Altánek :-)

naše první fórum... :-)

Re: Altánek :-)

Příspěvekod Alaja » sob 17. dub 2021 22:43:48

Vždyť jsem psala, že celou zeměkouli čekají "zajímavé časy".... :nevim:
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 18. dub 2021 18:56:14

Z FB...

"My jsme začali celé genomy těch virů SEKVENOVAT. Laicky řečeno, přečetli jsme a zanalyzovali celou jejich genetickou informaci. To je kód, v němž je virus napsán. Na celogenomové sekvenování máme technologii. Zkoumali jsme zpětně i starší vzorky. Díky tomu odhalujeme, jak jsou viry promutované, jak vypadají a kdy se objevily další vlny. Už víme, že každá vlna byla způsobena jiným, novým virem a nemají nic do činění s tím jarním. To se pozná podle toho, že jarní vir nasbíral na konci své vlny celý BATOH MUTACÍ, PROMĚN ve svém genomu. A pokud by druhá nebo třetí vlna vznikly z té první, tak bychom ty mutace, které virus v průběhu času nabral, VIDĚLI I VE VIRECH DRUHÉ A TŘETÍ VLNY. Jenže NENÍ TOMU TAK ( !!!! ). Takže původci druhé a třetí vlny jsou jiné kmeny viru. Odkud se vzaly, netuším.
Takže to podle vás není stále tatáž čínská potvora?
Není. Ty kmeny jsou si navzájem velice podobné, ale nejsou to potomci viru prvního. Je to něco jiného. A já nevím, kde je ta jeskyně, z níž vylétají." Zdroj :Reflex....Já : Obdivuji nesmírnou odvahu MUDr. Pekové v této pokrytecké době....
Alaja

Příspěvekod salmo1cz » ned 18. dub 2021 20:50:02

Peková je exot.
Stále jsme ve druhé vlně.Nejsou schopni ani určit vlny pandemie...jak chtějí bojovat?
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... _WIUFggxyf
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » ned 18. dub 2021 21:15:26

No to by mě zajímalo, kterej pejskař by asi tak tvrdil,

že různé druhy psů jsou mutacemi ???

Jsou to prostě uměle vyšlechtěné různé druhy plemen,

takže doprdele, když je něco virus a něco jiného je opět virus, tak jsou to oba viry, ale nejsou stejné,

jen to prostě jsou různé viry a nejsou ničím jiným než virem,

nejsou tedy velrybou a virem ale obojí je virus...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 18. dub 2021 21:18:03

Nesmysly dr. Pekové: Ovčák i jezevčík jsou oba pes, paní doktorko!

A virus A a virus B jsou oba viry, pane idiote !
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » sob 24. dub 2021 8:52:40

Víš co na kočky platí ?

Vzít je po prdeli latí...

:veget:
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » sob 24. dub 2021 9:08:09

Ale bolí mne z toho celý člověk.... :mrgreen: :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » sob 24. dub 2021 9:28:11

Že se na to nevysereš,

copak nevíš, že tenhle Vesmír funguje na entropii,

takže zanedlouho z nového plotu bude opět je hromada schnilého dřeva,

tedy že vše je jen "honička za větrem"

Jedním z nejhorších způsobů na co zemřít je "totální zhuntování těla"
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » sob 24. dub 2021 9:37:38

:mrgreen: :mrgreen:

No, přes 25 let jsem u zahrady žádný plot neměla (ten, co tam kdysi byl, tak odešel). Ale od roku 2010 mi na zahradu začali docházet pravidelně divočáci a pokaždé mi v trávníku udělali velké díry, takže sekat trávu bylo fakt obtížné. Jednou jsme strhli asi 5 cm trávníku na celé zahradě, aby se to srovnalo, podruhé už jsem jen zasypávala díry, po třetí už jsem rezignovala...a postavila holt tento provizorní plot....(lesnické pletivo a dřevěné kůly, trámky...co jsem tu našla)

Do toho roku 2010 jsem tady žádné divočáky neměla.... :nevim:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » sob 24. dub 2021 10:50:00

V tom případě by byl ideální plot napojený na vysoké napětí,

u ochrany hranic před kapitalisty se to osvědčilo, určitě by to fungovalo i na divočáky,

sem tam by to usmažilo i nějakou tu kočku,

ale vzniklé ztráty by si jistě hravě nahradila z nějakého útulku...
vostalpetr

Příspěvekod salmo1cz » sob 24. dub 2021 17:53:01

Sláva jaro je tady přiletěly vlašťovky a jiřičky :tralala:
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod vostalpetr » ned 25. dub 2021 9:29:49

salmo1cz píše:Sláva jaro je tady přiletěly vlašťovky a jiřičky :tralala:

Pro mě jaro začíná když uvidím první rozkvetlou pampelišku,

a na tu jsem narazil už před týdnem...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 25. dub 2021 9:31:48

Alaja píše::foto:Ostříháno (alespoň u cesty) , uklizeno......takže mohu pokračovat v sázení.....a pak kypření a podobné zajímavé činnosti..... :mrgreen:

No jo,

přítelkyni to taky popadlo a já se toho blbnutí musím bohužel také zúčastnovat,

místo toho aby zde vytvářel nová duchovní pojetí a náhledy,

tak házím lopatou a hrabu až mně z toho hrabe...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 30. dub 2021 16:53:27

No ja,

dneska jsou čarodějnice,

proto tchýně furt lítala s koštětem po dvoře,

je už vočkovaná tak poletí na sraz ježibab..
vostalpetr

Příspěvekod Trini » pon 10. kvě 2021 14:26:45

Alaja píše::foto: tak jsem pracovala a pracovala, až jsem si polámala zahradnické náčiní na odstraňování plevele.....plevel holt zvítězil a záhonek holt nechám n ajindy... :mrgreen:

