Karl : Jsem zde, protože zde nemohu nebyt..

naše první fórum... :-)

Karl : Jsem zde, protože zde nemohu nebyt..

Příspěvekod vostalpetr » ned 03. lis 2024 22:46:35

Nemám rád gurui,

Ale Karl nemá chybu

Není to papouškujíci blb jako jiní

A nemá hlavu jen na to, aby mu nepršelo do krku...

https://youtu.be/HJ-Ko9OhABU?si=-EOQ0Mo-1Zc5jLZp

Svým způsobem je to paradox,

Musíte si uvědomit,

Že si nemusíte nic uvědomit,

Aby jste byli tím čím jste....

https://youtu.be/nSVeq7Vdt3M?si=FpFZceAp2GJp_fyn
vostalpetr

Re: Karl : Jsem zde, protože zde nemohu nebyt..

Příspěvekod vostalpetr » pon 04. lis 2024 20:18:37

Třeba taková blbá pica Jana,

Ta si furt něco uvědomuje

Ponejvíce vizualizace svých představ vyctenin z internetu

A vůbec netuší že uvědomění má pouze ego

Takže svým urputným blábolením o uvědomění jen dokazuje

Že je kunda blbá...
vostalpetr

Příspěvekod Jana » úte 05. lis 2024 7:20:32

vostalpetr píše:

Když říkáš, že uvědomění má pouze ego, tak stavíš omezené nad neomezené, část nad celek.

Je to stejný nesmysl, jako tvrzení, že oceán má pouze vlna.

Přitom je to tak jednoduché pochopit, že uvědomění přesahuje všechno, co se objeví ve vědomí.

Uvědomění je spontánní přítomnost bdělé energie bez výběru, jež se vyskytuje u každého jedince, ať už ji provázejí myšlenky nebo ne a je absolutní.

Uvědomění není vlastnictvím ega; naopak, ego existuje v uvědomění.
Jana

Příspěvekod Paradoxy » úte 05. lis 2024 18:08:54

Jana píše:
vostalpetr píše:

Když říkáš, že uvědomění má pouze ego, tak stavíš omezené nad neomezené, část nad celek.

Je to stejný nesmysl, jako tvrzení, že oceán má pouze vlna.

Přitom je to tak jednoduché pochopit, že uvědomění přesahuje všechno, co se objeví ve vědomí.

Uvědomění je spontánní přítomnost bdělé energie bez výběru, jež se vyskytuje u každého jedince, ať už ji provázejí myšlenky nebo ne a je absolutní.

Uvědomění není vlastnictvím ega; naopak, ego existuje v uvědomění.

Máš v tom guláš. Uvědomění je v čase a prostoru, vědomí jenom je.
Paradoxy

Příspěvekod Jana » úte 05. lis 2024 18:34:49

"Uvědomění je prvotní. Je to původní stav, bez počátku a konce, ne­podmíněný, samostatný, bez částí a beze změny. Vědomí je zprostředkované, je odrazem na pozadí, stavem duality. Vědomí nemůže být bez uvědomění, zatímco uvědomění může být bez vědomí, jako třeba v hlu­bokém spánku. Uvědomění je absolutní, vědomí je relativní, vždy se vzta­huje ke svému obsahu – vždy je vědomím něčeho. Vědomí je částečné a proměnlivé, uvědomění je úplné, neměnné, klidné a tiché. Uvědomění je společným podkladem všech zkušeností."
Nisargadatta Maharaj
Jana

Příspěvekod Paradoxy » úte 05. lis 2024 18:55:23

Uvědomění čeho je podle tebe prvotní?
Paradoxy

Příspěvekod Paradoxy » úte 05. lis 2024 19:21:23

A mimochodem, překlad nisagartových slov může být klidně chybný.
1)Už jen slovo uvědomění- uvědomit si něco, každý rozumně uvažující člověk to slovo chápe tak, že nejdřív si něco neuvědomuje a pak přijde uvědomění, takže to vyjadřuje změnu v čase a prostoru.

2) Je chyba chytat se doslovných citací, natož když jde o překlady. Taky sis jistě všimla, že klidně jeden a ten samý mistr je schopný říkat každému něco jiného a klidně to může být protichůdné. Jestli to náhodou nebude z důvodu, že svá slova přizpůsobuje lidem, kterým to říká
Paradoxy

Příspěvekod vostalpetr » stř 06. lis 2024 8:23:30

Jana píše:"Uvědomění je prvotní. Je to původní stav, bez počátku a konce, ne­podmíněný, samostatný, bez částí a beze změny. Vědomí je zprostředkované, je odrazem na pozadí, stavem duality. Vědomí nemůže být bez uvědomění, zatímco uvědomění může být bez vědomí, jako třeba v hlu­bokém spánku. Uvědomění je absolutní, vědomí je relativní, vždy se vzta­huje ke svému obsahu – vždy je vědomím něčeho. Vědomí je částečné a proměnlivé, uvědomění je úplné, neměnné, klidné a tiché. Uvědomění je společným podkladem všech zkušeností."
Nisargadatta Maharaj

A víš v čem je problém píčo blbá ?

Že kopírujes z internetu, zatímco v knize je vložen slovník jenž vysvětluje pojmy

Takže jsi píčo prostě v pici...

A pak seres hovna,

Jedno hovno za druhým

Kundo blbá zasrana...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » stř 06. lis 2024 8:27:52

Paradoxy píše:A mimochodem, překlad nisagartových slov může být klidně chybný.
1)Už jen slovo uvědomění- uvědomit si něco, každý rozumně uvažující člověk to slovo chápe tak, že nejdřív si něco neuvědomuje a pak přijde uvědomění, takže to vyjadřuje změnu v čase a prostoru.

2) Je chyba chytat se doslovných citací, natož když jde o překlady. Taky sis jistě všimla, že klidně jeden a ten samý mistr je schopný říkat každému něco jiného a klidně to může být protichůdné. Jestli to náhodou nebude z důvodu, že svá slova přizpůsobuje lidem, kterým to říká

V knize je prostě slovník vysvětlující co je co,

Netuším proč to Aleš takto přeložil

Ale bylo mu jasný, že takto napsáno je to blbost..

Jenom blbý krávě to jasný není...
vostalpetr

Příspěvekod Pedrito » stř 06. lis 2024 8:51:19

Už jsem ji před těmi překlady varoval dávno...

A tohle je blábol par excelence.
Pak se není čemu divit, když se nechá omračovat slovy,
a ty hvězdičky kol svý báně má snad za důkaz realizace.

Hlavně že tak ráda meleš o přímé zkušenosti, co je "za" tím
zněním slov...
Pedrito

Příspěvekod Jana » stř 06. lis 2024 9:34:11

Paradoxy píše:A mimochodem, překlad nisagartových slov může být klidně chybný.

Můžeš to poznávat nejen z citací, ale i prakticky:

Vědomí je základní stav bytí a existence. Je to neustále přítomné pozadí, na kterém se odehrávají všechny naše myšlenky, pocity a vnímání.
Všechno, co vnímáš, se objevuje ve Tvém vědomí. V iluzi oddělenosti je tady osobní vědomí, které je zúžené, omezené a objevuje se v něm všechno tak, jak to vnímají Tvé smysly, všechny Tvé myšlenky.

Celý svět, tak jak ho vnímáš, se objevuje ve Tvém vědomí.

Bez ztotožnění s tělem a myslí je tady absolutní ničím neomezené vědomí, které je všude a ve všem stejné, je sat-čit-ánandou.

Uvědomění lze popsat jako základní, neomezenou přítomnost a hluboké vnímání, které nepodléhá změně, ani rozdělení.

To, že je uvědomění nadřazeným pojmem nad vědomím, tedy, že je prvotní, lze zjistit tak, že tady může být uvědomění osobního vědomí, absolutního vědomí, ale samo uvědomění obojího je pořád stejné.

Ať je tady uvědomění snu, iluze, skutečnosti, uvědomění samo o sobě se nijak nemění.

Uvědomění je mimo čas a prostor, přítomné za všech okolností, ať už ve stavu bdělosti, spánku, snění, nebo hlubokého klidu.

Může tady být uvědomění, že jsi byla v bezvědomí bez vědomí. Může tady být uvědomění, že i když v hlubokém spánku beze snů tady nebylo vědomí ničeho, tak že ten spánek byl sladký, dobrý.
Jana

Příspěvekod Jana » stř 06. lis 2024 9:40:56

Už jen slovo uvědomění- uvědomit si něco, každý rozumně uvažující člověk to slovo chápe tak, že nejdřív si něco neuvědomuje a pak přijde uvědomění, takže to vyjadřuje změnu v čase a prostoru.

Uvědomění samo o sobě je pořád stejné, je to vnímání. To, co vnímáš, může být jak uvědoměním skrz osobní projekci, tedy v čase a prostoru, tak absolutním osvíceným uvědoměním na prostoru a čase nezávislým.
Jana

Příspěvekod Pedrito » stř 06. lis 2024 16:54:40

"Uvědomění je prvotní. Je to původní stav, bez počátku a konce, ne­podmíněný, samostatný, bez částí a beze změny. Vědomí je zprostředkované, je odrazem na pozadí, stavem duality. Vědomí nemůže být bez uvědomění, zatímco uvědomění může být bez vědomí,

Uvědomuješ si, že takhle přežrané duchovňácké ego popisuje stav svého domělého prozření? - Své skříplé uvědomění... A to ještě jak po vyhulení jointa. - Vždyť je to převrácené naruby...

Uvědomování je proces, v evoluci člověka tedy proces poplatný vývoji (vnímání) člověka.
A to, co si tou pozorností v tom svém růstu uvědomuje, je Vědomí. Vědomí je uvědomováno.

Koukni, jak je to v originále. Jestli to najdeš, klidně ti to přeložím.
Pedrito

Příspěvekod Jana » stř 06. lis 2024 17:06:44

Pedrito píše:
Uvědomování je proces,

Jistě, ale řeč je o uvědomění.

V angličtině se slovo "awareness" používá jak pro popis statického, neměnného uvědomění, tak i pro dynamický proces uvědomování. Význam se liší podle kontextu, ve kterém je používáno.

Uvědomění sat-čit-ánandy je zkušenost nejhlubší podstaty existence, která je mimo všechny mentální a fyzické stavy. Je to stav absolutní jednoty a neomezeného vědomí, kde jednotlivé já mizí a zůstává jen čiré bytí a blaženost.

Bytí (Sat): Stav čisté existence, která je neměnná a věčná.

Vědomí (Čit): Absolutní vědomí bez hranic, které je základem všeho vnímaného.

Blaženost (Ánanda): Stav neomezené radosti a míru, který pramení z uvědomění jednoty se vším.

Osobní uvědomování projevů se týká každodenního prožívání a vnímání sebe a světa kolem nás. Zahrnuje vědomí našich myšlenek, pocitů, tělesných vjemů a reakcí na vnější podněty.

Uvědomění sat-čit-ánandy je hlubší a transcendentní zkušenost, která jde za všechny jednotlivé myšlenky a vjemy. Osobní uvědomování projevů se týká konkrétních zážitků v každodenním životě.
Sat-čit-ánanda představuje nejvyšší realitu a absolutní podstatu bytí. Osobní uvědomování projevů je uvědomování si jednotlivých aspektů našeho života a vědomí.

Uvědomění sat-čit-ánandy směřuje k jednotě a absolutnímu vědomí, zatímco osobní uvědomování se zaměřuje na jednotlivé prožitky a reakce.
Jana

Příspěvekod Paradoxy » stř 06. lis 2024 17:49:24

Jana píše:
Pedrito píše:
Uvědomování je proces,

V angličtině se slovo "awareness" používá jak pro popis statického, neměnného uvědomění, tak i pro dynamický proces uvědomování. Význam se liší podle kontextu, ve kterém je používáno.

Uvědomění sat-čit-ánandy je zkušenost nejhlubší podstaty existence, která je mimo všechny mentální a fyzické stavy. Je to stav absolutní jednoty a neomezeného vědomí, kde jednotlivé já mizí a zůstává jen čiré bytí a blaženost.

Bytí (Sat): Stav čisté existence, která je neměnná a věčná.

Vědomí (Čit): Absolutní vědomí bez hranic, které je základem všeho vnímaného.

Blaženost (Ánanda): Stav neomezené radosti a míru, který pramení z uvědomění jednoty se vším.

Osobní uvědomování projevů se týká každodenního prožívání a vnímání sebe a světa kolem nás. Zahrnuje vědomí našich myšlenek, pocitů, tělesných vjemů a reakcí na vnější podněty.

Uvědomění sat-čit-ánandy je hlubší a transcendentní zkušenost, která jde za všechny jednotlivé myšlenky a vjemy. Osobní uvědomování projevů se týká konkrétních zážitků v každodenním životě.
Sat-čit-ánanda představuje nejvyšší realitu a absolutní podstatu bytí. Osobní uvědomování projevů je uvědomování si jednotlivých aspektů našeho života a vědomí.

Uvědomění sat-čit-ánandy směřuje k jednotě a absolutnímu vědomí, zatímco osobní uvědomování se zaměřuje na jednotlivé prožitky a reakce.

Jistě Jano, ty máš uvědomování té tvé sat- čit-anandy odjakživa a i ve spánku. Problém je v tom, že my ostatní víme, že seš mimo. Snažíme se ti pomoct, ale ty si nedáš říct. Klidně si v těch tvých představách žij dál, ale buď od té dobroty a necpi to nám ostatním, děkuji.
P.S. Ty si fakt asi myslíš, že když s tebou my ostatní nesouhlasíme, tak seš osvícená viď. Protože osvícenému přeci ostatní nerozumí, viď. Ježkovy voči, přeju ti, aby ses konečně probrala...
Paradoxy

Příspěvekod Jana » stř 06. lis 2024 18:26:29

Paradoxy píše:
Jistě Jano, ty máš uvědomování té tvé sat- čit-anandy odjakživa a i ve spánku. Problém je v tom, že my ostatní víme, že seš mimo. Snažíme se ti pomoct, ale ty si nedáš říct.

To je od Vás krásné chtít zachránit rybu, aby se neutopila.

Přiznej se, že Ty na osvobození od utrpení, trvalé štěstí pravého Já, věčnou nekonečnou blaženost nevěříš. Neboj, nikoho nenutím, aby věřil na to, že bez připoutanosti k iluzi oddělenosti, je tohle, co je, dokonalé, Boží.

Klidně si v těch tvých představách žij dál, ale buď od té dobroty a necpi to nám ostatním, děkuji.

Všimni si, že nejsi povinna číst to, co nemáš zájem číst, nejsi povinna na to, o co nestojíš, reagovat, tím pádem na to, co nenapíšeš, nedostaneš odpověď a v tom případě ani nemůžeš mít pocit, že by Ti někdo něco cpal.

P.S. Ty si fakt asi myslíš, že když s tebou my ostatní nesouhlasíme, tak seš osvícená viď. Protože osvícenému přeci ostatní nerozumí, viď.

Nic si nepotřebuju myslet.
To, co JE bez myšlenky, bohatě samo o sobě stačí a je tím nejvíc, co může být.

Ježkovy voči, přeju ti, aby ses konečně probrala...

A to z jakého důvodu? Vadí Ti představa, že by někdo mohl být bez zásluh šťastný? Vadí Ti trvalé štěstí pravého Já? Nebo Ti vadí ta troufalost blažené existence, když na něco takového nevěříš?

Obrázek
Jana

Příspěvekod Pedrito » stř 06. lis 2024 18:42:21

Tak si to vem od Šivy meditujícím nad Brahman. A zapomeň na jeho destruktivní úlohu.

Která tím ale nebude skartována, jen odsunuta pro plochu na stolku tvého uvědomění,
pro sestavení vánku, co není ani uvědoměním, páč je to toho dechem. Beze jména
Ale co v tom dechu TO tvoří, jsou tvé smysly, svobody tvé mysli včetně. A jimi tebou hovoří.
Což je píseň. Ale ty ji neslyšíš.
Pedrito

Příspěvekod Paradoxy » stř 06. lis 2024 18:45:52

Jana píše:
Paradoxy píše:
Jistě Jano, ty máš uvědomování té tvé sat- čit-anandy odjakživa a i ve spánku. Problém je v tom, že my ostatní víme, že seš mimo. Snažíme se ti pomoct, ale ty si nedáš říct.

To je od Vás krásné chtít zachránit rybu, aby se neutopila.

Přiznej se, že Ty na osvobození od utrpení, trvalé štěstí pravého Já, věčnou nekonečnou blaženost nevěříš. Neboj, nikoho nenutím, aby věřil na to, že bez připoutanosti k iluzi oddělenosti, je tohle, co je, dokonalé, Boží.

Klidně si v těch tvých představách žij dál, ale buď od té dobroty a necpi to nám ostatním, děkuji.

Všimni si, že nejsi povinna číst to, co nemáš zájem číst, nejsi povinna na to, o co nestojíš, reagovat, tím pádem na to, co nenapíšeš, nedostaneš odpověď a v tom případě ani nemůžeš mít pocit, že by Ti někdo něco cpal.

P.S. Ty si fakt asi myslíš, že když s tebou my ostatní nesouhlasíme, tak seš osvícená viď. Protože osvícenému přeci ostatní nerozumí, viď.

Nic si nepotřebuju myslet.
To, co JE bez myšlenky, bohatě samo o sobě stačí a je tím nejvíc, co může být.

Ježkovy voči, přeju ti, aby ses konečně probrala...

A to z jakého důvodu? Vadí Ti představa, že by někdo mohl být bez zásluh šťastný? Vadí Ti trvalé štěstí pravého Já? Nebo Ti vadí ta troufalost blažené existence, když na něco takového nevěříš?

Obrázek

Pápá

P.S. ani ty nejsi povinna reagovat na to o co nestojíš.

Co by tě tak mohlo vést k tvým reakcím??? :happy:
Paradoxy

Příspěvekod Jana » stř 06. lis 2024 18:51:09

P.S. ani ty nejsi povinna reagovat na to o co nestojíš.

Co by tě tak mohlo vést k tvým reakcím???

Láska, kterou jsi a která je tímhle vším, co skutečně je.

Obrázek Obrázek Obrázek
Jana

Příspěvekod Paradoxy » stř 06. lis 2024 18:54:51

Hele Petře Vostále, už se ti nedivím, že Janu posíláš do prdele. Ono je to nejlepší, protože cokoliv jí člověk i v dobrém napíše, dokáže zmanipulovat a přetočit.
Paradoxy

Další

Zpět na Všechno možný