určeno Bohem jako osobní úkol..jako karmu..nebo vývoj duše tak dlouho dokud nepozná na vlastní kůži všechno.....to je samsara a to mají budhisté vychytané možná dokonale a proto se distancují od všeho i od lidských citů...ejn sof je NIC.....nemyslím.nemluvím,neslyším,nevidím,necítím,nehřeším....ale to my neumíme"
"...netuším co je mým současným úkolem...dokonce se obávám pekla kam jsem se po střelbě klouzala...cítila jsem nenávist a soud....postupně je nenávist nahrazena odporem,ale už tam není žádný můj soud,žádný trest..je mi pouze na zvracení....vidím a cítím až do morku kosti do lidí a nevím proč..ale tak to je v mnoha situacích popsáno v Bibli..na př.Lot,nebo NOe...plnili to,co měli.....jsem neustále s Bohem jako poslední kajícník,svět už nezvládam......Bůh je moje všechno..já už nic nejsem"
vostalpetr píše:Pocity, jak známo určují hodnotu, tedy chtěné a nechtěné takže
S poznáním, že Bůh je Láska, která je vším, je tady opravdu život, ve kterém se není potřeba vyhýbat zlému, bojovat proti zlému, chtít chtěné a nechtít nechtěné. V mysli tahle dualita vůbec není. Všechno je Boží.
lada píše:Hezká úvaha.
Takže když někdo bude mlátit klackem Tvoje miminko v kočárku, vezmeš v úvahu to, co jsi napsalaS poznáním, že Bůh je Láska, která je vším, je tady opravdu život, ve kterém se není potřeba vyhýbat zlému, bojovat proti zlému, chtít chtěné a nechtít nechtěné. V mysli tahle dualita vůbec není. Všechno je Boží.
a s láskou se na to budeš dívat?
Jana píše:lada píše:Hezká úvaha.
Takže když někdo bude mlátit klackem Tvoje miminko v kočárku, vezmeš v úvahu to, co jsi napsalaS poznáním, že Bůh je Láska, která je vším, je tady opravdu život, ve kterém se není potřeba vyhýbat zlému, bojovat proti zlému, chtít chtěné a nechtít nechtěné. V mysli tahle dualita vůbec není. Všechno je Boží.
a s láskou se na to budeš dívat?
Rozumím Ti. V případě, že se děje cokoliv, tak přítomnost lásky vždycky dělá to nejlepší, co je možné. Zcela jistě láska povede Tvé kroky tak, aby ta situace, která právě je, se vyvíjela nejlíp, jak je možné. Láska nepotřebuje odpor a nenávist k tomu, aby mohla dělat to nejlepší, co právě udělat lze.
lada píše:K tomu, aby se situace vyvíjela pro všechny co nejlíp, stačí naštěstí i jen pozorné vnímání toho, co se děje, a zdravý rozum.
lada píše:A nebudeme to ubližování jen pokojně s láskou pozorovat s vědomím, že všechno je láska.
lada píše:Rozlišovat dobré od zlého je rozumné.
Nicméně o tom, co je v dané situaci rozumné, si každý může udělat vlastní představu.
Kvalita našeho rozhodnutí závisí především na tom, nakolik se necháme ovlivňovat svými sympatiemi a antipatiemi.
Jana píše:Má kamarádka, se ocitla v těžké životní situaci. .
lada píše:Rozlišovat dobré od zlého je rozumné.
Nicméně o tom, co je v dané situaci rozumné, si každý může udělat vlastní představu.
Kvalita našeho rozhodnutí závisí především na tom, nakolik se necháme ovlivňovat svými sympatiemi a antipatiemi.
"Vadí mi nikoliv soud v občanské pozemské realitě,ale ty tvoje kecy jak je každej nádhernej a zářící bytost i když je to svině jako ten parchant...."
Trini píše:Jana píše:Má kamarádka, se ocitla v těžké životní situaci. .
Tebe to nezajímalo, a tak poznala, že nejsi opravdová kamarádka. Ale to je obvyklé, že v těžkých časech se pozná, kdo je opravdový kamarád a kdo ne.
V podstatě nevidím u Tebe chybu až na to ,že zkušenost je nepřenositelná...tím více zkušenost spirituální...jeden astrolog mi kdysi řekl,že jednou musíme zmlknout.....já ten čas teď cítím......není důvod vysvětlovat,učit...atd. pro mne stačí mlčet........ ty
máš tak jak to máš.....já taky...a tak je všechno OK......už není na učení čas viz Bible Proroctví Janovo....Stejně Tě budu obdivovat ale jdu jinou cestou musím se smát,když si vzpomenu jak jinak jsme učily a nikdo nám nevěřil.....a tak to je stále....proto nehodlám házeti perly sviním-to je rčení z Bible to není nadávka..........
Trini píše:"Vadí mi nikoliv soud v občanské pozemské realitě,ale ty tvoje kecy jak je každej nádhernej a zářící bytost i když je to svině jako ten parchant...."
A proto: Neházejte perly sviním...
Jana píše:Trini píše:Jana píše:Má kamarádka, se ocitla v těžké životní situaci. .
Tebe to nezajímalo, a tak poznala, že nejsi opravdová kamarádka. Ale to je obvyklé, že v těžkých časech se pozná, kdo je opravdový kamarád a kdo ne.
Vidíš to, jak je jednoduché druhé soudit, aniž víme všechno.
Než bys někoho odsoudil, měl bys napřed ujít tisíc mil v jeho mokasínách.
Kamarádka to vidí kapánek jinak:V podstatě nevidím u Tebe chybu až na to ,že zkušenost je nepřenositelná...tím více zkušenost spirituální...jeden astrolog mi kdysi řekl,že jednou musíme zmlknout.....já ten čas teď cítím......není důvod vysvětlovat,učit...atd. pro mne stačí mlčet........ ty
máš tak jak to máš.....já taky...a tak je všechno OK......už není na učení čas viz Bible Proroctví Janovo....Stejně Tě budu obdivovat ale jdu jinou cestou musím se smát,když si vzpomenu jak jinak jsme učily a nikdo nám nevěřil.....a tak to je stále....proto nehodlám házeti perly sviním-to je rčení z Bible to není nadávka..........
Trini píše:Jana píše:Trini píše:Jana píše:Má kamarádka, se ocitla v těžké životní situaci. .
Vidíš to, jak je jednoduché druhé soudit, aniž víme všechno.
Než bys někoho odsoudil, měl bys napřed ujít tisíc mil v jeho mokasínách.
Kamarádka to vidí kapánek jinak:V podstatě nevidím u Tebe chybu až na to ,že zkušenost je nepřenositelná...tím více zkušenost spirituální...jeden astrolog mi kdysi řekl,že jednou musíme zmlknout.....já ten čas teď cítím......není důvod vysvětlovat,učit...atd. pro mne stačí mlčet........ ty
Vypadá to, že se máš od ní hodně co učit.
Jana píše:
Vypadat to může všelijak a můžeme si myslet o těch druhých cokoliv. A nebo si nemusíme myslet o nich vůbec nic a vnímat jen to, čím skutečně jsme.
Trini píše:V podstatě nevidím u Tebe chybu až na to ,že zkušenost je nepřenositelná...tím více zkušenost spirituální...jeden astrolog mi kdysi řekl,že jednou musíme zmlknout.....já ten čas teď cítím......není důvod vysvětlovat,učit...atd. pro mne stačí mlčet........ ty
Vypadá to, že se máš od ní hodně co učit.
Jana píše: Poslouchala jsem pozorně její nadávání na kde co a cítila jsem takovou bolest v srdci, že se to nedalo vydržet a omluvila jsem se jí, že už to dál nemůžu poslouchat.
Trini píše:Jana píše: Poslouchala jsem pozorně její nadávání na kde co a cítila jsem takovou bolest v srdci, že se to nedalo vydržet a omluvila jsem se jí, že už to dál nemůžu poslouchat.
Zřejmě sis nedokázala uvědomit, že je nádhérná, zářící bytost, že je láska.
Má kamarádka, se ocitla v těžké životní situaci. Díky tomu viděla všechno černě. Poslouchala jsem pozorně její nadávání na kde co a cítila jsem takovou bolest v srdci, že se to nedalo vydržet a omluvila jsem se jí, že už to dál nemůžu poslouchat.
Legrace byla, že má mysl pak zůstávala naladěná na stejné frekvenci jako ta její, plná negativních myšlenek.
"...netuším co je mým současným úkolem...dokonce se obávám pekla kam jsem se po střelbě klouzala...cítila jsem nenávist a soud....postupně je nenávist nahrazena odporem,ale už tam není žádný můj soud,žádný trest..je mi pouze na zvracení....vidím a cítím až do morku kosti do lidí a nevím proč..
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 228 návštevníků