Život v přítomném okamžiku

naše první fórum... :-)

Re: Život v přítomném okamžiku

Příspěvekod Trini » ned 01. srp 2021 23:03:59

honzam píše:
Trini píše:
honzam píše:
Trini píše:Vidíš snad nějaké třísky v našich očích? :mrgreen:

Vidím, že se neumíte chovat. Urážíte armina.

Jo, vidíš třísky. :-)

Malé děti.

Maličké třísky. :mrgreen:
Trini

Příspěvekod honzam » ned 01. srp 2021 23:04:21

Trini píše:Když si měl za mistra Petra, Honzame, tak si měl větší smysl pro humor. :-)

Já vím. :-)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod vostalpetr » ned 01. srp 2021 23:05:25

honzam píše:
vostalpetr píše:
Vidím, že se neumíte chovat. Urážíte armina.

Říkám ti zcela jasně že pocitově blbne a proto se mu to vrací...

Každý někdy pocitově blbne, to už patří k lidské povaze.

Ale jo, s tím nemám problém,

ale já povětšinou diskutuju vo duchovno a ne vo pocitovým blbnutí...

At si klidně blbne, ale já ho pošlu do prdele...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » ned 01. srp 2021 23:06:05

honzam píše:
Trini píše:Když si měl za mistra Petra, Honzame, tak si měl větší smysl pro humor. :-)

Ty jsi se už s arminem osobně setkal? :cumim:
Alaja

Příspěvekod honzam » ned 01. srp 2021 23:08:11

Trini píše:Maličké třísky. :mrgreen:

Šediváci asi obecně nemají moc velký smysl pro legraci. :nevim:
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Alaja » ned 01. srp 2021 23:09:48

honzam píše:

No, a mám dojem, že ani nemají tucha o tom, jak se jejich "oběti" při tom jejich vědeckém zkoumání cítí....
Alaja

Příspěvekod honzam » ned 01. srp 2021 23:10:20

Alaja píše:
honzam píše:

Ty jsi se už s arminem osobně setkal? :cumim:

Osobně ne, jen prostřednictvím Pravdy. Začal jsem ho vidět z jiné perspektivy, která mi dřív nebyla dostupná.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » ned 01. srp 2021 23:11:06

Alaja píše:
honzam píše:

No, a mám dojem, že ani nemají tucha o tom, jak se jejich "oběti" při tom jejich vědeckém zkoumání cítí....

Pravdivě?
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Alaja » ned 01. srp 2021 23:12:35

honzam píše:Osobně ne, jen prostřednictvím Pravdy. Začal jsem ho vidět z jiné perspektivy, která mi dřív nebyla dostupná.

Důvěřuj té Pravdě ....ale důkladně prověřuj, zda je to pravda....
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 01. srp 2021 23:18:51

honzam píše:Pravdivě?

No, kdyby to věděli, tak nebudou používat při těch svých "průzkumech" to jasné bílé světlo....jakési anestetikum...
Oběť je sice při vědomí, ale je jí všechno fuk, neb je její mysl "ukonejšena" tím mateřským bílým světlem...
Někdy to to ten vysoký šedivák odflákne, nebo je už unavený a oběť vnímá všechny své fyzické bolesti, co jí ti vědátoři udělali....
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 01. srp 2021 23:24:52

Alaja píše:

No, kdyby to věděli, tak nebudou používat při těch svých "průzkumech" to jasné bílé světlo....jakési anestetikum...
Oběť je sice při vědomí, ale je jí všechno fuk, neb je její mysl "ukonejšena" tím mateřským bílým světlem...
Někdy to to ten vysoký šedivák odflákne, nebo je už unavený a oběť vnímá všechny své fyzické bolesti, co jí ti vědátoři udělali....

PS: tohle bílé světlo není ono světlo, o které v meditaci jde....
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » ned 01. srp 2021 23:25:58

Jde o to, že bez těla jsi TO, ale neuvědomuješ si to. S tělem jsi já, ale neuvědonuješ si TO. Ale máš tendeci to chtít uvědomit. Závěr? Musíš umřít v těle, dřív než tělo. Nebo ne, jde jen o dotek. A předním ani po něm už nic...

Závěr je že se na to můžeš vysrat páč tadle tendence je právě ten pocit že tím něco "získáš" nějakou věčnou hodnotu...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » ned 01. srp 2021 23:27:04

Pedrito píše:Musíš umřít v těle, dřív než tělo.

Hmm...není to spíš jen odložení osobní paměti před dveřmi?
Když se pak tou cestou vracíš zpět, tak si tu odloženou paměť zase posbíráš do svého batůžku na záda...
Alaja

Příspěvekod honzam » ned 01. srp 2021 23:29:55

Alaja píše:

Díky. Nevěděl jsem, že je to světlo při "únosech" vnímáno jako mateřské. Sám ho vnímám jako buddhistické mettá. Je to taková svítící mateřská pečující laskavost nad hlavou mezi rohy.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Alaja » ned 01. srp 2021 23:38:28

honzam píše:Díky. Nevěděl jsem, že je to světlo při "únosech" vnímáno jako mateřské. Sám ho vnímám jako buddhistické mettá. Je to taková svítící mateřská pečující laskavost nad hlavou mezi rohy.

Často jsem o tom četla v mnoha popisech oněch únosů. ..oběti se cítily fajn, vnímaly, že je onen vysoký šedivák má "rád", že je miluje a tak podobně...a nevnímaly při tom stav svého těla. Ať už fyzického, nebo astrálního....
No a také to bylo o manipulaci s jejich pamětí...a s časem....
Oběti pozměnily vzpomínky...mívala, ta oběť, falešné vzpomínky....několik vrstev...když se odstranila jedna falešná vrstva, objevila se další, často také falešná....
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 01. srp 2021 23:45:26

Alaja píše:
honzam píše:Díky. Nevěděl jsem, že je to světlo při "únosech" vnímáno jako mateřské. Sám ho vnímám jako buddhistické mettá. Je to taková svítící mateřská pečující laskavost nad hlavou mezi rohy.

Často jsem o tom četla v mnoha popisech oněch únosů. ..oběti se cítily fajn, vnímaly, že je onen vysoký šedivák má "rád", že je miluje a tak podobně...a nevnímaly při tom stav svého těla. Ať už fyzického, nebo astrálního....
No a také to bylo o manipulaci s jejich pamětí...a s časem....
Oběti pozměnily vzpomínky...mívala, ta oběť, falešné vzpomínky....několik vrstev...když se odstranila jedna falešná vrstva, objevila se další, často také falešná....

Třeba:

https://www.databazeknih.cz/knihy/ufo-unosy-lidi-58519

UFO: únosy lidí
kniha od: John Edward Mack
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pon 02. srp 2021 5:18:24

Vysrat se na to můžeš, ale nic to nezmění. Tendence je tendence, a tahle je tou touhou pod touhou. Můžeš se stavět na hlavu, ale kosmos funguje jak funguje a jinak nebude. Jedině tohle uvolní potenciál, který jediný to vyřeší, neosobní a bezděčný. Prostý tebe. Tohle jsem já nevymyslel, takhle to je a funguje.

Takhle fungují pocitářský idioti co se bojí smrti, nebo maj problém se světem viz Budha, Ježíš a spol.
vostalpetr

Příspěvekod honzam » pon 02. srp 2021 7:46:59

Alaja píše:Často jsem o tom četla v mnoha popisech oněch únosů. ..oběti se cítily fajn, vnímaly, že je onen vysoký šedivák má "rád", že je miluje a tak podobně...

To je hezké. :-)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Trini » pon 02. srp 2021 8:23:30

Pedrito píše:. Můžeš se stavět na hlavu, ale kosmos funguje jak funguje a jinak nebude.

Takhle argumentovat je nesmyslné. Ale taky jsem to dřív dělala. Vědoucí ego holt. Naštěstí je to pryč.
Trini

Příspěvekod Trini » pon 02. srp 2021 8:37:01

Pedrito píše:
vostalpetr píše:
Vysrat se na to můžeš, ale nic to nezmění. Tendence je tendence, a tahle je tou touhou pod touhou. Můžeš se stavět na hlavu, ale kosmos funguje jak funguje a jinak nebude. Jedině tohle uvolní potenciál, který jediný to vyřeší, neosobní a bezděčný. Prostý tebe. Tohle jsem já nevymyslel, takhle to je a funguje.

Takhle fungují pocitářský idioti co se bojí smrti, nebo maj problém se světem viz Budha, Ježíš a spol.

Ale proč proboha?

A proč ne?

Pokud vím, než byl Budha Budhou, tak viděl stárnutí, nemoc a smrt jako utrpení, a tak prohlásil celkově život za utrpení a začal hledat, co se s tim dá dělat. Petr to holt jako utrpení nevidí.

Ježíš řekl, že když chceš najít Království Boži, tak musíš být sice ve světě, ale ne ze světa. Petr to vnímá jako negativní pohled na svět. Já to vidím jako výzvu k odztotožnění, tedy pozitivně. Ale proč bych měla Petrovi jeho pohled vymlouvat? Proč? Vždyt' je s tím spokojený, nemá s tím problém.

Nisargadatta řekl, že když dualita nedělá člověku problém, tak není co řesit. To má přece logiku. Budha měl s dualitou problém, a tak začal hledat. Taky ok.

:-)
Trini

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný