pro miroslava

naše první fórum... :-)

Re: pro miroslava

Příspěvekod Alaja » ned 29. lis 2020 17:24:36

Trini píše:Astrologie a tarot jsou siddhis? Obrázek To jsem nevěděla. Na to přece existuje spousta učebnic a školy, které jsou všem přistupné. Nic zvláštního. Může dělat každý a vůbec se nemusí nezajímat o duchovno.

Astrologie.. jj, jsou na to knihy a dokonce i počítačové programy.....kdysi jsem si říkala, že když se v jedné porodnici narodí na stejném sále třeba dvě holky, ve stejnou dobu nebo v rozmezí třeba půl hodiny.... rodiny bydlí třeba ve stejné ulici.....mají pak i stejný následující osud? A něco mi říkalo, že nemají... :lol:
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 29. lis 2020 17:29:09

Trini píše:Dříve byla astrologie vědní obor. Např. Kepler byl nejen vynikající astronom, ale také výborný astrolog. Vědecký materialismus ale všechny - podle něho "pochybné" - obory vystrnadil a začal je zesměšnovat jako babské nesmysly.
Ale pak přišel esoterický Boom, New Age a všechny zesměšnované a opovrhované znalosti a metody přišly zase mezi lidmi do mody. :D

No co, co....kdysi byly i Sibyly, věštkyně, ....žádané a ceněné..... :D
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 29. lis 2020 17:59:56

Trini píše:
Alaja píše:Božské světlo Já je nepopsatelné...a všem siddhi se máte vyhnout velkým obloukem...

Takže o čem se na duchovních diskusích vlastně diskutuje?
A o čem vlastně duchovní mistři napsali nepřeberné množství knih?

Že by to bylo jen takové žonglování se slovíčky, aby se nějak zabil čas, když není doma co na práci a meditovat se nechce?

:lol:

Zřejmě půjde o to, na co soustředí mysl nejvíce pozornosti. Jestli na věci světské nebo duchovní. :D

Když je božské světlo nepopsatelné... tak zbývají už jen ty věci světské ...a o těch se píše snadno... :lol:
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 06. pro 2020 16:17:51

Hermes Trismegistos - Zakladatel Hermetismu, alchymie a astrologie

Hermes Trismegistos (latinsky: Mercurius ter Maximus) je označován za autora mnoha děl, která vznikla přibližně okolo začátku letopočtu a jsou shrnuta v knize Corpus Hermeticum. Tato díla pojednávají o tzv. hermetické filosofii či hermetismu. Různá další díla (převážně alchymistická) mu byla připisována i později. Často bývá označován za zakladatele alchymie a někdy též astrologie, jeho existence jako skutečné osoby však není prokázána a nezřídka bývá zpochybňována či přímo odmítána.

Hermovo přízvisko pochází z řeckého trìs mégistos a znamená „Hermes Třikrát veliký“, jako překlad se objevuje i „Hermes Třikrát mocný“, latinsky pak „Mercurius Tremaximus“.

Dílo

Hermes Trismegistos je považován předně za vynálezce alchymie a sami alchymisté se k němu často hlásili (přitom ve spisech z Corpus Hermeticum nejde ani tak o alchymii jako spíše o druh specifické přírodní filosofie). Bývá mu také připisován vynález písma.

Jemu připisované dialogy, které jsou součástí Corpus Hermeticum, mají často formu rozhovorů mezi ním a jeho synem Tatem. Mimo to je mu připisována i velice populární Smaragdová deska, která byla od středověku hojně komentována a je považována za jeden ze základních textů o alchymii či hermetismu obecně. Existuje ještě další množství spisů, kterých by měl být autorem, zpravidla se však jedná o díla pocházející minimálně ze středověku.

Smaragdová deska - základ hermetismu

Smaragdová deska (latinsky Tabula Smaragdina) tvoří filozofický základ hermetismu a měl význačný vliv na alchymii. V esoterických kruzích jsou zde znázorněné principy pokládány za zásadní výroky a pravdy.

Její text se skládá z třinácti vět (zásad, pravd), přičemž nejčastěji je citována první věta: „To, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole“, což má znázornit spojení materiálního a duchovního světa, vztah mezi mikrokosmem a makrokosmem.

Zde je překlad Pierra de Lasenica:

1.Jest pravdivé, jest jisté, jest skutečné, že to, co jest dole, jest jako to, co jest nahoře a to, co jest nahoře, jest jako to, co jest dole, aby dokonány byly divy jediné věci.
2.A jako všechny věci byly učiněny z jediného, za prostředkování jediného, tak všechny věci zrodily se z této jediné věci přizpůsobením.
3.Slunce jest jeho otcem, měsíc jest jeho matkou, vítr nosil jej ve svých útrobách, země jest jeho živitelkou.
4.On jest otcem universálního telesmatu celého světa.
5.Jeho síla jest celá, když byla proměněna v zemi.
6.Oddělíš zemi od ohně, jemné od hrubého, opatrně a nanejvýš moudře.
7.On vystupuje od země k nebi a zase znova sestupuje z nebe na zemi a přijímá sílu věcí hořeních i doleních.
8.Takto budeš míti slávu celého vesmíru; veškerá hmota prchne před tebou.
9.Tu sídlí síla, ze všech sil nejmocnější, která překoná každou jemnou věc a pronikne každou věc pevnou.
10.Takto stvořen byl vesmír.
11.Odtud vzejdou přizpůsobení podivuhodná, jichž způsob jest zde.
12.Proto jsem byl nazván Hermes Trismegistos, maje tři části filosofie celého vesmíru.
13.Co jsem pověděl o magisteriu slunce, jest úplné.

Nejznámější učitel Hermetismu v dnešní době byl bezesporu František Bardon. Byl to náš český hermetik a mág známý také pod pseudonymem mistr Frabato. Pokládal se za jednoho z nejvyšších zasvěcenců, který podle vlastního sebehodnocení vytvořil univerzální nejdokonalejší zasvěcovací soustavu. Některými ze svých žáků je pokládán za inkarnaci Herma Trismegista.

http://pi-centrum.e-shoper.net/clanky/3 ... ova-deska/

Alaja

Příspěvekod honzam » ned 06. pro 2020 17:15:22

Rád bych s odstupem po shlédnutí seriálu s E. Tomášem uvedl věci na pravou míru.

http://vp.inspiruj.cz/viewtopic.php?f=2&t=304&start=440#p1778
Alaja píše:
armin píše:Sdílíme všichni všechno, akorát si to neuvědomujeme, protože se svojí nevědomostí a sebestředností uzavíráme pro sebe za hradby našeho ega.
S psychotronikou to nemá nic společného.

Tohle tvé tvrzení se nějak neslučuje s tím, co Tomášovi učili...... :D
Kde jsem to jen četla, že Míla říkala, že by se velmi ráda zbavila té jasnovidnosti....a Eduard pravil v nějakém rozhovoru, že se toho nikdy nezbavila...a vůbec, že na všechny tyhle siddhi má duchovní adept navždy zapomenout, protože jinak Pravdu nenalezne? (No, nebo něco v tomto duchu je na netu napsáno a myslím, že to i sám Eduard říká v nějakém videu) .

Tohle o Míle skutečně E. Tomáš v Pamětech mystika vyprávěl.

------------------------------------

http://vp.inspiruj.cz/viewtopic.php?f=2&t=304&start=450#p1786
Trini píše:
vostalpetr píše:Vždyt jsem to tady několikráte citoval, že to je něco, co vyprávěl Petr Chobot že s Tomášovými dělali, je to na you tube,

Jestli je to jen od Chobota, tak to bych nebrala vážně, je to příšerný typ. Honzam ale psal, že o tom někde vyprávěl E. Tomáš.

Vyprávěl tam spoustu příběhů. O působení na jiné lidi tam mluvil například ve spojení s Drtikolem, který to prý na požádání dělal, aby druhým pomáhal vyčistit hlavu. Pak tam vyprávěl o jakémsi souboji myslí mezi přítelem Richardem a Mílou, kdy se Míla bránila jeho pokusu do ní proniknout. Zmýlil jsem se a o ovlivňování převratu v SSSR se tam vůbec nemluví. Byla to ode mne klamná informace.
E PLURIBUS UNUM
honzam

Příspěvekod Trini » ned 06. pro 2020 17:23:00

honzam píše:Vyprávěl tam spoustu příběhů. O působení na jiné lidi tam mluvil například ve spojení s Drtikolem, který to prý na požádání dělal, aby druhým pomáhal vyčistit hlavu. Pak tam vyprávěl o jakémsi souboji myslí mezi přítelem Richardem a Mílou, kdy se Míla bránila jeho pokusu do ní proniknout. Zmýlil jsem se a o ovlivňování převratu v SSSR se tam vůbec nemluví. Byla to ode mne klamná informace.

Díky, že jsi to vysvětlil. Obrázek
Trini

Příspěvekod vostalpetr » ned 06. pro 2020 17:46:46

Pak tam vyprávěl o jakémsi souboji myslí mezi přítelem Richardem a Mílou, kdy se Míla bránila jeho pokusu do ní proniknout.

Aspon vidíme,

čemu se ti Tomášovi věnovali, no prostě magii,

a maskovali to nějakým duchovnem,

podobně jako Jana svoje vizualizace maskuje opět nějakým duchovnem...

S tímhle já nechci nic mít...
vostalpetr

Příspěvekod armin » úte 08. pro 2020 11:29:38

vostalpetr píše:
Pak tam vyprávěl o jakémsi souboji myslí mezi přítelem Richardem a Mílou, kdy se Míla bránila jeho pokusu do ní proniknout.

Aspon vidíme,

čemu se ti Tomášovi věnovali, no prostě magii,

a maskovali to nějakým duchovnem,

podobně jako Jana svoje vizualizace maskuje opět nějakým duchovnem...

S tímhle já nechci nic mít...

Celý svět je magický
armin

Příspěvekod vostalpetr » čtv 10. pro 2020 11:30:23

Někdy se ta magie ale zvrtne v magorovinu,

viz např to duchovno nebo ten stát...
vostalpetr

Příspěvekod armin » ned 20. pro 2020 11:56:10

vostalpetr píše:Někdy se ta magie ale zvrtne v magorovinu,

Magorovina je to v tvých očích, když zrovna nevidíš že

vostalpetr píše:
takže osvícení není o Atmanu (že já jsem osvícený) ale o tom že celý projev je osvícený,

armin

Příspěvekod Trini » ned 20. pro 2020 18:38:53

armin píše:Magorovina

Ty jsi ten největší magor, jakého jsem kdy poznala. Plnej midráků, frustrací, závisti, zloby a nás tady používáš, aby ses odreagoval. Hraješ si na duchovnáku a zatím nemáš o duchovnu ani ponětí. Akorát sis někde něco přečet, víc nic. Žádná zkušenost jen kecy, prdy, bed'áry.

Zkoušet něco vysvětlovat takovému tupému hovadu, jako jsi ty, je jako házet hrách na stěnu. Až se v tobě to svinstvo vystupnuje k nesnesení, tak se za tebe pomodlím. Víc se pro tebe nedá dělat.
Trini

Příspěvekod Alaja » ned 20. pro 2020 18:45:51

Trini píše:
armin píše:Magorovina

Ty jsi ten největší magor, jakého jsem kdy poznala. Plnej midráků, frustrací, závisti, zloby a nás tady používáš, aby ses odreagoval. Hraješ si na duchovnáku a zatím nemáš o duchovnu ani ponětí. Akorát sis někde něco přečet, víc nic. Žádná zkušenost jen kecy, prdy, bed'áry.

Zkoušet něco vysvětlovat takovému tupému hovadu, jako jsi ty, je jako házet hrách na stěnu. Až se v tobě to svinstvo vystupnuje k nesnesení, tak se za tebe pomodlím. Víc se pro tebe nedá dělat.

Máš pravdu.... :cry: ...je to velký hlupák....

miroslav » ned 20. pro 2020 17:28:34

Pedriito píše:
Když to na tebe příjde, mluvíš o srdci, lásce a soucitu, ale nezapomeneš si přitom nikdy trknout.. :)

To "trkání" je z lásky. A to není žert ani póza. To je fakt, skutečnost.
Mnou proniká (rezonuje) dlouhodobě aspekt MahakálaŠaktí (asi jako Ramkrišnou) tak to se mnou spáči, pokrytci, přesdtírači, sebespokojenci, sebeobluzenci nějakým svým osvícením nemají lehké. To ovlivňuje formu a motivaci mojí cesty
Ale to je její dílo. Já jen neohroženě přihlížím zkáze :D
cituji, co jsem publikoval už dříve na inspiruj:
Sri Aurobindo ve své knížečce "Matka" popisuje čtyři základní aspekty tvořivého aspektu jsoucna - Mahašaktí (protějšku to neprojeveného Šivy). Reprezentují ji čtyři personifikované charakteristiky (archetypy) jsoucna: Mahašvari, Mahakali, Mahalakšmí a Mahasarasvati.

Vadžrajána je cestou rozvinutí nebojácnosti, opravdovosti, intenzity - tedy aspektu jsoucna reprezentovaném aspektem Mahakali.

Dávám sem tedy citaci z uvedené knížečky Šrí Aurobinda "Matka" popisující charakteristiky aspektu Mahakali:

Mahakali.

Ne rozsáhlost, ale výšky, ne moudrost, ale síla a energie jsou její zvláštní mocí. V ní je zdrcující intenzita, moci plná vášeň dovršené vůle, božská prudkost, která rozdrtí každé omezení a každou překážku.

Její celá božskost vzpíná se zářiplně k bouřlivé činnosti. Miluje hbitost, okamžitý a účinný zásah, rychlý přímočarý úder, frontální útok, který smete vše, co se mu staví v cestu.

Děsivá je její tvář pro Asuru, nebezpečný a nemilosrdný postoj proti těm, kteří nenávidí Božskost , neboť ona je bojovníkem světů, který nikdy z boje neuhne. Nestrpí žádnou nedokonalost, zachází tvrdě s každou nesnášenlivostí v člověku, a je přísná k těm kdo tvrdošíjně vytrvávají v nevědomosti a temnotě. Její hněv proti zradě, lži a zlomyslnosti je prudký a strašný. Rozhodně a okamžitě udeří její bič, neboť lhostejnost, lenost a nedbalost v božském díle nestrpí; v nutném případě bičuje opozdilce a ty, kdo spí, ačkoliv by měli bdít, aby je vyburcovala bolestí.
Rychlý, svědomitý a svobodný impuls, absolutní jednání bez výhrad a plamenná snaha, to jsou gesta Mahakali.
Její duch je neoblomný, Její hled a její vůle stoupají do výšky jako let orla, na stoupající dráze jsou její nohy hbité a její ruce jsou hotovy trestat i pomáhat.

Neboť i ona je Matka a její láska je zrovna tak prudká jako její hněv, a její dobrota je hluboká a náruživá. Je-li jí dovoleno s veškerou účinností zasáhnout, zlomí v okamžiku jako hračku každou překážku, která se snažícímu staví do cesty a nepřátele, kteří ho napadají, rozdrtí

Jak silně se obává protivník jejího hněvu a slabý a ustrašený se leká její vášnivé prudkosti, tak mocně miluje a uctívá ji veliký, silný a šlechetný, nebo oni cítí, že její úder drtí v nich všechno protivící se a přeměňuje to v energii a dokonalou pravdu, nesprávné a zrůdné napravuje, nečisté a škodlivé vyvrhuje. Bez ní by trvalo staletí to, co se vytvoří za jeden den, bez ní by byl Ananda vzdálený a vážný, byt mírný, něžný a krásný, postrádal by planoucí radost její absolutní intenzity.

Ona dává poznání vítězně jiskrnou moc, stupňuje krásu a harmonii a pomalému a těžkopádnému úsilí o dokonalost propůjčuje vzmach, který zmnohonásobí každou schopnost a zkrátí cestu.

Může být uspokojena jen nejčistším nadšením nejvyšších vrcholků, ušlechtilými cíli a nejširším rozhledem.

Neboť v ní je vítězná síla Boha a dík jejímu ohni a její strhující vášnivosti může vykonat to velké poslání – ne později, nýbrž nyní...
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » ned 20. pro 2020 19:11:27

armin píše:
vostalpetr píše:Někdy se ta magie ale zvrtne v magorovinu,

Magorovina je to v tvých očích, když zrovna nevidíš že

vostalpetr píše:
takže osvícení není o Atmanu (že já jsem osvícený) ale o tom že celý projev je osvícený,

NIKOLIV TY VYPRCANEJ ČURÁKU,

MAGOROVINA JE TO TEHDY A TO ZÁKONITĚ, KDYŽ TO NEVIDÍŠ

A JSI TO TY TADY KDO FURT SERE DOBROSERNÝ HOVNA

PROTOŽE TO NEVIDÍŠ,

PÁČ NEVIDÍŠ ŽE CELEJ SVĚT JE OSVÍCENEJ A TO JE TA MAGOROVINA V KTEROU SE TO ZVRHNE

PAK MÍSTO TVOŘENÍ JE ZDE JEN DESTRUKCE...

MEL JSI CO CHCEŠ TY ZMRDE,

ALE POSUZUJE SE PODLE ČINŮ A NE PODLE KECŮ TO DUCHOSRÁČI,

A TY JSI SVÉ ČINY DÁVNO UKÁZAL NA JZ JAKEJ SI DUCHOVNÍ MAGOR A ZMRD
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 20. pro 2020 19:32:02

To "trkání" je z lásky.

JÁ VÍM,

PROTO JSI NAPROSTO STEJNÁ KUNDA JAK TA PÍČA JANA...

TAK PŘÍŠTĚ NEZAPOMENĚ Z TÝ "LÁSKY" UPALOVAT ČARODĚJNICE TY DUCHOVNÍ ZMRDE
vostalpetr

Příspěvekod armin » ned 20. pro 2020 19:34:57

Koukám, že jsem ty vaše duchovní ega pěkně rozparádil.
armin

Příspěvekod vostalpetr » ned 20. pro 2020 19:38:42

Vadžrajána je cestou rozvinutí nebojácnosti, opravdovosti, intenzity - tedy aspektu jsoucna reprezentovaném aspektem Mahakali
.

To je jen hromada hoven dobrá pro mindráka,

to život, když zůstaneš sám sebou je o tvoření...

Co to má být doprdele ta nebojácnost, opravovost a intezita ???

Vozdobičky na vánoční stromeček...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » ned 20. pro 2020 19:42:02

armin píše:Koukám, že jsem ty vaše duchovní ega pěkně rozparádil.

Kdepak, to že jsi píča není nic rozpáleného,

to je jen konstatování tvého duchovního stavu....
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » ned 20. pro 2020 19:42:28

armin píše:Koukám, že jsem ty vaše duchovní ega pěkně rozparádil.

Jsi fakt hlupák..
Momentálně jsi tak ve stádiu jako když se Milarepa šel učit k černému mágovi tu černou magii....páč si to přála jeho maminka...
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » ned 20. pro 2020 19:47:17

Mahakali.

Ne rozsáhlost, ale výšky, ne moudrost, ale síla a energie jsou její zvláštní mocí. V ní je zdrcující intenzita, moci plná vášeň dovršené vůle, božská prudkost, která rozdrtí každé omezení a každou překážku.

Její celá božskost vzpíná se zářiplně k bouřlivé činnosti. Miluje hbitost, okamžitý a účinný zásah, rychlý přímočarý úder, frontální útok, který smete vše, co se mu staví v cestu.

Děsivá je její tvář pro Asuru, nebezpečný a nemilosrdný postoj proti těm, kteří nenávidí Božskost , neboť ona je bojovníkem světů, který nikdy z boje neuhne. Nestrpí žádnou nedokonalost, zachází tvrdě s každou nesnášenlivostí v člověku, a je přísná k těm kdo tvrdošíjně vytrvávají v nevědomosti a temnotě. Její hněv proti zradě, lži a zlomyslnosti je prudký a strašný. Rozhodně a okamžitě udeří její bič, neboť lhostejnost, lenost a nedbalost v božském díle nestrpí; v nutném případě bičuje opozdilce a ty, kdo spí, ačkoliv by měli bdít, aby je vyburcovala bolestí.
Rychlý, svědomitý a svobodný impuls, absolutní jednání bez výhrad a plamenná snaha, to jsou gesta Mahakali.
Její duch je neoblomný, Její hled a její vůle stoupají do výšky jako let orla, na stoupající dráze jsou její nohy hbité a její ruce jsou hotovy trestat i pomáhat.

Neboť i ona je Matka a její láska je zrovna tak prudká jako její hněv, a její dobrota je hluboká a náruživá. Je-li jí dovoleno s veškerou účinností zasáhnout, zlomí v okamžiku jako hračku každou překážku, která se snažícímu staví do cesty a nepřátele, kteří ho napadají, rozdrtí

Jak silně se obává protivník jejího hněvu a slabý a ustrašený se leká její vášnivé prudkosti, tak mocně miluje a uctívá ji veliký, silný a šlechetný, nebo oni cítí, že její úder drtí v nich všechno protivící se a přeměňuje to v energii a dokonalou pravdu, nesprávné a zrůdné napravuje, nečisté a škodlivé vyvrhuje. Bez ní by trvalo staletí to, co se vytvoří za jeden den, bez ní by byl Ananda vzdálený a vážný, byt mírný, něžný a krásný, postrádal by planoucí radost její absolutní intenzity.

Ona dává poznání vítězně jiskrnou moc, stupňuje krásu a harmonii a pomalému a těžkopádnému úsilí o dokonalost propůjčuje vzmach, který zmnohonásobí každou schopnost a zkrátí cestu.

Může být uspokojena jen nejčistším nadšením nejvyšších vrcholků, ušlechtilými cíli a nejširším rozhledem.

Neboť v ní je vítězná síla Boha a dík jejímu ohni a její strhující vášnivosti může vykonat to velké poslání – ne později, nýbrž nyní...

Jenže ty zmrde furt nevíš co to ta MAHAKÁLÍ je,

to je ten problém,

to není žádná kundácká pomatená radžastická energie a nějaká jebka postavená na trénování nějaký bdělý pozornosti,

to je naopak temná nevědomá energie....

Ty tady píšeš pouze radžastický hovna a o Kálí víš leda píču...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » ned 20. pro 2020 20:03:30

Mahakali.....velká černá.....jak je uvedeno v samotném názvu..... :)

Asi jsem se s ní jednou setkala...

...Potom jsem cítila přítomnost čehosi obrovského, nehmotného a přece hmotného. Viděla jsem v tom temném šeru, jak se kroutí velké proudy tmavé energie… a já jsem těsně u toho – jen se dotknout rukou té skoro rovné kolmé průhledné plochy, jenž mne od toho odděluje.. Potom se to stáhlo. Zvolna jsem se z Alfy vracela. Pak jsem se ale znova vrátila. Tentokrát jsem ucítila při každém nádechu nosem vůni vody. Voda – jako ze sprchy, voda jako z bazénu, voda jako z mořské pláže, slaná mořská voda s vůní rybiny. A zrakově? Jako by mne omývaly veliké vlny vody, padající na mne z různých stran, zleva, zprava, různě se kroutily..
Pak to vše zmizelo – konec meditace.
Alaja

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný