Duchovní srdce

naše první fórum... :-)

Re: Duchovní srdce

Příspěvekod salmo1cz » stř 18. srp 2021 14:42:39

Alaja píše:
salmo1cz píše:Tady je myslím zajímavé, že hypothalamus má
skutečně světločivné buňky.
Vysvětlení je takové, že k tomuto došlo v průběhu evoluce, kdy se světločivná struktura dostávala hlouběji do mozku a byla nahrazena okem tak jak ho známe dnes

Třetí oko... :medith:

V těch meditačních technikách, mám na mysli to s očima, jak se zdá, tak tam ještě chybí jedna maličkost. Oči nemají těsně přiléhat na víčka (nemají být na nich nalepené) , ale mají si držet jistý distanc....tak akorát na slzní tekutinu...

:medith:

Aha, tak to neznám.Všechny praktiky co znám na stimulaci 6 čakry jsou s otevřenýma očima, které se dívají směrem dovnitř mírně vzhůru.Je to nenásilné, tedy nemusí se u toho šilhat :hahaha:
Je tam takové místo, které je aktivní.Jde to cítit, vnímat jako u Sahasrary
Viveka khyati...Para Vairagya
salmo1cz

Příspěvekod salmo1cz » stř 18. srp 2021 15:21:52

Ten pohled má být jemný, jako když se díváme na jiného člověka ale ne fyzicky, ale jako když se díváme na jeho duši
https://www.quora.com/Can-you-share-you ... xperiences
salmo1cz

Příspěvekod Alaja » stř 18. srp 2021 17:09:16

salmo1cz píše:Ten pohled má být jemný, jako když se díváme na jiného člověka ale ne fyzicky, ale jako když se díváme na jeho duši

:nevim:
A funguje vám to i v úplné tmě?

No...ten úryvek má i do obyčejné jednoduché savikalpy strašně daleko....
Alaja

Příspěvekod Alaja » stř 18. srp 2021 17:12:02

salmo1cz píše:Aha, tak to neznám.Všechny praktiky co znám na stimulaci 6 čakry jsou s otevřenýma očima, které se dívají směrem dovnitř mírně vzhůru.Je to nenásilné, tedy nemusí se u toho šilhat
Je tam takové místo, které je aktivní.Jde to cítit, vnímat jako u Sahasrary

Tak si to vyzkoušej...zavři oči...a zamedituj si.... :medith:
Alaja

Příspěvekod Alaja » stř 18. srp 2021 18:30:57

salmo1cz píše:Ten pohled má být jemný, jako když se díváme na jiného člověka ale ne fyzicky, ale jako když se díváme na jeho duši

Odkaz spadá spíš pod termín "psychotronika".

:medith:
Alaja

Příspěvekod salmo1cz » stř 18. srp 2021 21:17:03

Na Quoře je hromada témat a odpovědí, takže je potřeba to tam trochu prohrábnout.V duchovní sekci odpovídají i velmi znalí lidé a po čase se tam člověk dobře orientuje i ve vyhledávání témat atp.
Samostatně čakry neaktivuji, beru to jako souhrnný proces.Takže trochu vizualizace cest párkrát to prodýchnu a fertig.
S intuicí problém nemám jen je potřeba zklidnit ego a intuice už sama ukáže, kolikrát i to na co se neptám.
Trochu jsem přemýšlel nad tím srdcem a je jedna věc která spojuje ten náhled.Bhagavana, Tomáše i Vacka.Radža jóga, Bhakti, Džňána, Átmavičara nepracuje s Kundalini jógou, všichni mají k tělu a hmotě Buddhův náhled.
Neříkám ani tak ani tak, jak to mají tak to mají
PS.Mě meditace nefungují já když zavřu oči a chci meditovat tak mám prázdno.
salmo1cz

Příspěvekod Jana » čtv 19. srp 2021 6:21:42

salmo1cz píše:PS.Mě meditace nefungují já když zavřu oči a chci meditovat tak mám prázdno.

Ale tohle je naprosto dokonalá meditace. Jen snad s tím, že to prázdno je absolutní, tedy je jasné, že má existence není ničím jiným. A paradoxně v tomhle absolutně prázdném vědomí je veškerá existence Láskou, tedy sat-čit-anandou, bez šance, aby mohla být něčím jiným, například utrpením. To by v tom musela úřadovat mysl, připoutanost k iluzi. Takže by to prázdno přestalo být prázdnem.
Jana

Příspěvekod salmo1cz » čtv 19. srp 2021 7:53:35

Aha, já měl zato, že se v meditaci pozorují myšlenky, obrazy a ty pak zkoumáte.
Nahodit myšlenku se podaří, ale než se podívám tak okamžitě zmizí.Obraz je o trochu lepší, ten se dá otáčet a nechá se různě poletovat, ale to už je úsilí.
Bez úsilí je jen totální prázdno, kde je pozorovatel(toho si musím uvědomit) a prázdno.
Někdy po delší době začnu vidět se zavřenýma očima to místo kde jsem, ale to už se pak na to vykašlu.Páč vidět se zavřenýma očima je jako opalovat se pod slunečníkem.
Úplně jako nerozumím k čemu je to užitečné.
salmo1cz

Příspěvekod armin » čtv 19. srp 2021 8:06:30

salmo1cz píše:Aha, já měl zato, že se v meditaci pozorují myšlenky, obrazy a ty pak zkoumáte.
Nahodit myšlenku se podaří, ale než se podívám tak okamžitě zmizí.Obraz je o trochu lepší, ten se dá otáčet a nechá se různě poletovat, ale to už je úsilí.
Bez úsilí je jen totální prázdno, kde je pozorovatel(toho si musím uvědomit) a prázdno.
Někdy po delší době začnu vidět se zavřenýma očima to místo kde jsem, ale to už se pak na to vykašlu.Páč vidět se zavřenýma očima je jako opalovat se pod slunečníkem.

A co v noci. Zdají se ti sny?
armin

Příspěvekod Alaja » čtv 19. srp 2021 8:47:11

salmo1cz píše:Někdy po delší době začnu vidět se zavřenýma očima to místo kde jsem, ale to už se pak na to vykašlu.Páč vidět se zavřenýma očima je jako opalovat se pod slunečníkem.

To by se hodilo třeba někomu, kdo má poškozený fyzický zrak, kdo nevidí.... :nevim:
Alaja

Příspěvekod Alaja » čtv 19. srp 2021 8:51:17

salmo1cz píše:Aha, já měl zato, že se v meditaci pozorují myšlenky, obrazy a ty pak zkoumáte.

No jo, ono se to rozlišuje, to meditování.
Já jsem měla na mysli vlastně tu...kontemplaci...či jak se to nazývá.... :nevim:
Alaja

Příspěvekod Jana » čtv 19. srp 2021 9:14:44

Ono je to jedno, jestli jsou oči zavřené nebo otevřené, pokud tady není připoutanost k tělu, k mysli, k iluzi, že jsme něčím jiným, než v meditaci přesahující mysl.
Jana

Příspěvekod salmo1cz » čtv 19. srp 2021 10:11:38

armin píše:

Sny to je kapitola sama o sobě.
Sny mám málo a většinou vím že je to můj sen Takže si sny reguluju,, jak se tam začne dít něco neobvyklého tak sen ukončím nebo změním děj.
Kolikrát se i probudím,, když postava ve snu nespolupracuje.Říkám nasraně tak kur.. drát je to můj sen nebo čí je to sen. :coze:
salmo1cz

Příspěvekod salmo1cz » čtv 19. srp 2021 11:38:11

Kontemplaci dělám vědomě Nemám ani tuch jestli je to dobře nebo špatně.To jsem prostě já.Viděl jsem dvě party, ta jedna parta říkala že vše je náhoda a chaos.A ta druhá parta říkala že vše je řád, podnět a příčina.
Tak jsem chtěl jenom vědět jak to je.
Všude vidím řád, někdo tomu říká Bůh, Univerzum no je celkem jedno jak to nazveme.
Někdo říká že je to iluze, energie, částice pro mě za mě to může být ze zmrzlinových kornoutů, ale funguje to bezvadně.
salmo1cz

Příspěvekod Jana » čtv 19. srp 2021 11:50:54

funguje to bezvadně

Ano, dalo by se říct, že díky tomu, že to je tím, čím to je, tak je to dokonalé.
Jana

Příspěvekod armin » čtv 19. srp 2021 11:56:41

salmo1cz píše:
armin píše:

Sny to je kapitola sama o sobě.
Sny mám málo a většinou vím že je to můj sen Takže si sny reguluju,, jak se tam začne dít něco neobvyklého tak sen ukončím nebo změním děj.
Kolikrát se i probudím,, když postava ve snu nespolupracuje.Říkám nasraně tak kur.. drát je to můj sen nebo čí je to sen. :coze:

Sny jsou dobrý materiál k poznání a osvobození. Vystupuje do nich naše nevědomí a tedy je dobré je zkoumat - ne jen ten děj, ale stav ducha, který ten děj generuje, o co mu vlastně jde a ten stav (problém) je znát ještě hned po probuzení.

Jinak k tomu vidění okolí při zavřených očích. Vidíš ho i když je ůplná tma? Nebo vidíš jen to samé jako při otevřených očích? Viděl jsi někdy se zavřenýma očima nějaký děj? Třeba přebíhající kočku?
armin

Příspěvekod salmo1cz » čtv 19. srp 2021 13:29:48

Já vím co mi duch říká, prakticky to je intuice.I díky tomu se ten sen dá řídit.To co se vám snaží říci vezmete do vědomí a sen pokračuje dál.
To vidění ve snu já jsem zase tak nezkoumal.Není to stejné vidění jako když máte otevřené oči a je úplně jedno jestli je tma nebo světlo.
Kocour :hra: :srdce: mi umřel před třema rokama a stejně by to nefungovalo, protože jsem věděl co dělá i když jsem se na něho nekoukal.
Můžu se ale mrknout do knihovny, páč si nepamatuji jak tam nám poskládané knihy Když to bude souhlasit....
Já jsem to vidění nepsal abych zkoumal vnitřní zrak Konec konců jsem týhle atrakce odmítl v Dharma megha samadhi.Šankara to glosoval jako stav nejvyšší diskriminace, kdy je Puruša nazírán ve své slávě.
Já jsem to psal, protože mě to při meditaci otravuje, podobně jako svíčka. Soustřeďte se na plamen svíčky.Tvl.nejvíc mě rozptyluje(sere) ten plamen protože budu muset malovat strop.Zhasnu svíčku a mám prázdno. :cool:
salmo1cz

Příspěvekod Alaja » čtv 19. srp 2021 18:59:37

salmo1cz píše:Já jsem to psal, protože mě to při meditaci otravuje

Prázdno a světlo savikalpy se skrývá až za všemi těmi vidinami....
Alaja

Příspěvekod salmo1cz » pát 20. srp 2021 11:03:18

Alaja píše:

Aha, takže to je až za tím vnitřním viděním nebo co to je.A po tom vidění jsou ještě nějaké atrakce? Já jsem to chtěl jenom trochu prozkoumat
salmo1cz

Příspěvekod Alaja » pát 20. srp 2021 11:44:56

salmo1cz píše:
Alaja píše:

Aha, takže to je až za tím vnitřním viděním nebo co to je.A po tom vidění jsou ještě nějaké atrakce? Já jsem to chtěl jenom trochu prozkoumat

Atrakce? Jak u koho. Většina nejspíš vnímá savikalpu bez atrakcí...
Mě se na tom svítícím plátně prázdného prostoru savikalpy občas objevovalo to, na co se někde kdosi ( jedno kdo či co...člověk, zvíře, rostlina, mimoň....a bylo jedno kde to bylo viděno...bez zvuku....) zrovna právě v tom okamžiku díval, občas jsem zahlédla i telepatické komunikace (i mezi více bytostmi než jenom 2), občas se k tomu přidalo i vnímání čichových, chuťových i hmatových přenosů. No - párkrát se ozval i zvuk - ale bez vizuálních či jiných vjemů...a kupodivu to bylo jenom česky...
V tomhletom mi čeští slovutní duchovní učitelé nedokázali pomoci, nenašla jsem v jejich knihách nic, co by mi pomohlo objasnit, o co jde, co jsem to občas vídávala....
Musela jsem si pomoci to vyřešit a objasnit sama a až potom mi to potvrdil ve svých knihách L.Rampa. Ony atrakce...to je prý jasnovidnost a telepatie....

Jak to měli ostatní zdejší čtenáři nevím, nepíšou o tom. Buď jim v jejich zření chyběly, nebo se dočetli, že ty vize jsou fuj a i povídání o tom je fuj a proto o tom raději mlčí....

:mrgreen:
Alaja

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný