Alaja píše:mimo to globální Vědomí , tak je vůkol černá tma, ve které to zlaté Vědomí plave (jak ryba ve vodě)....takže ta černá tma musela v sobě zrodit to zlaté globální Vědomí...
Trini píše:Alaja píše:mimo to globální Vědomí , tak je vůkol černá tma, ve které to zlaté Vědomí plave (jak ryba ve vodě)....takže ta černá tma musela v sobě zrodit to zlaté globální Vědomí...
Já jsem rozplynula v té černé tmě, kterou Nisargadatta nazval temným Zdrojem. Z tohoto pohledu ta svítivá brambora nebyla stvořena, ale existuje odjakživa, vlastně bezčasově. Tohle všechno je mimo čas, s tím má mysl, když se nad tím zamýšlí, velký problém. V té bezčasovosti bylo všechno jasné a známé. Vůbec jsem to neřešila. Až po mnoha letech jsem o tom chtěla něco říct, ale nešlo to. Mysl je v čase, a tak nikdy nemůže popsat to, co je mimo čas.
Pedrito píše:Trini píše:A jejeje. Takže, když mám vědomí, tak jsem dva - schizofrenik? Já vědomí - v tomto případě - vidím jako vlastnost.
Kurňa dneska jsem se přežral... Né takhle jednoduše schizofrenie nefunguje. Tam se v tom případě udělaj v egu nějaký "ohrádky", a ty mezi nima bloudíš, nebo spíš podvědomí, co vystřeluje do ega..
Tohle je furt jen o projevu, a já neříkám že na počátku není vědomí. Jen říkám, že je tu taky "stav-nestav" před počátkem.
Pedrito píše:Trini píše:Alaja píše:mimo to globální Vědomí , tak je vůkol černá tma, ve které to zlaté Vědomí plave (jak ryba ve vodě)....takže ta černá tma musela v sobě zrodit to zlaté globální Vědomí...
Já jsem rozplynula v té černé tmě, kterou Nisargadatta nazval temným Zdrojem. Z tohoto pohledu ta svítivá brambora nebyla stvořena, ale existuje odjakživa, vlastně bezčasově. Tohle všechno je mimo čas, s tím má mysl, když se nad tím zamýšlí, velký problém. V té bezčasovosti bylo všechno jasné a známé. Vůbec jsem to neřešila. Až po mnoha letech jsem o tom chtěla něco říct, ale nešlo to. Mysl je v čase, a tak nikdy nemůže popsat to, co je mimo čas.
Může, někdo, kdo vysílá na tvý (mý) vlně. A i když pak řekne pro druhý píčovinu, tak se to pochopí.. Vše je jen o vyladěnosti, ať toho kdo bere, nebo toho kdo dává...
Trini píše:Trini píše:Alaja píše:mimo to globální Vědomí , tak je vůkol černá tma, ve které to zlaté Vědomí plave (jak ryba ve vodě)....takže ta černá tma musela v sobě zrodit to zlaté globální Vědomí...
P.S.
Stvoření, tvoření patří do času. Čas běží v té svítivé bramboře. Odnikud nikam.
Pedrito píše:Může, někdo, kdo vysílá na tvý (mý) vlně.
I v té svítivé bramboře je dimenze, kde čas není....a to na nejvyšší úrovni ztotožnění se s tou bramborou, v nižších úrovních čas je, ale asi v každé pospíchá jinak, pomalu, rychle....
Alaja píše:Trini píše:Trini píše:
P.S.
Stvoření, tvoření patří do času. Čas běží v té svítivé bramboře. Odnikud nikam.
I v té svítivé bramboře je dimenze, kde čas není....a to na nejvyšší úrovni ztotožnění se s tou bramborou
Pedrito píše:Trini píše:Pedrito píše:Kurňa dneska jsem se přežral... Né takhle jednoduše schizofrenie nefunguje. Tam se v tom případě udělaj v egu nějaký "ohrádky", a ty mezi nima bloudíš, nebo spíš podvědomí, co vystřeluje do ega..
Tohle je furt jen o projevu, a já neříkám že na počátku není vědomí. Jen říkám, že je tu taky "stav-nestav" před počátkem.
A to se obvykle popisuje těmi třemi "vlastnostmi": Bytí - Vědomí - Blaho (Sat čit ananda ).
Někdo tomu říká "Trimurthi", z čehož myslím vychází i Triniti. V čase jo Trini, ale já spíš mluvil o bezčase.
Jen říkám, že je tu taky "stav-nestav" před počátkem.
I v té svítivé bramboře je dimenze, kde čas není....a to na nejvyšší úrovni ztotožnění se s tou bramborou
Proto je pak zřejmě možné vidět tu temnotu (temný Zdroj), která je mimo čas.
vostalpetr píše:I v té svítivé bramboře je dimenze, kde čas není....a to na nejvyšší úrovni ztotožnění se s tou bramborou
Proto je pak zřejmě možné vidět tu temnotu (temný Zdroj), která je mimo čas.
Takže brambora je atman a to temné je brahman, když jedno je ohraničené a bezčasové a druhé je neohraničené a bezčasové...
Pedrito píše: Ale to sat-čit-ananda, je dnes už jen alegorické heslo.
Pedrito píše:Trini píše:
Kdepak, bytí - vědomí - blaho je mimo čas.
No asi jak pro koho.. většina populace se v tom docela topí.
Trini píše:Pedrito píše:Trini píše:
Kdepak, bytí - vědomí - blaho je mimo čas.
No asi jak pro koho.. většina populace se v tom docela topí.
Lidé se topí v sat čit ananda? Tak to jsem si nějak nevšimla. Podle mne prožívají střídavě radosti a bolesti, potěšení a starosti apod. Ale většinou jim to vyhovuje. A to i když někdy nadávaj.
Pedrito píše:Trini píše:Pedrito píše:No asi jak pro koho.. většina populace se v tom docela topí.
Lidé se topí v sat čit ananda? Tak to jsem si nějak nevšimla. Podle mne prožívají střídavě radosti a bolesti, potěšení a starosti apod. Ale většinou jim to vyhovuje. A to i když někdy nadávaj.
Opravdu většina se topí spíš ve sračkách, deno denně, jestli teda noviny nelžou..
Pedrito píše:Trini píše:Pedrito píše: Ale to sat-čit-ananda, je dnes už jen alegorické heslo.
Zajímavé je, že tomu temnému Zdroji to v podstatě odpovídá.
Není to ani temný ani světlý zdroj.
Pedrito píše:Teprve když ty "vlny" utvořej vědomí, tak to se stane Bohem.
Pedrito píše: Jenže kdo chce fakt vědět, jak to je, sakum prdum, tak tímhle to nekončí.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník