Ale adepti mohou jen upotřebit prostředek, převrátiti propastné a držící, když přistupují k věci pravdivé a upřímně se svým úmyslem, jinak nedá se uskutečniti smíchání čistě. Pravý úmysl podléhá zemi, barva země je žlutá; proto je symbolizován v knihách o životním elixíru žlutým zárodkem, klíčkem. Když propastné a držící se spojí, objeví se Zlatá květina, barva zlata je bílá. proto se užívá bílý sníh jako symbol. Ale světští lidé, kteří nerozumějí tajným slovům knih o životním elixíru, neporozuměli žluté a bílé v tom, že měli to za prostředek, aby se mohlo zlato dělati z kamenů. Není to bláznovské, hloupé?
Tajemství zlaté květiny – překlad Františka Drtikola
salmo1cz píše:To co tvrdí Bhagavan musím potvrdit.To co přijde ze Sahasrary není jen myšlenka nebo intuice, ale je to jako blesk, resp.nejaký druh energie, náboj.Je to vnímáno zase i fyzicky.Poté celá Anahata čakra rezonuje.
Proto tvrdím, že je to celé spojené.
Já to měl tak, že skrze vysoký kopec prošlo zlaté světlo a vten moment ta energie prošla z hlavy do srdce.A kolem srdce to začalo fyzicky rezonovat.Nedá se to přehlédnout, není to bolest je to prostě nějaká energie.
V ten moment si říkám pro Krista Pána co se zase děje tvl.
Alaja píše:Ale adepti mohou jen upotřebit prostředek, převrátiti propastné a držící, když přistupují k věci pravdivé a upřímně se svým úmyslem, jinak nedá se uskutečniti smíchání čistě. Pravý úmysl podléhá zemi, barva země je žlutá; proto je symbolizován v knihách o životním elixíru žlutým zárodkem, klíčkem. Když propastné a držící se spojí, objeví se Zlatá květina, barva zlata je bílá. proto se užívá bílý sníh jako symbol. Ale světští lidé, kteří nerozumějí tajným slovům knih o životním elixíru, neporozuměli žluté a bílé v tom, že měli to za prostředek, aby se mohlo zlato dělati z kamenů. Není to bláznovské, hloupé?
Tajemství zlaté květiny – překlad Františka Drtikolasalmo1cz píše:To co tvrdí Bhagavan musím potvrdit.To co přijde ze Sahasrary není jen myšlenka nebo intuice, ale je to jako blesk, resp.nejaký druh energie, náboj.Je to vnímáno zase i fyzicky.Poté celá Anahata čakra rezonuje.
Proto tvrdím, že je to celé spojené.
Já to měl tak, že skrze vysoký kopec prošlo zlaté světlo a vten moment ta energie prošla z hlavy do srdce.A kolem srdce to začalo fyzicky rezonovat.Nedá se to přehlédnout, není to bolest je to prostě nějaká energie.
V ten moment si říkám pro Krista Pána co se zase děje tvl.
Vnímání toho duchovního světla bylo jen jednorázové, nebo se již upevnilo a je vidět, kdykoli si zamaneš?
Notabene....myslela jsem, že se tu bavíme hlavně o bezbarvém vnitřním světle savikalpy a tak podobně.....
Ale asi to je jen o barevných aurických světlech....
...a nebo se v tom, co píšete, zatím nevyznám...
Pedrito píše:
Notabene....myslela jsem, že se tu bavíme hlavně o bezbarvém vnitřním světle savikalpy a tak podobně.....
Ale asi to je jen o barevných aurických světlech....
...a nebo se v tom, co píšete, zatím nevyznám...
On to každej nemusí vnímat jako světla, barvy.. Někdo to může vnímat jako vibrace, vlny... Nebo i zvuky, tóny....
Alaja píše::nevim:
Máme to prostě každý jinak....
U mne je to jen ta obyčejná klasika ...dlouholetá savikalpa s bezbarvým světlem, jednorázová dvouhodinová nirvikalpa se zlatým světlem...spousta vizí (telepatie a jasnovidnost) .....a sahadžu jsem zatím u sebe neidentifikovala, neb ještě pořádně nevím, co to vlastně obnáší...
salmo1cz píše:Alaja píše::nevim:
Máme to prostě každý jinak....
U mne je to jen ta obyčejná klasika ...dlouholetá savikalpa s bezbarvým světlem, jednorázová dvouhodinová nirvikalpa se zlatým světlem...spousta vizí (telepatie a jasnovidnost) .....a sahadžu jsem zatím u sebe neidentifikovala, neb ještě pořádně nevím, co to vlastně obnáší...
Přesně na to jsem nadával.Proč si většina lidí prožije tyhle atrakce doma v klidu na pohovce.A já musím lítat někde po hájích a nemůžu ani hlídat abych se u toho nezabil
8.6.1995 6,10 - 6,20 hod.
Ráno jsem se chystala do práce a už jsem si obouvala boty. Najednou jsem měla pocit, že se šero na chodbě podivně prosvětlilo. Rozhlédla jsem se, ale zdroj světla jsem nenalezla. Na chvíli jsem zavřela oči a na víčkách jsem uviděla podivný symbol, zářící jasnými barvami. Oči jsem otevřela a teprve teď jsem si všimla, že ten symbol je vidět stále, ovšem velmi tlumeně. Viděla jsem to neustále před očima, ať už jsem je stočila jakýmkoliv směrem. Bohužel jsem měla málo času na prozkoumání tohoto jevu, musela jsem jít na autobus. Po cestě jsem střídavě otvírala a zavírala oči, abych se ujistila, že „to„ tam stále je.. Trvalo to celou dobu co jsem šla na autobus a pak ještě po dobu jízdy v autobuse.
Obrazec jsem vnímala, jako když je tak metr ode mne. Neměnil svůj vzhled, jen trochu pulzoval, tj. zvětšoval a zmenšoval svou velikost, asi v rozmezí 5 cm na každou stranu Popis: Kruh o velikosti asi 1 metru byl tvořen hlavně bílým světlem. Z vnější strany byl ohraničen jasně žlutým pruhem, z levé strany byl kruh trochu vmáčknut dovnitř. Uvnitř kruhu byl další pruh barvy oranžového světla - tento však nebyl uzavřen. Tvořil „podkovu„, otevřenou na pravé straně. Ve středu byl malý černý disk, olemovaný jasně žlutým světlem.
Toto se mi stalo poprvé a zatím naposled. Ale konečně jsem pochopila vyprávění některých lidí, kteří vnímají určité jevy i když mají oči otevřené.
salmo1cz píše:Přesně na to jsem nadával.Proč si většina lidí prožije tyhle atrakce doma v klidu na pohovce.A já musím lítat někde po hájích a nemůžu ani hlídat abych se u toho nezabil
salmo1cz píše::-)
Ne, tady UFa nelétají, protože se tu nedá nouzově přistávat.Když jdeš na houby, tak to je jako lézt po střechách.
salmo1cz píše:Alaja píše:
http://www.novoucestou.cz/2010/02/03/ko ... vni-srdce/
Koncentrace na duchovní srdce
...
I když je poslední Skutečnost všudepřítomná, z hlediska omezeného jedince je jejím sídlem duchovní centrum, které se nalézá na pravé straně hrudi uvnitř našeho těla ve vzdálenosti šířek dvou palců od středu hrudi, t.j. asi 4 cm vpravo ve výši prsních bradavek, t.j. na opačné straně než srdce fyzické.
...
...
to je ukázka z knihy duchovního mistra pana Jiřího Vacka Učebnice atmávičáry neboli zkoumání sama sebe.
Dobrá práce
U mě to šlo až tak daleko, že jsem při návštěvě praktické lékařky (které si mimořádně vážím)nechal vytáhnout rentgen ze štítu, zda mám srdce normálně vlevo jako většina lidí a tedy vpravo vnímám něco jiného...bez dalšího vysvětlování.
Chinmoye jsem četl, ale to se neshodovalo, jako sorry ale uprostřed hrudi necítím nic.
Na druhou stranu mi bylo jasný, že infarkt se nesnaží spolknout dobrem, alespoň o tom nic nevím.
Ono to není jenom pocit nebo nějaké zdání či sugesce, ale alespoň v mém případě ta manifestace je i fyzicky dost výrazná, nepřehlédnutelná.
To duchovní srdce vás normálně spolkne.
armin píše:Jen tak pro připomenutí.
Duchovní cesta nespočívá v nějakých zážitcích, světlech apod. V jejich dosahování. Někdy to může být naopak překážka na další cestě.
Jakákoliv zkušenost – jakkoliv mystická – může hodně věcí vysvětlit, ale může se to stát krmí pro ego úplně nechutným způsobem. Tím nejhorším možným způsobem.
Ať je ten zážitek jakkoliv vysoký nebo – řekněme – univerzální, pokud nezahrnuje rovnou to, že člověk je schopný se ho vzdát v té aktuální době, kdy ho prožívá, může se stát, že začne ulpívat na prožitku Toho...
Ego si to prostě může čmajznout a udělat si z toho neprůstřelný brnění.
(Saša Hendruk)
armin píše:Jen tak pro připomenutí.
Duchovní cesta nespočívá v nějakých zážitcích, světlech apod. V jejich dosahování. Někdy to může být naopak překážka na další cestě.
Jakákoliv zkušenost – jakkoliv mystická – může hodně věcí vysvětlit, ale může se to stát krmí pro ego úplně nechutným způsobem. Tím nejhorším možným způsobem.
Ať je ten zážitek jakkoliv vysoký nebo – řekněme – univerzální, pokud nezahrnuje rovnou to, že člověk je schopný se ho vzdát v té aktuální době, kdy ho prožívá, může se stát, že začne ulpívat na prožitku Toho...
Ego si to prostě může čmajznout a udělat si z toho neprůstřelný brnění.
(Saša Hendruk)
Alaja píše:Právě jsi smetl savikalpu i s nirvikalpu přímo do septiku....
honzam píše:Jsou to jen takové rachomejtle. Důležitá je Pravda, která je na zážitcích nezávislá.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 167 návštevníků