Na VP psát nemůžu - jsem tam zabanovaná
VP psát nemůžu - jsem tam zabanovaná, Duchovní web neslouží jako fórum a když už jsi tady tu diskuzi i s citacemi otevřela, tak je dobré vidět všechny souvislosti. Je dobré nezavírat před skutečností oči, nevybírat si jen ty citace, které se nám hodí do krámu - jako nějaký důkaz pravdy a nechtít vidět souvislosti.
Máš pravdu, že jeho citovaná slova jsou dehonestující a je fakt, že v běžné společnosti jsou považována za verbální napadení.
jsem psala o mé zkušenosti se světlem, které se začalo ze mne šířit na všechny strany potom, co Swami Paramahamsa Hariharananda Giri řekl první slova na poměrně vzdáleném podiu - a to v angličtině, které poslechem v podstatě nerozumím. Je to o energii koncentrované = nezastíněné Pravdy.
Podle mne atman nemůže zemřít - tzv. smrt se týká jen lidského těla - zřejmě tak konči vzpomínka na jeden životní příběh. Mít vzpomínky na všechny životní příběhy by podle mne vedlo akorát tak k zešílení. Bez zapomínání by to opravdu nešlo. A když je potřeba si na něco určitého vzpomenout - tak se nakoukne do akaši.
Podle mne k nirvikalpa samadhi může dojít, když už je hodně připoutaností rozpuštěno, jinak by se Eduard Tomáš nedokázal spontánně odevzdat.
O poznání :: Eduard Tomáš, Paměti mystika 04/15
Nezabývala jsem se a nezabývám se tím, jak by co mělo být. Ke mně všechno přišlo tak říkajíc samo - a to spíš proti mé vůli, protože jsem se nechtěla duchovnem zabývat. Nějak jsem tušila, že by to postavilo celý můj život, s kterým jsem byla v podstatě spokojená, na hlavu. A to se také stalo. :koukam: ;)
Jestli jsi ego, tak prosím, to, co píšu, nečti.
vostalpetr píše:Psala jsem o lásce jako o esenci bytí. Ty jsi na to odpověděl nenávistí. Schválně se podívej, která z těch dvou energií je v tuto chvíli svobodnější. Ta, která zůstává v klidu i pod palbou, nebo ta, která pění, protože jí někdo „šáhl na hračky“?
Tvoje energie svobodná není,
To
Že se tě nic nedotýká není žádná svoboda jak si myslíš
Ale sebestředná ignorace !
To že posedlé meleš o lásce, kterou zaměnujes za osvícení
A vysperkovavas vycteninami
To už vůbec není svoboda, ale oblbenost a otroctví !!!
Jen marně sníš o lásce, moudrosti a svobodě
To se vyčíst nedá !!!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník