Z Poradny a Inspiruj

naše první fórum... :-)

Re: Z Poradny a Inspiruj

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 17:21:50

Ale je zajímavý že se mně to bloklo i když jsem byl skoro celej den připojenej,

a psal jsem tam,

takže nevím co si o tom myslet,

páč vo tom nic nevím co jak běhá....
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » stř 13. říj 2021 17:35:47

Jana píše:Malwarem si zaviruješ zařízení, když máš slabou antivirovou ochranu.

Ale že kápli zrovna na toho, kterého spousta lidí na poradně nesnáší.... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod Alaja » stř 13. říj 2021 17:43:25

Jana píše:
Alaja píše:
Jana píše:Malwarem si zaviruješ zařízení, když máš slabou antivirovou ochranu.

Ale že kápli zrovna na toho, kterého spousta lidí na poradně nesnáší.... :mrgreen:

Tohle se už stalo vícero lidem. Neřekla bych, že na Poradně Petra spousta lidí nesnáší.

Stalo se to i jiným lidem z poradny??

Opravdu??

A všichni měli mizernou antivirovou ochranu?
Alaja

Příspěvekod Alaja » stř 13. říj 2021 17:49:10

Takže jedna dobrá rada:

Bez kvalitní ochrany na poradnu nelez....
Alaja

Příspěvekod Alaja » stř 13. říj 2021 17:52:16

Jana píše:To se může stát i tady.

Jistě...někdo to sem přinese ...
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 17:52:41

Těžko říct, ted jsem doma asi pět dní a počítač se zbláznil a furt mě mastí nějaký hovadiny že mám slabou vochranu a nabízí všelijaký placený programy,

takže ???
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » stř 13. říj 2021 17:53:25

Alaja píše:
Jana píše:To se může stát i tady.

Jistě...někdo to sem přinese ...

Jo a pak se ještě zaviruje innspiruj.....že jo.....
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 18:11:57

Jestli Ti bude líp

Díky,

líp nebude, v tomhle věku už může být jen hůř,

až vše nakonec vyřeší smrt,

což je škoda, protože tak krásný ego má málokdo...

Je to mý oblíbený ego, mám ho rád jako sám sebe,

nebot se řídím božím přikázáním :

"Milujte své ego jako sebe sama"
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 18:15:52

Nic není třeba, protože všechno je jen tohle. Takže zlá individualita není ničím jiným, než je tohle. Veškeré její konání, myšlenky, výčitky, cokoli je pořád tohle. Vše co udělá je tohle . Komu to udělá je taky tohle. Reakce na to, opovržení nad tím, odsouzení toho, je taky jen tohle. Uvědomění je taky tohle. Všechno je jen tohle. Není nic jiného.

Ve skutečnosti se to vůbec nehýbe. Nikam to nejde. Je to pořád tohle. Nemá to v sobě žádné opravdové vztahy. Vztahy jsou taky jen tohle.

Tak proč tvrdit že ego neexistuje a nahrazovat jej debilním pojmem individualita,

když to ego je taky jen tohle ???

Ve skutečnosti se to vůbec nehýbe. Nikam to nejde

Proč by se to nemohlo hýbat ???

Nikam to sice nejde, ale to ještě neznamená že zde není vývoj....
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » stř 13. říj 2021 18:39:03

vostalpetr píše:Ve skutečnosti se to vůbec nehýbe. Nikam to nejde

Proč by se to nemohlo hýbat ???

Nikam to sice nejde, ale to ještě neznamená že zde není vývoj....

ale umí se pěkně i nafouknout tak, že dosáhne i za hranice sluneční soustavy.....pak tomu říkají "rozšířené vědomí"

:mrgreen:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 18:39:24

Nemá to v sobě žádné opravdové vztahy. Vztahy jsou taky jen tohle.

Ale má,

má to vztah oko za oko....

A taky je to samozřejmě jen todle...

Tydle džnáninský "moudra" jsou jen hromada sraček, protože popisují Skutečnost jen jako Vědomí,

jenže Skutečnost není pouze a jen Vědomí, takže je to hromada sraček a paskvil,

asi tak jako auto s jedním kolem...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 18:50:58

Nikdo neříká, že tohle je naplněno jen růžovými zážitky. Tohle je úplné. Ve skutečnosti se ale nikdy nic nestalo. Tohle se nijak nevyvíjí. Už je to úplné. A jakákoliv reakce na cokoli je pořád jen tohle.

Takže se to zcela zákonitě může vyvíjet pouze a jen k neúplnosti,

proto se furt něco děje i když se nic neděje,

to neměnné se neustále mění....
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 19:01:39

Teoretizovat nestačí.

