To totiž vyjadřuje, že všichni ti idioti, hovna které "vidíš" atd. jsou ty.
Pořád je tam to ego "já jsem chycen, já jsem pozorovatel"
Alaja píše:PS:
Jestli se mýlím, a to své ego jsi usmrtil, bylo by zajímavé si přečíst, jak jsi to dělal.....a jak jsi dospěl k přesvědčení, že tvé ego je už mrtvé....
armin píše:No, pokusil jsem se něco přiblížit, ale hold ta sebeobrana ega je pověstná.
No nic.
Jako bych nic nenapsal.
Třeba někoho jiného to trkne...
Ale to by byl "zázrak"
Alaja píše:Jo a aby to bylo zajímavější, tak si někteří lidé pletou rozšířené vědomí s egem (v různém stupni ztotožnění i) s rozšířeným vědomím bez ega (s různým stupněm ztotožnění se s Univerzem).....
Píšu pořád ...důvěřuj, ale prověřuj. I sám sebe.
No, pokusil jsem se něco přiblížit, ale hold ta sebeobrana ega je pověstná.
Prostě jen inspirace psaná na vodu.
Tak to má zřejmě má být..
armin píše:Alaja píše:Jo a aby to bylo zajímavější, tak si někteří lidé pletou rozšířené vědomí s egem (v různém stupni ztotožnění i) s rozšířeným vědomím bez ega (s různým stupněm ztotožnění se s Univerzem).....
Píšu pořád ...důvěřuj, ale prověřuj. I sám sebe.
Psal jsem to pro Vostála.
No a ten se bohužel porád drží toho svého kopyta.
No, je to pro něj hold pořád to nejdůležitější.
Prostě jen inspirace psaná na vodu.
Tak to má zřejmě má být...
Cítím, že to má nějaký smysl to napsat, tak proto to píšu.
To je celé.
Alaja píše:
Takže, které ego se má vlastně utlouci k smrti a proč?
A největší....legrace .....je ta, že se jedná jen o náhradu (dočasnou či občasnou) osobního lidského ega za trošku větší ego Universa.....v tom rozšířeném vědomí.....
Vostál má problém v tom, že si vytvořil nesprávný koncept ega zahrnující vše kromě nevědomé pozornosti tedy že ego je i individualita, vědomé vidění (uvědomování si viděného), mysl atd. A to ho paralyzuje a nemůže se hnout z místa.
armin píše:Alaja píše:
On ego nikdo neutlouká, ono samo skončí, když uzraje, prohlédnuto jako omezující klam.
Co je mystická smrt
(psychologie) metaforické vyjádření pro hlubokou vnitřní duševní změnu, mystickou zkušenost, zážitek oproštění se od tělesnosti, ,,ponoření" se do temnoty podvědomí a nevědomí, očištění mysli, usmrcení nižší vrstvy osobnosti (ega), sjednocení s nekonečnem, s kosmickým vědomím, s Bohem
Vostál má problém v tom, že si vytvořil nesprávný koncept ega zahrnující vše kromě nevědomé pozornosti tedy že ego je i individualita, vědomé vidění (uvědomování si viděného), mysl atd. A to ho paralyzuje a nemůže se hnout z místa.
Já jsem v téhle názorové pasti uvízl kdysi také, tak vím o čem mluvím. Netrpěl jsem ale pýchou a pocitem "vševědoucnosti" jako Vostál a tak jsem se z toho díky řízení osudu (Milosti Boží) dostal.
Píšu a mluvím o své cestě jen potud a tehdy, když v tom vidím nějaký smysl, že by to mohlo někomu pomoci. Nepotřebuji se předvádět.
vostalpetr píše:No, pokusil jsem se něco přiblížit, ale hold ta sebeobrana ega je pověstná.
To máš pravdu, já bych tam do tý sebeobrany zahrnul i ten duchovní koncept "zabít ego"
V tý duchovnosti to vypadá že největším úkolem a záměrem celýho vesmíru je zabít ego,
nejdříve ho UV vytvoří pak si honí triko jak ho zabít...
A to sebeobranné ego s tím nadšeně souhlasí....
Já bych tedy s tím zabíjením ega moc nespěchal, navíc velmi pochybuji že ego může zabít ego,
jednak ego sebe sama nestvořilo a za druhé podle mne na to nemá schopnosti aby sebe sama zabilo...
vostalpetr píše:
To vás Tomáš pěkně voblbnul hloupostma,
honzam píše:Trini píše:UV vytvořilo toto individuální já, ale zároven vytvořilo tuto cestu zpět.
To je hodně zjednodušené vysvětlení. Něco jako napsat, že osobu Trini vytvořila příroda.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 221 návštevníků