Pedritto

naše první fórum... :-)

Re: Pedritto

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:25:43

Jo a ještě jsem dostal todle :

https://www.megaknihy.cz/audioknihy/405 ... &utm_term=

Rozhovory s šumavskými samotáři v podání osmi předních hereckých osobností přináší pohled do tajuplného světa, o jehož existenci nic nevíme.

Někteří si postavili v lese chýši, jiní žijí v maringotkách, případně na horských samotách. Jeden přespává přímo pod stromy. K některým se dá dojet autem, k dalším se musí pěšky. Šumavští poustevníci, samotáři, jejichž názory a životy se nepodobají vůbec ničemu, co znáte. O setkáních s nimi je tato kniha.

Osm rozhovorů s lidmi žijícími dlouhodobě mimo civilizaci přináší pohled do tajuplného světa, o jehož existenci nic nevíme. Setkáváme se zde s divokými zvířaty, krutými zimami, dokonce i s přízraky. Někteří samotáři jsou vysloveně racionální (zejména obě zpovídané ženy), jiní vyprávějí svůj život trochu jako mýtus. I ten má svou výpovědní hodnotu, jen jinou než výčet ověřených faktů. Způsob, jakým novodobí poustevníci v krajině přebývají, se ostatně dost možná mýtem brzy stane. Pokud se jím už nestal.

Smyslem knihy Raději zešílet v divočině není katalogizace podivínů ani alternativní průvodce po největším českém pohoří. Je jím ponor do tajuplných zákoutí krajiny a lidské duše. Do dlouhodobé samoty a odloučenosti, do paralelního světa, který přesto tomu našemu klade velmi znepokojující otázky. Rozhovory s šumavskými samotáři vedl spisovatel a publicista Aleš Palán (Magnesia Litera, Cena Českého literárního fondu).
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 21:29:48

Zajímavé...

Terapeut Jan Zahradník Havelka

Považuji se za duchovně zaměřeného, introvertního intelektuála s kladným vztahem k životu. Je mi 68 roků, měřím 188 cm, vážím 85 kg a jsem čistotný :-). Původním povoláním jsem programátor, spisovatel počítačových příruček a webmaster.

Jan Zahradník Havelka, říjen 2018

Spirituální životopis

Po celý svůj život jsem urputně hledal pravdu. Svět mi odmalička připadal jako mučírna a já se z toho trápení snažil najít cestu ven.

Od osmnácti let jsem byl jogínem, žákem Dr. Eduarda Tomáše, pod jehož osobním vedením jsem se dvacet let marně snažil promeditovat do samádhi. Po dlouhém a marném úsilí jsem to za nesnesitelných pocitů viny z vlastního duchovního selhání vzdal.

Po odchodu od Tomášů jsem absolvoval řadu terapií a seminářů duchovního a osobního rozvoje:
•kurzy kreativity u Lídy Chrášťanské
•semináře Patricie Anzari v Liblicích
•výcviky asertivity s Lali Belešem a Janem Jílkem
•semináře Modré Alfy s Petrem Velechovským
•esoterní léčení s Ludgerem Schollem
•semináře Přechod Bránou s Petrem Šimkovičem (Robert A. Monroe, Hemi-Sync)
•rodinné konstelace s Janem Bílým
•zasvěcení reiki, kineziologie
•řada manažerských výcviků v rámci IT firmy...

Posledních čtyřicet let jsem toužil stát se psychoterapeutem. Hned po revoluci jsem se účastnil rozjezdu Skálovy Pražské psychoterapeutické fakulty, na které jsem absolvoval tři ročníky převážně teoretické výuky. Poté jsem absolvoval čtyři roky klasické psychoanalýzy v roli klienta, protože jsem potřeboval opět poctivě začít sám u sebe. Od roku 1996 jsem byl mnoho let ve výcviku Hlubinné abreaktivní psychoterapie u Andreje Dragomireckého a Míly Lukášové, s nimiž jsem absolvoval několik desítek intenzivních výcvikových seminářů všech stupňů. Nedávno jsem si přidal výcvik NLP u Květy Kolouchové.

Po nekonečných desetiletích marného hledání pravdy a vlastní spirituální parkety jsem se psychicky i duchovně zhroutil a skončil v péči obvodního psychiatra na antidepresivech. Osud se mi za mé hledání odvděčil naprostým debaklem. Definitivně se potvrdilo, že žádná z existujících duchovních nauk ani terapií mi nedokázala pomoci.

V nouzi nejvyšší, v hluboké temné noci duše, jsem začal vyvíjet své vlastní spirituální a terapeutické nástroje, s jejichž pomocí jsem začal sám sebe dávat do pořádku. Záhy se ukázalo, že na druhé lidi fungují tyto nástroje často podstatně efektivněji než na mne.

Cesta tam i zpět

Podobně jako Hospodin vodil národ izraelský při hledání země zaslíbené čtyřicet let po poušti Sinajské i mě vodil Vesmír při mém hledání pravdy čtyřicet let po poušti duchovní. Teď s odstupem, vidím právě v tom svoji nejdůležitější terapeutickou kvalifikaci. Ze stejné pouště teď za mnou přicházejí moji klienti a mají ke mně důvěru, protože já znám cestu tam i zpět.

Vesmír mi začal potichu předávat klíče ke spoustě cenných poznatků, zejména o důležitosti vnitřního dítěte pro duševní zdraví a způsobech jeho léčení. Většina klíčů je úplně nová, ještě nikdy jsem je u nikoho jiného neviděl, ani jsem o nich dosud nic nečetl, o to více si jich považuji. Se svojí zkušeností z pouště a s novými klíči od Vesmíru jsem schopen dělat mnohem efektivnější terapii vnitřního dítěte, než jakou jsem kdykoliv předtím zažil sám na sobě.

Je to totiž jediná terapie na světě, která nakonec dokázala pomoci i mně. A já teď každý den s velkým zadostiučiněním zjišťuji, že dokáže ještě efektivněji pomoci snad úplně každému, kdo o to opravdu stojí.

http://www.vnitrni-dite.cz/terapeut-terapie.php

Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:35:30

To není nic pro mě

(to je ale hodně blbej vosud takhle na hovno žít)

já jsem totiž své vnitřní dítě vylil i s vaničkou...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:36:52

PS.

Ale handicapovanej se necítím, zústalo mně totiž ještě vnější dítě...
vostalpetr

Příspěvekod Anim » pát 25. pro 2020 21:43:10

Projevy zraněného vnitřního dítěte:

Potřeba mít vše pod kontrolou
Návaly naštvanosti, zloby, agresivity
Podezíravost, nedůvěra vůči okolí
Změny nepřijímáme nebo prožíváme velmi negativně
Navazujeme špatně vztahy s ostatními nebo špatné destruktivní vztahy...

Anim

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:49:04

Je to totiž jediná terapie na světě, která nakonec dokázala pomoci i mně. A já teď každý den s velkým zadostiučiněním zjišťuji, že dokáže ještě efektivněji pomoci snad úplně každému, kdo o to opravdu stojí.

Zahradnickou terapii přece zná každej, to není nic novýho,

jen je třeba se mít před zahradníky na pozoru, nekaždý zahradník je princ, ale občas zahradníkem bývá i vrah :

https://www.youtube.com/watch?v=aeuRLsygfHY
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:53:31

Anim píše:

Bože, tak tebe to ještě nepustilo ?

Ty máš tedy destruktivní témata, a co kostlivci ve skříni ???

To je asi taky držák, co...
vostalpetr

Příspěvekod Anim » pát 25. pro 2020 22:09:50

vostalpetr píše:
Anim píše:

Bože, tak tebe to ještě nepustilo ?

Ty máš tedy destruktivní témata, a co kostlivci ve skříni ???

(Psychologická) projekce je jev popsaný Sigmundem Freudem coby obranný mechanismus ega spočívající v popírání podvědomých (pozitivních i negativních) impulzů a charakteristik u sebe sama a naopak připisování jich jiným.

Projekce negativních vlastností v sobě zahrnuje svalování viny na druhé

Anim

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 22:29:58

No vidíš,

a co protipřenos, ten tam máš taky ?
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 22:42:49

A co jinak ty obrannej mechanisme,

je Mrdoslav Zahradník nebo ta Hanka ?

Nebo je to ještě jinak ?
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 22:46:43

Podle mne je Hanka,

to by vysvětlovalo proč vůbec nemá koule...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 22:58:48

vostalpetr píše:Podle mne je Hanka,

to by vysvětlovalo proč vůbec nemá koule...

:)

Jestli armin není J. Zahradník, tak by ale J. Zahradník mohl vědět, kdo je armin...Během těch 20 let u Tomášů ho musel alespoň jednou potkat... :lol:
Ale fakt nemám zájem se u něho a u Hanky poptávat, páč je jejich čas dost drahý. Momentálně prý 900 Kč za hodinu....
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 23:14:34

Sigmundem Freudem

Freud je dobrej, sice všechno řeší poněkud jednostranně šukáním, ale na činnosti samé až tak moc nezáleží,

důležitá je pravdivost a srdce, tak člověk snadno ztratí jak hlavu tak patu a jede na plný koule...

Já ale myslím, že jeho nejlepším dílem je sbírka židovských anekdot kterou publikoval pod názvem

Vtip a jeho vztah k nevědomí...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 23:17:20

Momentálně prý 900 Kč za hodinu....

To víš,

když má někdo málo času,

tak je mu čas pak drahej,

naštěstí má velký srdce a je tady pro každýho...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 23:29:35

Tak jo,

du si pustit tu relaxační hudbu pro pejsky a kočičky

a uvidím zejtra, jestli budu kočička nebo pes,

nebo ještě jinak kočkopes..
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 26. pro 2020 6:27:42

Anim píše:

Podle mne je situace mnohem, mnohem horší,

takový člověk se pak stane dobroserným kolektivistou aby tak mohl mít především vše pod kontrolou a nikdo mu již nemohl ublížit,

svoboda je pak pro něj nepřijatelný stav, nebot má pocit že kdyby lidé byli svobodní (anarchie) nebudou mít nic jiného na práci než mu ubližovat,

nebot mu již bylo ublíženo v dětství, tudíž je vůči druhým extrémně podezíravý a nejen to, na podkladě své zkušenosti se chová agresivně,

což si ovšem neuvědomuje a svou agresivitu považuje za dobro....

Bohužel, čím více agresivního dobra sere, tím více se mu to vrací, a tím více pak musí přidat na intenzitě,

v důsledku toho máme např. tisíce zákonů a novel, v nichž se nevyznaj ani právníci a nebo třeba tisíce pomatených značek na silnici takže řidič musí spíše

sledovat značky a ne samotnou silnici...

Je to prostě průser všech průserů, když se nějaké dítě nechá přeočkovat ze své individuální karmy na karmu kolektivní,

což se děje téměř neustále pomocí výchovy, školy a vzdělání ale obzvláště pak působením státu, jenž tyto kolektivismy zaštituje...

PS.

A pak takovýhle kolektivistický hovado běhá po internetu a srká do druhých se zcela jasným záměr se do nich trefit,

páč si ten hnup myslí, že by si měl vod něj každej nechat srát na hlavu,

a neměl by mít negativní reakce,

protože pan píčus nemá rád když se mu vodporuje,

ale to je pak překvapení, když někdo tu negativní reakci vcelku v pohodě má a nakope mu jeho prdel...

To pak dotyčnej velebl hnedka žvaní vo nějakým duchovním pádu,

a přitom jen narazil na negativní reakci která je naprosto přirozená, ne že není přirozená si si pan velebl myslí...

Kolektivistický hovado nesnáší vodpor, nebot jeho přáním je aby byli všichni stejní zmrdi jako von sám
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 02. led 2021 21:03:08

Holt je Vostál háklivej na to seřizování pozornosti, vyzdvihování bdělosti, a dalších praktik dle učitelů či nauk.. teda když mu to někdo doporučuje.. No tak ho s tim prostě Luck přestal obtěžovat. Takže tomu jedinýmu v tomhle nerozumím, proč se po tý době do něj Petr zas pustil. Asi setrvačnost...

Čemu doprdele nerozumíš ???

Že si vyprcaní kokotští tomášovci spletli diskuzní forum s jejich zasranou sanghou,

a mysleli si že se každej asi posere z jejich boje proti "hříchu",

a nechá si srát na hlavu nějakejma demokraticky zvolenejma moderátorama ???

Jsem snad nějaká demokratická kolektivistická kunda ???

Takže pak tak dlouho prudili a prudili a srali ty svoje tmášovský hovna,

páč je sral Hydepark, kde si každej svobodně psal,

zatímco ten jejich "Zasranej háj" byl plonkovej stejně jako jejich dutý hlavy ???

A tak nakonec vyprudili JIHA aby je poslal do prdele, tedy aby poslal všechny do prdele, páč si furt u něj na něco ztěžovali...

Čemu nerozumíš,

když říkám že jsou to vyjebaný zamindrákovaný kolektivistický kundy,

tak nevím čemu na tom není k porozumění...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 02. led 2021 21:08:29

Já jsem vcelku dost pozornej,

kdykoliv ten tomášovskej zmrd Miroslav vyrsere nějaký hovno,

pošlu ho obratem ruky do prdele,

a je mně naprosto jedno co napíše, páč to budou stejný hovna jako vod Jany...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » úte 05. led 2021 12:59:11

Vishwananda říká: "Pokud se díváte srdcem, díváte se na svět z veliké výšky, díváte se jako Bůh, vidíte krásu. Pokud se díváte z vrcholu hor a vidíte pasoucí se krávy, nevidíte žádný problém z té výšky.
Pokud se díváte z posuzující mysli, vidíte samé problémy."

Já nevidím žádný problém ani z výšky a ani z blízka,

kráva je prostě kráva,

je proto vhodné s ní zacházet jako s krávou,

a to rozhodně není žádná posuzující mysl,

prostě kráva je kráva,

co jinýho by asi tak měla bejt když ne kráva...

A že má stejnou podstatu jako já nebo strom či kámen, co s tím ?

Furt je to prostě kráva...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » úte 05. led 2021 13:21:19

:lol:

Také vám v dnešní době přidávají do pitné vody ve vodovodním řádu každý týden , na víkend, desinfekci (podle vůně to vypadá na savo)...? U nás jo..... :lol:

Sice to bude možná souviset s generální výměnou trubek na zdejším mnohokilometrovém úseku ...ale raději se optám i vás.... :D
Alaja

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný