O pozornosti víš prd, když si myslíš, že se dá zaměřovat.
To, co se "zaměřuje" není pozornost.
Ty šmrdlale s "pozorností"
vostalpetr píše:
já píšu o rozdílu mezi pozorností a uvědoměním,
a ne o pozorování a pozorností,
až budu psát o tom druhém, budu to rozlišovat...
Bdělá pozornost je pozornost bez pozorování a uvědomování,
a ne nějaké zaměřené pozorování a uvědomění pozorovaného jevu...
armin píše:vostalpetr píše:
já píšu o rozdílu mezi pozorností a uvědoměním,
a ne o pozorování a pozorností,
až budu psát o tom druhém, budu to rozlišovat...
Bdělá pozornost je pozornost bez pozorování a uvědomování,
a ne nějaké zaměřené pozorování a uvědomění pozorovaného jevu...
No máš to trochu popletené, ale to je v pohodě.
Hlavně, že medituješ, ono se ti to díky tomu časem objasní, jak to je, když nebudeš tlačit na pilu.
Nech to být, ono to přejde.
Let it be...
Teda jestli ti mohu něco poradit.
armin píše:Nech to být, ono to přejde.
Let it be...
Nech to být, ono to přejde.
Let it be...
Hlavně, že medituješ, ono se ti to díky tomu časem objasní, jak to je, když nebudeš tlačit na pilu.
vostalpetr píše:No máš to trochu popletené, ale to je v pohodě.
Popletený to nemám,
to jen ty furt nechápeš co je meditace a co je koncentrace,
vostalpetr píše:
vostalpetr píše:No máš to trochu popletené, ale to je v pohodě.
Popletený to nemám,
proto se furt plácáš v nějakým uvědomění a poznání....
K tomu abys věděl co je co je zapotřebí především ta teorie, tedy ty vyčteniny,
když už to neznáš z životní zkušenosti,
nebo to podobně jako ta blbka Jana nedokážeš pochopit ani z toho vyčteného...
vostalpetr píše:Tak to je dobře,
otázka je ovšem jak dobře to chápeš...
Trini píše:Podle mne se z vyčtenin bez zkušenosti nic moc pochopit nedá. Člověk si z ních vytvoří jen představy a pak jim věří - jako to např. dělá Jana.
Včera jsem si poslechla na videu E. Tomáše. Říká tam, že pokud člověk není pročištěný, tak k žádným duchovním zkušenostem nemůže dojít. Miroslav/armin je nepročistěněj, a proto nemá žádné duchovní zkušenosti. Dá se to poznat i z toho, jak se chová k druhým. Kdyby byl čístej, tak se chová k druhým úplně jinak. Zatím si to bouhužel ani nedokáže uvědomit.
Alaja píše:Trini píše:Podle mne se z vyčtenin bez zkušenosti nic moc pochopit nedá. Člověk si z ních vytvoří jen představy a pak jim věří - jako to např. dělá Jana.
Včera jsem si poslechla na videu E. Tomáše. Říká tam, že pokud člověk není pročištěný, tak k žádným duchovním zkušenostem nemůže dojít. Miroslav/armin je nepročistěněj, a proto nemá žádné duchovní zkušenosti. Dá se to poznat i z toho, jak se chová k druhým. Kdyby byl čístej, tak se chová k druhým úplně jinak. Zatím si to bouhužel ani nedokáže uvědomit.
Potkala jsem na netu pár lidí, co dokázali do psaného českého textu bezdůvodně (nejednalo se o povídání o Beatles) zamontovat :
"Let it be..."
Ze všech se dosud vyklubali lidi s velmi pokřiveným charakterem....
Trini píše:Tak to by na armina sedělo. Bohužel.
Trini píše: Dá se to poznat i z toho, jak se chová k druhým. Kdyby byl čístej, tak se chová k druhým úplně jinak. Zatím si to bouhužel ani nedokáže uvědomit.
vostalpetr píše:No to ti říkám furt že se máš vysrat na jakýkoliv pozorování a uvědomování,
Alaja píše:Trini píše:Tak to by na armina sedělo. Bohužel.
Lidé, o kterých píšu, tak tím výrokem chtěli zamaskovat své lhaní, podvody, klamání jiných lidí, chtěli si vylepšit ten svůj "profil", aby si jiní lidé o nich mysleli, jak jsou báječní, dokonalí...aby zapomněli na ta jejich pochybení. Aby v tom pak mohli vesele pokračovat dál,
Alaja píše:Prázdna...
Asi se budu muset znovu kouknout na toho E.Tomáše.
Někde jsem četla či slyšela, že k tomu "světlu vědomí" se dostal velmi pozdě, ve velmi pokročilém věku.
Ale stačil o tom "Já" napsat a namluvit dost předtím...a pochopitelně vůbec nemluvíil o tom "světle"....natož o jeho "prostoru"....
Takže možná mnoho svých žáků mezitím zavedl kamsi jinam...
Teď jdu ale ven za kočkami...tak později...
https://www.youtube.com/watch?v=vKM_eAr ... LS&index=4
Eduard Tomáš
...
Když jsem konečně začal meditovat, dostavovaly se neobyčejné vjemy. Objevovala se mi úžasně čistá, křišťálová světla v těle i mimo ně. Jednou jsem se celý proměnil ve světlo. Bylo živé, neuvěřitelně jasné a bylo všude, Později jsem zjistil, hlavně z Bruntonových spisů, že je to stav pokročilejšího jogína, ale není to pravidlem. Objeví se jen u těch, kteří mají probouzenou „hadí sílu“. Přišel jsem tehdy také na to, že jsem takto patrně meditoval již v minulých vtěleních a že se mi vrací staré zkušenosti. Mnohokrát jsem byl také ve vědomí nekonečna. Nekonečným jsem se buď stával, nebo jsem byl v něm, v nekonečnu... a nikde mu skutečně nebyl konec. Je to první budhistický vnor. Ale tehdy jsem vůbec nevěděl, že nějaké zvláštní vnory existují. Myslel jsem zprvu, že tak žije každý. Když jsem zjistil, že tomu tak není, raději jsem to nikomu neříkal, abych nebyl nápadný.
...
https://www.elvirafarkasova.cz/clanky/u ... tomas.html
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 237 návštevníků