vostalpetr píše:No jo, já vím, ty jsi prostě jen kunda co kundí...
vostalpetr píše:Si mysli co chceš, já to taky tak dělám,
takže pro mě jsi jen blbá guruovská kunda...
Ale je dobře, že ti to nevadí, píčo s poznáním, páč bez poznání by ti to mohlo vadit,
šašku pozerskej..
To nic jiného neznáš, nemáš zkušenost čistší, nesebestředné touhy?
Kritika
Jak může ve světě, jehož jedinou podstatou je slepá vůle, triumfovat intelekt nad vůlí. Nesvědčí to o tom, že kromě slepé vůle musí existovat i jiná síla?
Odpověď: Pokud svoje myšlení, které vzešlo ze slepé vůle, dokážeš rozvinout na tak velkou míru, že dokážeš objektivizovat svoje osobní vlastnosti jako sobeckost, radost apod. tak jsi na dobré cestě tyto vlastnosti ovládnout.
Se mnou, jaký doopravdy jsem, to nemusí dokonce vůbec souviset.
vostalpetr píše:
A zdá se ty máš s tím svým myšlením problém, když tady přiblble propaguješ jako čistší touhu kolektivistické voblbnutí "soucítěním" což ti přijde nějak vyšší než individualismus...
A mám dojem, že Shopenhauer v Metafyzice lásky to popisuje jinak, ne jako kolektivistický blbnutí.
vostalpetr píše:Jinak samozřejmě nelze v souladu se systémem kundalini tvrdit, že každý individualita je rozumář a je rozumný,
stejně tak nelze tvrdit, že každý pocitář je vyložený blbec,
nebot von nikdo není stoprocentně to či ono,
inteligence spíše leží v tom, že dokážeme pochopit co a jak funguje a dokážeme spojit protiklady
a pustit rozumové či pocitové blbnutí
a přejít k intuici a vnímání,
tedy to k tomu Pedritovu náhledu....
salmo1cz píše:
tedy to k tomu Pedritovu náhledu....
Přesně tak to je.Já jsem si dovolil pro upřesnění půjčit tu zlatou bramboru.Zlatá brambora má všechny předpoklady pro spojení protikladů, ona sice nechápe, nerozumí proč to je, ale zato bezpečně ví že to funguje.
Tedy žádná hitparáda ale co už...
armin píše:salmo1cz píše:tedy to k tomu Pedritovu náhledu....
Přesně tak to je.Já jsem si dovolil pro upřesnění půjčit tu zlatou bramboru.Zlatá brambora má všechny předpoklady pro spojení protikladů, ona sice nechápe, nerozumí proč to je, ale zato bezpečně ví že to funguje.
Tedy žádná hitparáda ale co už...
Moje obligátní kontrolní otázka:
Kdo jsi ty? Kdo si půjčil tu zlatou bramboru?
Kdo si myslí nebo vidí, že Zlatá brambora má všechny předpoklady pro spojení protikladů, ona sice nechápe, nerozumí proč to je, ale zato bezpečně ví že to funguje ?
Pedrito píše:Copak protiklady v tý dvojnosti vesmíru byly kdy rozpojeny? No to by dopadlo... V nedvojnosti zas co spojovat není, to by taky dopadlo... Takže snad toho, kdo to nějako vnímá, chápe, cítí.. by se to mohlo týkat : )
salmo1cz píše:Pedrito píše:Copak protiklady v tý dvojnosti vesmíru byly kdy rozpojeny? No to by dopadlo... V nedvojnosti zas co spojovat není, to by taky dopadlo... Takže snad toho, kdo to nějako vnímá, chápe, cítí.. by se to mohlo týkat : )
Je možný že to píšu blbě.Spojeni protikladů vnímám jako kruh, kdy se zdá, že dobro je napravo a zlo nalevo, ale ve skutečnosti je to kruh, kde dobro nemůže být bez zla a naopak.
salmo1cz píše:Pro mne je otázka proč.
Moje obligátní kontrolní otázka:
Kdo jsi ty? Kdo si půjčil tu zlatou bramboru?
Kdo si myslí nebo vidí, že Zlatá brambora má všechny předpoklady pro spojení protikladů, ona sice nechápe, nerozumí proč to je, ale zato bezpečně ví že to funguje ?
salmo1cz píše:No jasně kolem toho se můžeme motat donekonečna, ale pro mě není otázka kdo nebo jak.Pro mne je otázka proč.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 240 návštevníků