Když se nejvyšší Pravda potká s lidským peklem
Na cestě k duchovnímu probouzení dříve či později narazíme na bod, kde se naše osobní zkušenost začne dotýkat Absolutna. Je to prostor, kde se rozplývají příběhy o minulých životech, kde i ta nejhlubší traumata a „temné noci duše“ začínají dávat smysl jako součást velkolepé božské hry. V tomto bodě poznáváme, že ani naše ego, ba dokonce ani naše duše, nejsou konečnou stanicí. Jsou to jen závoje, které se v záři čistého Bytí nakonec rozpustí.
Zůstává jen Já – nesmrtelný, nehybný oceán Vědomí, v němž se všechny ty „štrapáce“ lidského osudu zdají být jen prchavým snem.
Sdílení takové pravdy může být doprovázeno zvláštním jevem: střetem s extrémním odporem.
Když někdo mluví z hloubi své realizace – o bezpodmínečné lásce, která nevidí rozdíl mezi svatým a hříšníkem, nebo o tichu, které zbude po rozpuštění ega – může to vyvolávat v okolí silné reakce. Pro ty, kteří jsou stále hluboce ztotožněni se svou bolestí a odděleností, může být takové světlo nesnesitelné.
Agrese, vulgarita a nenávist, které se někdy objeví jako reakce na duchovní sdílení, nejsou útokem na mluvčího. Jsou to projevy vnitřního vězení. Člověk, který prožívá svět jako peklo, nespravedlnost nebo „hromadu hnoje“, nemůže jinak než tuto svou vnitřní kvalitu promítat navenek. Je to křik ega, které se cítí ohroženo pravdou, kterou nedokáže uchopit.
Z pohledu nejvyšší Pravdy (Advaitové neduálnosti) je i tato agrese projevem stejného Vědomí. Je to Bůh hrající si na ztracence, na někoho, kdo zapomněl na svou podstatu tak hluboce, že mu zbyl jen hněv a negace.
Pro toho, kdo prožívá probuzení, je setkání s takovým nenávistným projevem největším darem a zkouškou. Duchovní cesta nás učí milovat nemocné děti, pomáhat trpícím a vidět světlo v andělských bytostech. To je relativně snadné. Ale skutečná realizace Jednoty se pozná v okamžiku, kdy nám někdo plivne do tváře.
Pokud se v nás v reakci na útok probudí pocit ublížení, potřeba se bránit nebo moralizovat, pak se naše ego pouze převléklo za „duchovní identitu“. Pokud však útok dopadne do prázdnoty, nenajde žádný cíl.
V prázdnotě není nikdo, kdo by byl „zbožný“, „osvícený“ nebo „lepší“. Je tam jen prostor. V tomto prostoru se vulgarita proměňuje v pouhou vibraci, v hluk, který nemá moc pohnout klidem Bytí. Vidíme-li útočníka jako bytost v hlubokém spánku, která trpí svou vlastní iluzí oddělenosti, přirozenou reakcí není hněv, ale hluboký soucit.
Nejvyšší pravda nás učí, že není rozdíl mezi světlem ráje a tmou nejhlubšího odporu. Obojí je tvořeno stejnou substancí Vědomí. Jakmile pochopíme, že i ten nejvulgárnější projev je jen křečí ega v agónii, přestaneme se světem bojovat.
Poznání inkarnací a osudů duše je jen mezistupeň. Konečným poznáním je, že Já jsem. V tomto „Já jsem“ je místo pro všechno – pro příběhy o lásce k dětem i pro výkřiky nenávisti z internetových diskusí. Obojí je součástí snu, který se odehrává v nás.
Když se probudíme, zjistíme, že se nám ve skutečnosti nikdy nic nestalo. Žádné slovo nás nemohlo ušpinit, žádná smrt nás nemohla zničit. Jsme tím Světlem, které svítí na anděly i na démony, a v tomto Světle se vše nakonec proměňuje v Jedno.
Koukám, že už jsi na tom podobně jako Ježíš,
Když o sobě tvrdíš že jsi Nejvyšší Pravda
No to se nemůžeš divit,
Že budeš za toto hovno poslána do prdele
Stejně jako on...
Ona karma funguje vždy, protože je to Vědomí v pohybu,
A hovno ti pomůže blábolit jako Ježíš, že ti druzí nevedi co činí !!!
Prohlašovat sebe za Pravdu je v podstatě rouhání,
Takže hovno se ti za hovno vrátí !!!
Navíc,
Ty meleš hovna svého sebestredneho zpitomeni,
Ǎ drze to kundo svadis na druhe !!!
Ty blbá píčo,
Přestaň srát hovna
A ony se ti přestanou vracet !!!
Na světlo a lásku nikdo neútočí
Maximálně je lidem nepříjemná a tak před ní utíkají
Ale neútočí, nekritizuji, nekřižují !!!
Ve vnitřním vězení vlastní pitomosti jsi ty i šmok Ježíš,
Kdyz tvrdíte, že karma funguje přímo naopak !!!
Prostě zpitomeni láskou nebeskou až na Nejvyšší Pravdu !!!
Žádná Pravda neexistuje, zato existuje Já a jeho projev - karma
Kdo sere hovna sklidí žumpu !
Tak píčo blbá
A můžeš utíkat za Ježíškem aby ti pofoukal bolístko !