No jak pro koho, pokud se tím chce někdo pouze voblbovat, tak to vcelku stačí, jen je třeba to mlít furt dokola,

takže pak takovéto teoretizování je vlastně praxí...

To je taková poučená pitomost, jejímž vopakem je naopak poučená něvědomost,

poučená nevědomost je vopakem jakékoliv praxe, nevědomost znamená prostě nevědět,

kdo ví, ví hovno a ještě větší hovno ví, když to co ví praktikuje...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 19:21:55

S vesmírem je to prostě "špatný"

nejenže se rozvíjí na podkladě entropie, tedy od dokonalosti k nedokonalosti,

přičemž vytváří nepřeberné množství variací,

ale zároven jej odstředivá síla trhá na kusy, říkáme tomu temná energie,

klidně bych tomu říkal MahaKálí nebo třeba Láska...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » stř 13. říj 2021 20:12:04

Tuhle se to objevilo na FB...
Přílohy
239428014_10226456742787614_1981565673164514689_n.jpg
239428014_10226456742787614_1981565673164514689_n.jpg (50.14 KiB) Zobrazeno 1907 krát
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » stř 13. říj 2021 20:21:37

:cumim: :cumim: :cumim:
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » čtv 14. říj 2021 7:08:49

Je velky rozdíl, medituješ-li s láskou k Já, či bez ní. Vyzkoušej to. Soustřeď se intenzivně na Já nebo třeba jen na myšlenku-cit "já" a po nějaké chvíli přidej k tomuto soustředění horoucí cit lásky. Ze srdce, ne z hlavy. Nedovedeš-li tento cit navodit bez příčiny, zahraj to jako dobrý herec. Reakce nebude o mnoho menší. Cit lásky můžeš doplnit nebo i nahradit citem úplné oddanosti a odevzdanosti Bohu - Já, nebo i vznešeným citem milosrdenství. V obou případech budeš příjemně překvapen hlubokým rozdílem v kladném účinku. Od té doby budeš meditovat výhrádně z láskou, milosrdenstvím nebo odevzdaností.Ledaže bys na svůj pokus zapomněl.
Láska k Bohu (Já) přináší ještě jednu velmi vzácnou a prospěšnou výhodu. je totiž schopna udržet pozornost na Já, a to daleko snadněji než logika, rozumové úvahy či cokoliv jiného.
Život tvé mysli pramení, jak víš, z Já. Říka se, že Bůh je láska a láska že je Já. Proto láska k Bohu nebo Já je stupňováním lásky. Spočívej v Já s láskou. Nech se jí prostoupit a unést. Nebude člověka, který by tě nemiloval (s výjimkou sobců, u nichž může být reakce právě opačná).
... Láska není závislost, láska je nejvyšší svoboda, nejradostněší uvolnění. Medituj s láskou o lásce a svobodě a nikdy na ni nezapomínej.
Moudří říkají: "Nebudete-li Boha milovat, nidky se s ním nespojíte!"
Není nejsnažší udržet během dne trvale cit lásky k Nadjá, átmanu. Jestliže se tvé pokusy o to setkávají soustavně s nezdarem, můžeš toto obracení se s láskou do nitra dělat alespoň přerušovaně. Budeš-li je opakovat často, účinek nebude o mnoho menší. Náhle přerušíš svou denní činnost a onrátíš svoji vypjatou vnitřní pozornost do svého duchovního srdce, a to s láskyplným uctíváním. Po krátkém čase se ti budou radost a štěstí spojené s tímto cvičením připomínat samy od sebe.
Nedostavují-li se žáku hlubší zkušenosti, je to proto, že nevyvíjí dost lásky k Bohu, zapomíná Boha prosit o milost poznání nebo se nesnaží zlepšit charakter. Láskou se člověk povznáší a odpoutává od ega až tak daleko, že se stává tím, co hledal.

Tomáš, Eduard: 108 meditací

Je to prostě sebevoblbování pomocí koncetrace a lásky,

a jak to tak chodí,

když si někdo zasere mysl a podvědomí vopakování jednoho a toho samého,

dosáhne ztotožnění se a závislosti

Po krátkém čase se ti budou radost a štěstí spojené s tímto cvičením připomínat samy od sebe.

Z toho se pak stává závislost podobná drogové závislosti že bez toho nemůžeme již žít,

duchovní feták je na světě...

Osobně raději kouřím cigarety, voblbnutí je stejný, jen vedlejší účinky nejsou tak negativní, takže člověku z toho nejebe v srdci a mozku...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » čtv 14. říj 2021 7:50:23

Láskou se člověk povznáší a odpoutává od ega až tak daleko, že se stává tím, co hledal.

No jo, tak to chodí, člověk se takto stává tím co hledal,

ale ne tím co je...
vostalpetr

Příspěvekod armin » čtv 14. říj 2021 9:55:19

vostalpetr píše:
Láskou se člověk povznáší a odpoutává od ega až tak daleko, že se stává tím, co hledal.

No jo, tak to chodí, člověk se takto stává tím co hledal,

ale ne tím co je...

No to je přece princip tvorby toho tvýho UV. Napřed se stalo člověkem, který furt něco hledá a ten následně se stává tím, co hledá.
Tobě se na tom něco nelíbí?
Jo a taky se stalo člověkem kterému se furt něco nelíbí a proto furt hledá něco lepšího. Třeba že nebude nic hledat o nic usilovat, jenom meditovat a nebo wuwejovat nebo oboje dohromady a to bude to nejlepčí.

A druhé opravovat k obrazu svému

:old:
armin

Příspěvekod Jana » čtv 14. říj 2021 10:18:33

vostalpetr píše:
Je velky rozdíl, medituješ-li s láskou k Já, či bez ní. Vyzkoušej to. Soustřeď se intenzivně na Já nebo třeba jen na myšlenku-cit "já" a po nějaké chvíli přidej k tomuto soustředění horoucí cit lásky. Ze srdce, ne z hlavy. Nedovedeš-li tento cit navodit bez příčiny, zahraj to jako dobrý herec. Reakce nebude o mnoho menší. Cit lásky můžeš doplnit nebo i nahradit citem úplné oddanosti a odevzdanosti Bohu - Já, nebo i vznešeným citem milosrdenství. V obou případech budeš příjemně překvapen hlubokým rozdílem v kladném účinku. Od té doby budeš meditovat výhrádně z láskou, milosrdenstvím nebo odevzdaností.Ledaže bys na svůj pokus zapomněl.
Láska k Bohu (Já) přináší ještě jednu velmi vzácnou a prospěšnou výhodu. je totiž schopna udržet pozornost na Já, a to daleko snadněji než logika, rozumové úvahy či cokoliv jiného.
Život tvé mysli pramení, jak víš, z Já. Říka se, že Bůh je láska a láska že je Já. Proto láska k Bohu nebo Já je stupňováním lásky. Spočívej v Já s láskou. Nech se jí prostoupit a unést. Nebude člověka, který by tě nemiloval (s výjimkou sobců, u nichž může být reakce právě opačná).
... Láska není závislost, láska je nejvyšší svoboda, nejradostněší uvolnění. Medituj s láskou o lásce a svobodě a nikdy na ni nezapomínej.
Moudří říkají: "Nebudete-li Boha milovat, nidky se s ním nespojíte!"
Není nejsnažší udržet během dne trvale cit lásky k Nadjá, átmanu. Jestliže se tvé pokusy o to setkávají soustavně s nezdarem, můžeš toto obracení se s láskou do nitra dělat alespoň přerušovaně. Budeš-li je opakovat často, účinek nebude o mnoho menší. Náhle přerušíš svou denní činnost a onrátíš svoji vypjatou vnitřní pozornost do svého duchovního srdce, a to s láskyplným uctíváním. Po krátkém čase se ti budou radost a štěstí spojené s tímto cvičením připomínat samy od sebe.
Nedostavují-li se žáku hlubší zkušenosti, je to proto, že nevyvíjí dost lásky k Bohu, zapomíná Boha prosit o milost poznání nebo se nesnaží zlepšit charakter. Láskou se člověk povznáší a odpoutává od ega až tak daleko, že se stává tím, co hledal.

Tomáš, Eduard: 108 meditací

Je to prostě sebevoblbování pomocí koncetrace a lásky,

a jak to tak chodí,

když si někdo zasere mysl a podvědomí vopakování jednoho a toho samého,

dosáhne ztotožnění se a závislosti

Po krátkém čase se ti budou radost a štěstí spojené s tímto cvičením připomínat samy od sebe.

Z toho se pak stává závislost podobná drogové závislosti že bez toho nemůžeme již žít,

duchovní feták je na světě...

Osobně raději kouřím cigarety, voblbnutí je stejný, jen vedlejší účinky nejsou tak negativní, takže člověku z toho nejebe v srdci a mozku...

A co tohle: http://www.poradnazdarma.cz/viewtopic.p ... 60#p167598 ?

Místo lásky jen laskavost?

Rozumím Ti. Je ve mně podobná hravost, jako v Tobě. A nejvíc se mi líbí hry, u kterých se obtížně hledá řešení a nebo kolikrát nemají řešení žádné.

To, co je příliš lehké mě moc nebaví.

Může to tak být, že láskou může být život právě pro to, a i přes to, že je těžký.

Život, který proudí mezi břehy, kde všechno, co není láskou, není ničím a kde vše skutečné je Láskou, se může jevit jako příliš jednoDuchý.

Obrázek
Jana

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný