Pedrito píše:Není tam žádnej posun, jen ten víc vše možné šmodrchat dohromady. Za určité proměny vyjadřování, jak to říkaj ti "probuzení"...
Smícháno s tím, kdo ji kdy co říkal z toho, co si přivlastňuje do arzenálu...
Jako.. smutek z toho, věřil jsem, že jí to časem dojde. No ale přece tu nebudene plakat nad jednou parádnicí... Na světě je nesčetně více zakrnělých energií, než ona.
"Bůh se odhaluje jen toužícímu srdci "
Ne není tomu tak :P Bůh se odhaluje jen čistému srdci :D ... To znamená ; jen člověku který se vůbec duševně nezaobírá tímto světem !!! ...Čisté srdce znamená "bezvýhradné" zaměření duševnosti k BOHU !
Jana píše:Pedrito píše:Není tam žádnej posun, jen ten víc vše možné šmodrchat dohromady. Za určité proměny vyjadřování, jak to říkaj ti "probuzení"...
Jako.. smutek z toho, věřil jsem, že jí to časem dojde. No ale přece tu nebudene plakat nad jednou parádnicí... Na světě je nesčetně více zakrnělých energií, než ona.
Co bys rád kam posunoval?
To, co vidíš jako zašmodrchané, je všechno stejné, je to jedno a totéž, i když jinými slovy vyjadřované.
Jedno jediné Bytí, jediná energie skutečné existence, všechny ty popisy Probuzených, i když používají různá slova, jsou jedním a tím samým: Dokonalost bez přítomnosti utrpení.
Teď jde o to, jestli k tomu, abys poznával totéž, co Probuzení, potřebuješ, aby kupříkladu Jana prožívala jako realitu utrpení, nebo jestli si můžeš dovolit aby Ti to bylo jedno a bez ohledu na to, co podle Tebe poznává nebo nepoznává Jana, jsi poznával totéž, co Probuzení.
Pak jí to můžeš z pozice Poznání vytmavit nebo vyjasnit, klidně i s citacemi Probuzených, protože to bude všechno, co říkají, to samé, co bys řekl i Ty. Určitě bude ráda, že jsi šťastný a že ve Tvém světě žádné utrpení neexistuje.
Ostatně, co bys pro ni z dobroty svého srdce neudělal, viď?
Jana píše:A tuhle připomínku jsi, Pedrito, napsal nádherně:"Bůh se odhaluje jen toužícímu srdci "
Ne není tomu tak :P Bůh se odhaluje jen čistému srdci :D ... To znamená ; jen člověku který se vůbec duševně nezaobírá tímto světem !!! ...Čisté srdce znamená "bezvýhradné" zaměření duševnosti k BOHU !
Psal jsi to opravdu Ty?
Pedrito píše:Není tam žádnej posun, jen ten víc vše možné šmodrchat dohromady. Za určité proměny vyjadřování, jak to říkaj ti "probuzení"...
Trini píše:Pedrito píše:Není tam žádnej posun, jen ten víc vše možné šmodrchat dohromady. Za určité proměny vyjadřování, jak to říkaj ti "probuzení"...
K posunu dochází ale v opačném směru. Zatím jí to dojít nemůže, protože je zaslepená pýchou - s ní přece mluvil bůh. Jak si člověk může myslet, když s ním něco mluví, že je to bůh? To snad tak akorát svíčkové báby.
Pedrito píše:Jana píše:Pedrito píše:Není tam žádnej posun, jen ten víc vše možné šmodrchat dohromady. Za určité proměny vyjadřování, jak to říkaj ti "probuzení"...
Co bys rád kam posunoval?
To, co vidíš jako zašmodrchané, je všechno stejné, je to jedno a totéž, i když jinými slovy vyjadřované.
Jedno jediné Bytí, jediná energie skutečné existence, všechny ty popisy Probuzených, i když používají různá slova, jsou jedním a tím samým: Dokonalost bez přítomnosti utrpení.
Teď jde o to, jestli k tomu, abys poznával totéž, co Probuzení, potřebuješ, aby kupříkladu Jana prožívala jako realitu utrpení, nebo jestli si můžeš dovolit aby Ti to bylo jedno a bez ohledu na to, co podle Tebe poznává nebo nepoznává Jana, jsi poznával totéž, co Probuzení.
Pak jí to můžeš z pozice Poznání vytmavit nebo vyjasnit, klidně i s citacemi Probuzených, protože to bude všechno, co říkají, to samé, co bys řekl i Ty. Určitě bude ráda, že jsi šťastný a že ve Tvém světě žádné utrpení neexistuje.
Ostatně, co bys pro ni z dobroty svého srdce neudělal, viď?
To jsi fakt tak pitomá, nebo to jen tak děláš? Nikdo přece nemůže být takhle pitomej .. anebo se pletu.
Jana píše:
Možná, to, co považuješ za pitomost, je tou nejvyšší moudrostí, která otevírá brány k Poznání.
Čistému vše čisté.
Čistému vše čisté.
Pedrito píše:Upřímně.. To vážně myslíš vážně, že po dvaceti letech poznáváš to jedno jediné, co celých těch XX let vypisuješ do etéru? To ti to stále utíká, že si to musíš denně přibíjet na obrazovku? Nebo se bojíš o druhé, aby jim to neuteklo? No chudák Petra, Eva, Miroslav, atd. Ty jsou teda bez tvý instruktáže úplně jak těla bez duše!
"Bůh se odhaluje jen toužícímu srdci "
Nevědomost zaměňuje pomíjivé s nepomíjivým, čisté s nečistým, strastiplné s radostným a ne–Já s Já.
Patandžali
53. Cílem jógy je odstranit utrpení a dosáhnout Osvícení.
54. Utrpení je nevědomost, egoismus, touha, odpor a strach.
55. Nevědomost je prvotní příčinou utrpení. Ostatní jsou jejím následkem, ať jsou dřímající,
zeslabené a potlačené, nebo nahromaděné.
56. Nevědomost zaměňuje pomíjivé s nepomíjivým, čisté s nečistým, strastiplné s radostným a ne–Já s Já.
57. Egoismus způsobuje ztotožnění Diváka s omezeností jeho zraku.
Pro normálního člověka extrémní hrůza, démony posedlí lidé rozsevající bolest a destrukci života... A pro některé "osvícence" je to jen neexistující iluze, kol jejich nekonečného žůža.
60. Strach je neustálý přirozený děs ze smrti, hluboce zakořeněný i v mysli vzdělaných.
Pedrito píše:Podívej se, co děláš. To si myslíš, že když to budeš každej den ve vzduchu svým egem obkreslovat, tak se to stane pro něčí srdce skutečnější? Možná ano, páč si citlivější bytost uvědomí, že takhle ne. To je jedinej tvůj přínos. Bez záštity nějakého Guru jsi úplně v loji. Všichni víme, jaké kokotárny jsi svým janovským jazykem schopná vyplodit, a furt se ti to tam i tak mixuje s hlasy moudrých, které si bereš na pomoc. Nejsi schopna si uvědomit, jaké to jsou směšné scény. Na Miroslava vytáhneš p. Tomáše. Na Helenu Moojiho. Na Petru Maharaje. Atp. A na mě Patañjaliho. Takhle se chová realizovaná bytost? Takhle se chová zkurvený ego, co si podvědomě myslí, že na jeho manipulace není obrany. Máš tak zasraný podvědomí samou svátostí, že tebou prezentovaná čirost Já, je jen ubohý stín tvého zadělaného nitra.
O druhé se neboj, k nim dojde co jim třeba, tao, zen, yoga, duch svatý, nibbana.... Sebe se boj, protože k tobě to tímhle přístupem nikdy nedojde. A věčnost má opravdu hafo času.
A ještě rada zdarma. Neprojektuj si do druhých své běsy.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 12 návštevníků