Většina lidi kteří realizují Já a ještě se Já drží, ale už se stahují do ústraní, protože vědí že Já je jenom teď, ale ve skutečnost jste jedno vědomí.
V dzogčhenu je základem všech jevů künži, která odpovídá ze sebe samé povstávající moudrosti a principu osvobození. V Žangžung ňängjü je všudypřítomnost künži symbolizována neohraničeným prostorem. Prostor je nekonečným základem veškeré existence... Podle bönu není tento prostor omezen pouze na vnější prostor či na vnitřní prostor mysli. V künži neexistuje rozlišování na vnější a vnitřní... Künži prostupuje naprosto stejnoměrně sansáru i nirvánu a není rozdělena na vnitřní a vnější. Běžná dualistická mysl však rozlišuje mezi vnitřní künži, neexistencí já v člověku, a vnější künži, která je absolutní skutečností veškeré existence. Takové hranice ale künži nemá. Sama ze sebe povstávající moudrost künži prostupuje jak myslí cítících bytostí, tak i všemi jevy a celým vesmírem...
vostalpetr píše:Z toho důvodu já moc těm co používají slovo "jednota" nevěřím,
vůbec nevím co si pod tím mám představit když to někdo říká...
Tak to já si klidně představím to,
že když je to o té "jednotě" napsané v knihách některých jejich oblíbených duchovních mistrů, tak to oni musí mít také tak.
Ale jelikož o "světle" se v těch knihách nejspíš moc nepíše, neopěvuje se v nich,
tak to "světlo" je nezajímá také (stejně jako nezajímá ty jejich oblíbené duchovní mistry)...
salmo1cz píše:Jistě že je to Šakti. Je to spojení Šiva a Šakti.Ty v tom jenom zmáčkneš vypínač a pak už jenom koukáš co se děje.Je to jako když tebou projede vlak a ty nechápeš kde se tu vzal a kam zmizel.Tvoje mysl, přání, nadávání na to nemají vliv.Prostě se to jenom děje.
To jiskření ale není prý projev Šakti, ale duše.Co ta duše dělá nebo co chce to já ale netuším, protože pak ztrácíš vědomí těla i světa.
Na základě stálé diskriminace v myšlení. Takto to popisuje i Jogasutra, na základě neustálé diskriminace.
Snad jako vize by se to dalo pojmenovat.
vostalpetr píše:Furt mluvíme každej o něčem zcela jiném,
salmo1cz píše:No musíš nejdřív něco nastudovat abys věděl jak ta Šakti vlastně funguje.Otevřená srdeční čakra měla vliv na manifestaci duše, ale Šakti procházela prakticky nerušeně a ani to nevnímáš. Což je mimochodem dobře jenom na konci celé té atrakce máš pravou polovinu těla horkou (slunce)a levou polovinu studenou (měsíc).Když Šakti prochází šestou čakrou ztrácíš vnímání světa a těla.V sedmé čakře dochází k duchovním atrakcím a můžeš projít i více úrovní.
Pavla ke Kristu netahejte to nebyl ani apoštol.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 175 návštevníků