Udělala jsi to moc pěkně. :cool:
:-)
Trini

Příspěvekod Alaja » pon 10. kvě 2021 20:32:17

Ty zelené pásy mají původně být v zemi hlouběji, vlastně mají být celé zakopány. Ale já tu mám plevele kterým nějaká zábrana v zemi nevadí - prostě ji přejdou po povrchu....jsou to plazivky. Takže to je uděláno tak na půl. Mě se to sice moc nezamlouvá, ale dceři se to líbí a je s tím, jak to vypadá, spokojená.
Jo a ke dni matek jsem dostala novou sadu zahradnického nářadí....takže se nemám na co vymlouvat.... :mrgreen:
Ta šedivá kolečka na záhonu - to jsem kolem slunečnic nasypala popel z krbu. Prý by to mělo být dobré proti slimákům. (Viděla jsem to na jůtučku)

:veget:
Alaja

Příspěvekod armin » stř 12. kvě 2021 7:23:01

Tričko pro Alaju:

Obrázek
armin

Příspěvekod Alaja » stř 12. kvě 2021 8:43:41

:mrgreen:

Hezké, ale nic pro mne. Ledaže by jsi tam měl o fotku černého trička s černou kočkou v černé díře...

:hra:
Alaja

Příspěvekod Alaja » stř 19. kvě 2021 9:52:43

A hele....už je to tu...

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/notar- ... ravy_mendl

Covid zvýšil počty dědických řízení, narůstá zájem o sepsání závěti

Až několik měsíců může trvat vyřízení dědictví. Spisů k řešení teď mají notáři v Ústeckém kraji tolik, že se doba výrazně prodlužuje. Z obvyklých tří až čtyř měsíců teď vyřízení trvá i půl roku, u komplikovanějších případů je to ještě déle. Důvodem je zvýšená úmrtnost způsobená epidemií koronaviru.

„Dědických řízení významně přibylo. Nárůst je zhruba o 25 procent,“ komentuje současnou situaci Vratislav Makovec, notář z Děčína. „Když jsou dědicové ve shodě, trvá to zhruba čtyři měsíce. Snažíme se případy řešit co nejrychleji,“ dodává.

Stejnou zkušenost má většina notářů v kraji. Za normální situace na jednoho ze čtyř notářů v lounském okrese zdejší okresní soud rozdělí kolem dvaceti spisů dědického řízení měsíčně, teď je to minimálně jednou tolik. „Nárůst je opravdu velký, od začátku letošního roku dostáváme každý měsíc až padesát spisů,“ vysvětluje notářka ze Žatce Ivana Demutová.

Epidemie covidu podle ní zamíchala nejen s lidskými osudy, ale i s majetkovými poměry v rodinách. „Někteří zemřelí neměli svoje majetkové záležitosti vyřešené, i proto jsou dneska dědická řízení úplně jiná,“ říká notářka s tím, že se u dědického řízení najednou ocitají lidé, kteří by jeho účastníky běžně nebyli.

„Třeba nemanželské děti nebo děti či vnuci v dluzích, protože například kvůli náhlému úmrtí manželů na covid nebyla šance, aby byly majetkové věci uspořádány,“ popisuje příklad z praxe Demutová. „Kdyby ti lidé měli možnost, uspořádali by dědictví určitě jinak, aby se jejich majetek nedostal do rukou třeba nezodpovědných vnuků a nepřišel tak vlastně vniveč,“ doplňuje.

Roste zájem o sepsání závětí
Nárůst nejen dědických řízení, ale i zvýšený zájem o sepsání závěti eviduje notář Pavel Elšík v Litoměřicích.

„Vliv pandemie určitě za zvýšeným zájmem stojí, ale lidé si už dříve uvědomili, že co si sepíšou doma, není příliš bezpečné,“ zmiňuje notář. „Teď se se smrtí setkávali častěji a uvědomují si, že je třeba majetek vyřešit, aby po nich zůstalo, jak se říká, ,uklizeno‘,“ popisuje současnou situaci Pavel Elšík.

Na vyřízení dědictví se u ústeckého notáře Libora Bittera čeká od tří měsíců do půl roku. „Když například není žádný majetek, může vyřízení trvat třeba jenom měsíc a půl. Záleží, jestli je jenom jeden, nebo více dědiců, a na dalších okolnostech,“ uvádí notář.

V současnosti má na stole 150 pozůstalostí k vyřízení. „Myslím, že případů v souvislosti s covidem ještě přibude,“ doplňuje.

Stoupl také počet žádostí o převody nemovitostí, rozšíření společného jmění manželů nebo ustanovení odděleného jmění, aby mohl s majetkem každý z manželů nakládat sám.

„Doba lidi donutila řešit své majetkové poměry. A kde se třeba v rodině už něco stalo, začali se lidé více věcmi kolem majetku zabývat,“ myslí si Ivana Demutová.

Jestli závěť sepsat, či ne, záleží na každém. Rozhodně by to mělo být vždy s rozvahou, bez tlaku ať osobního, nebo celospolečenského. A hlavně v klidu. „Musím říct, že to hodně lidí už pochopilo a uvědomují si nutnost ošetření svého majetku,“ konstatuje notářka.

Autor: Miloslava Hálová
Alaja

Příspěvekod Alaja » pát 21. kvě 2021 1:22:06

Zjistila jsem, že se slimáci a hlemýždi začínají přesouvat do vyšších úrovní, i metr vysoko. Že by čekali další velké pršení, ne-li přímo povodeň?

:mrgreen:
Alaja

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný