Velcí duchovní učitelé napříč věky nás vyzývají k hlubokému a neustálému zaměření na Boha, Nejvyšší Pravdu. Svámí Vivekánanda jasně říká:
"Mysl by měla vždy směřovat k Bohu. Žádné jiné záležitosti nemají právo ji zadržovat. Měla by neustále myslet na Boha,..."
Svámí Vivekánanda
Tento princip rezonuje s největším přikázáním, které nám bylo dáno:
Největší přikázání je miluj Hospodina, svého Boha, celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou myslí. K tomu se přidává druhé přikázání, které je mu podobné: miluj svého bližního jako sám sebe.
Eduard Tomáš si nedělá z pusy průjezd, když nám říká:
"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."
E. Tomáš
Neříká, že tohle platí pro začátečníky a také s poznáním nejvyšší pravdy je jasné, že je součástí nevědomosti tvrzení, že:
Každá existující skutečnost má pět rovnocenných atributů:
Existenci, vědomí, blaho, jméno a tvar.
Jméno a tvar jsou pomíjivé aspekty, které zakrývají podstatu.
Jak říkává Eva: Bůh je i slovo, ale slovo není Bůh.
Slova a pojmy jsou jen ukazatele, nikoliv samotná realita.
Důležité je poznávat nejvyšší pravdu, Boha, který je vším, co je, který je Láskou. Jen skrz tohle poznání je pak možné vnímat tuto nejvyšší pravdu ve všem a v každém, překračovat povrchní rozdíly a spatřovat jednotu.
Eduard Tomáš to vysvětluje nádherným příkladem:
"Když se podíváte na květinu před námi, vidíte, že je nádherná, žlutá, krásně upravená. Já si odmyslím jméno a tvar, zůstane jen božská podstata. Mezi mnou a květinou není rozdílu ..."
Nic
Poděkoval: 76
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích
To je prostě jedná debilita za druhou,
Těch tvých mistrů
Co tvoje kopírka, to prvotřídní debilni hovno velkých mistrů
To jsou naprostý hovadiny !!!
Takovýhle sracky bych neradil ani pitomý začátečníkům
Prostě kraviny :
Zeres hovna,
Seres hovna
Žiješ v hovnech
A hovnem jsi !!!
Tak dál pokračuj v hovnech velkých mistrů ty velká píčo!