Život v přítomném okamžiku

naše první fórum... :-)

Re: Život v přítomném okamžiku

Příspěvekod salmo1cz » pon 02. srp 2021 23:52:52

Alaja píše:No a už jste si ozkoušeli vnímání nějakých těch energií ve svém těle?

Já jsem začínala takovými jednoduchými cviky s dlaněmi a prsty....třeba - šimrala jsem si střed dlaně energií vysílanou prsten druhé ruky, aniž bych se dotýkala prstem dlaně...
No, trvalo mi to dost dlouho, než jsem to šimrání prvně pocítila...
:mrgreen:

No já auru vidím, ale šimrání jsem nezkoušel.Dovedu si představit že to funguje, vyzkoušíme díky.
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod honzam » pon 02. srp 2021 23:57:13

Pedrito píše:
honzam píše:
Pedrito píše:Ráno v šest dáme Hozame meditaci.

Proč až ráno? :-)

Jsem unavenej.

Tak v šest.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » úte 03. srp 2021 0:00:47

Pedrito píše:
Pedrito píše:
honzam píše:
Pedrito píše:Ráno v šest dáme Hozame meditaci.

Proč až ráno? :-)

Jsem unavenej.

Dobře, sednu ještě teď.

Ok
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod salmo1cz » úte 03. srp 2021 0:09:03

Pedrito píše:
salmo1cz píše:Kundalini Šakti je Matka, Země, projevené, Prakrti.
Šiva je Otec, neprojevené, Puruša.

Jména Jediného drahý Salmo. Je jich 108. Ale to jen v té lehčí verzi.

No jasně, kupodivu to dobře popisuje kvantová mechanika.Brahman-Energie-Světlo= v dualitě, vlna neprojevené, nebo částice projevené.
Velmi elegantní.
salmo1cz

Příspěvekod salmo1cz » úte 03. srp 2021 0:13:18

Já jdu meditovat do peří.Když se mi něco zdá tak většinou vím že se mi to jen zdá, ale i tak je to někdy k nasrání. :haji:
salmo1cz

Příspěvekod honzam » úte 03. srp 2021 0:32:12

Dobrou.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » úte 03. srp 2021 1:24:49

E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod honzam » úte 03. srp 2021 9:46:16

Pedrito píše:Sorry Honzame, zaspal jsem :mavam:

To je v pořádku. Jak to vidíš dnes? :-)
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod salmo1cz » úte 03. srp 2021 9:53:00

U aury vidím jen odstíny šedé, barevné vidění je prý další level.Lidi se to učí léta a výsledek je nejistý, já tomu pozornost moc nedávám, stačí mi vědět a vidět že to existuje .
salmo1cz

Příspěvekod honzam » úte 03. srp 2021 11:37:40

Pedrito píše:
honzam píše:

V sedm?

Dobře.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod armin » úte 03. srp 2021 13:29:54

vostalpetr píše:
Šakti je energie vztažena k tělu.

Nikoliv, to se jmenuje kundalini,

Šakti je "energie" projevu a ne nějakýho blbýho těla,

Šivu neřeším, toho mám v prdeli,

Šivu si vyřit se salmem,

hovadinám vo nějakým srdci se věnuji pouze v případě tý katolický krávy Jany...

Zkrátka machr, co to má všechno v paži.
Ty duchovní základy má seštudovaný a tak už jenom improvizuje.

"Nechodí, ale je chozen."
:veget:
armin

Příspěvekod armin » úte 03. srp 2021 14:11:06

Alaja píše:No a už jste si ozkoušeli vnímání nějakých těch energií ve svém těle?

Já jsem začínala takovými jednoduchými cviky s dlaněmi a prsty....třeba - šimrala jsem si střed dlaně energií vysílanou prsten druhé ruky, aniž bych se dotýkala prstem dlaně...
No, trvalo mi to dost dlouho, než jsem to šimrání prvně pocítila...
:mrgreen:

Na vlastní ruce se to snadno vsugeruje.
Zkus to ne někom jiném, kdo se nebude na to dívat. Třeba na jeho zádech.
armin

Příspěvekod salmo1cz » úte 03. srp 2021 15:03:07

Pedrito píše:
salmo1cz píše:U aury vidím jen odstíny šedé, barevné vidění je prý další level.Lidi se to učí léta a výsledek je nejistý, já tomu pozornost moc nedávám, stačí mi vědět a vidět že to existuje .

Není dobrý se za tím pachtit, buď to máš nebo ne. Musíš jít pozorností hodně od středu, za tím účelem, a to působí nepřirozený tlak. Musíš hluboko do nadvědomí, a výsledek je nejistý, můžeš pak taky místo barev energetického systému vidět duše mrtvých atp... A to není nic, o co by jeden stál. Protože Šakti tímhle směrem nejde, ale nechá tě tam jít, když je to tvý přání. Plně ho respektuje. Její směr vede mezi protiklady a dává sílu tam nespadnout. Jsou tu z tohoto pohledu nekompromisní podmínky, a jakýkoliv odklon stranou znamená ránu - pohlavek. A není to pak že někdy, je to hned...

Jo tak nějak jsem to vnímal i já.Dal jsem tomu pár sezení až jsem viděl všechno možný jen ne barvy.Říkam nic nejde nejde nebudem to lámat přes koleno.
Je mi ale jasný že jsou lidé kteří to vidí správně.Pozoroval jsem, že po operaci(nic zásadního, utržený sval na rameni) se aura zmenšila, dočasně.I když ta psychosomatika jak píše dobře Armin, je prevít víc než matoucí. :coze:
salmo1cz

Příspěvekod armin » úte 03. srp 2021 16:29:47

Pedrito píše:Kdo se pokladá za absolutno řekne. To vše je absolutno.

Vše je absolutno, nebo vše je láska nebo vše je vědomí, vše je iluze atd.
Když tohle řekneš, neřekl jsi nic. A nemá to pro duchovní cestu, proměnu, osvobození žádný praktický význam, spíš naopak.
Evidentně vše je nakonec něčím, je jedno jak se tomu říká a je to v podstatě jedno co to je. My, naše myšlenky ostatní lidé, vesmír atd. vše je to něco a to něco je vše.

Vznášet se v oblacích vznešených úvah nemá praktický význam. Je dobré se zaměřit na vlastní problémy (závislosti, mindráky, potřeby nějak vypadat před druhými atd. atd. a nesnažit se je obejít nějakou takovou povznesenou "duchovností" a z ní vyvozovat různé nesmysly, jako že já nechodím, já jsem chozen a podobně.
armin

Příspěvekod salmo1cz » úte 03. srp 2021 16:52:08

To ono ti jde naproti, ale představa že jsem chozen...tobych se na to ......
salmo1cz

Příspěvekod Trini » úte 03. srp 2021 17:22:39

Pedrito píše:Můj pocit je, že ty moc žehráš na ty, kterí se vymykaj tvé zkušenosti. Neříkám že na to nemáš nárok, a že ti co do tebe šijou, na to nemaj nárok. A nevím kde přesně je zakopanej pes. Přišlo mi, že jsi v projevu moc přísnej. Možná ani ne vyzněním, ale zaměřením, co ta slova nesou...

Něco si myslí, je o tom přesvědčený, ale to neznamená, že je to pravda. Nejvíc se zabývá tím, jak to podle něj mají ostatní blbě. Chlubí se, že dokáže lidi, kteří za ním přijdou, tak vytočit, že ho chtějí mlátit. To je podle me hloupost a ubohost.
Ale možná jsem moc náročná. :nevim: Jsem zřejmě zhýčkaná všemi těmi rozhovory, co vedli Ramana, Nisargadatta, E. Tomáš, nebo jak se chovali ti dva probuzení ve svých forech. Prostě proti nim vnímám armina jako nadutého, neduchovního provokatéra a primitiva.
Trini

Příspěvekod Trini » úte 03. srp 2021 17:42:39

Trini píše:
Pedrito píše:Můj pocit je, že ty moc žehráš na ty, kterí se vymykaj tvé zkušenosti. Neříkám že na to nemáš nárok, a že ti co do tebe šijou, na to nemaj nárok. A nevím kde přesně je zakopanej pes. Přišlo mi, že jsi v projevu moc přísnej. Možná ani ne vyzněním, ale zaměřením, co ta slova nesou...

Něco si myslí, je o tom přesvědčený, ale to neznamená, že je to pravda. Nejvíc se zabývá tím, jak to podle něj mají ostatní blbě. Chlubí se, že dokáže lidi, kteří za ním přijdou, tak vytočit, že ho chtějí mlátit. To je podle me hloupost a ubohost.
Ale možná jsem moc náročná. :nevim: Jsem zřejmě zhýčkaná všemi těmi rozhovory, co vedli Ramana, Nisargadatta, E. Tomáš, nebo jak se chovali ti dva probuzení ve svých forech. Prostě proti nim vnímám armina jako nadutého, neduchovního provokatéra a primitiva.

P.S. Třeba sleze z toho svého podestu, na který se staví, a nabídne ti, kam je ochoten pro tebe přijet autem nebo odkud to zvládneš svojí koloběžkou, pokud s ní můžeš do vlaku, nebo navrhne setkání někde, kam bys mohl snadno dojet. Potom bys nám mohl poreferovat, jaký je v přímem styku. Jestli horší nebo lepší. :nevim: Nikdo ho odtud osobně nezná. Myslela jsem, že se zná osobně aspon s Luckem, který chodil za Tomášovýmí. Taky ne. Lída ho asi viděla, ale nemluvila s ním.

Ale myslím si, že se s tebou ani s někým jiným odtud setkat nechce. Asi jeden z hlavních důvodů bude, že chce hned od začátku stanovit svůj status - on je ten moudrý duchovní poradce, za kterým chodi duchovně hledající (např. ty) na poradu, hledat u něho moudro. Ale třeba je to to, co ty chceš. :nevim: A pak se tam holt musíš nějak doplahočit sám a v pokoře. :mrgreen:
Trini

Příspěvekod Trini » úte 03. srp 2021 17:45:15

Pedrito píše:Ja ti rozumímbTrini. Ale je to zaujatý pohled, promiň. Protože se neznáte a jen čerpáte nějaká data z internetu. Neznáte se.

Když se začne projevovat jinak, tak ho budu vidět jinak. Proč si myslíš, že jsem zaujatá?
Trini

Příspěvekod honzam » úte 03. srp 2021 17:59:27

honzam píše:
Pedrito píše:
honzam píše:

V sedm?

Dobře.

Jedeme ... :medith:
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Trini » úte 03. srp 2021 18:06:31

Pedrito píše:
Trini píše:
Pedrito píše:Ja ti rozumímbTrini. Ale je to zaujatý pohled, promiň. Protože se neznáte a jen čerpáte nějaká data z internetu. Neznáte se.

Když se začne projevovat jinak, tak ho budu vidět jinak. Proč si myslíš, že jsem zaujatá?

Taky jsem měl pocit, že se do někoho naváží. Jenže on už kvůli tomu přestává psát o Cestě.

O tom může úplně v poklidu psát na inspiruj.cz. Tam je to ted' jak posvátný háj, Petr natrvalo banovaný, tedy ráj pro armina a Lídu a samozřejmě citlivé duše. :mrgreen: Já mu do toho psát nebudu, i když se bude jako obvykle do Petra a do mne navážet. Bez toho se nedokáže obejít. Nemůže zato, a tak dostane po čumáku jen tady, tam se může v klidu vyřádit. :mrk:
Trini

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný