Pedritto

naše první fórum... :-)

Re: Pedritto

Příspěvekod armin » pát 25. pro 2020 20:26:07

vostalpetr píše:
Kecat si můžeš co chceš, ale na věci to bohužel nic nezmění

Já jsem bodhisatva, já tě zachráním ty zmrde i kdybys nechtěl...

A víš proč ty duchovní mamrde ?

Protože na nějakým tvým chtění a nechtění vůbec nezáleží...

Tak hodně štěstí. Ty duchovňáckej mindráku.
:lol:
armin

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 20:29:33

armin píše: Zkrátka ztratil jsi ten "Stříbrný vítr" a teď už jsou to pro tebe jen větry (meteorismus).
To jemné volání, Milost Boží.

Konečně vím, co je to ten bájný stříbrný vítr... :lol:
To je, když se na jaře začnou pánům zapalovat lýtka, je jim tudíž horko a musejí se pak svlékat do naha.... a předvádět své nahé tělo na veřejnosti ženským..... :P

https://www.youtube.com/watch?v=9RzUUWEqoqo

:lol: :P
Alaja

Příspěvekod armin » pát 25. pro 2020 20:32:49

Alaja píše:Konečně vím, co je to ten bájný stříbrný vítr... :lol:

No, víš to po svém. Tak, jak ti tvé chápaní a srdce umožňuje.
Šrámek to ale myslel a zřejmě cítil poněkud jinak.
:D
armin

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 20:37:41

armin píše:
Alaja píše:Konečně vím, co je to ten bájný stříbrný vítr... :lol:

No, víš to po svém. Tak, jak ti tvé chápaní a srdce umožňuje.
Šrámek to ale myslel a zřejmě cítil poněkud jinak.
:D

Já věřím klasikovi... :lol:
Alaja

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 20:40:58

...Stříbrný vítr je tedy obrazné pojmenování tužeb, ideálů, snů, představ, trýznivého dychtění a vzdor mladého člověka. ...

Alaja

Příspěvekod armin » pát 25. pro 2020 20:47:33

Alaja píše:
...Stříbrný vítr je tedy obrazné pojmenování tužeb, ideálů, snů, představ, trýznivého dychtění a vzdor mladého člověka. ...

Tak nějak a ještě trochu víc. Napojení na to, co nás přesahuje.
armin

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 20:50:15

:shock:
A sákryš.....on je ten vítr zrovna tím, čím si kdo přeje aby právě byl.... :lol:

Kapitola 22. Stříbrný vítr

Knihu Stříbrný vítr od Fráni Šrámka mám velmi rád. Nebudu však mluvit o ní, ale o přeneseném významu toho, co slova stříbrný vítr původně vyjadřovala. Hezky to formuloval jeden z mých duchovních učitelů, Eduard Tomáš, který říkal, že stříbrný vítr je původní český, hezký termín pro vnímání přítomnosti Boží. Ovlivnilo mě to na celý život. Když dojde na vnímání přítomnosti Boží, pokaždé se mi vybaví toto pojmenování.

V kapitole 20. Jak vnímat duchovní svět jako skutečný jsem mluvil o vertikále mezi peklem a nebem, o tom, že když se blíží peklo, upadáme do deprese, a když se blíží nebe, upadáme do extáze. Slovo extáze se sem moc nehodí, více se mi líbí Šrámkův stříbrný vítr. Stříbrný vítr je něco jako spirituální extáze. Mám rád ten stav, jsem šťastný, když mohu vnímat stříbrný vítr.

Prožíval jsem teď období, během něhož jsem si přerovnával svoje priority v terapii. Vyplynulo z toho, jak moc je pro mě stříbrný vítr důležitý, že mi je měřítkem kvality života. Řekl jsem o své práci, že vodím lidi z deprese, ale už jsem nedodal, kam. A já je chci vodit ke stříbrnému větru. Neslibuji nikomu, že bude ve stříbrném větru neustále, já sám v něm taky pořád nejsem, ale chci se tomu více věnovat. Co jiného má na světě smysl než stříbrný vítr?

Fráňa Šrámek to možná úplně takhle nemyslel. Když psal o stříbrném větru, bylo to spíše v souvislosti s romantickou láskou, když se Jeník Ratkin zamiluje do Aničky posedlé (Karasové). Pro mě je to důkazem, že romantická láska má vysoce spirituální charakter. Stříbrný vítr znamená vnímání posvátnosti života obecně. Kdykoliv se vám poštěstí, že právě vnímáte posvátnost života, dostáváte tím jeden z nejúčinnějších léků proti depresi. Je-li život posvátný, přestává být nesmyslný. Posvátnost života je opodstatněním jeho existence. A proto má smysl chtít zažívat stříbrný vítr.

Stříbrný vítr je pro mě také kritériem ryzosti channelingu. Snažím se, aby byl při něm vždy přítomen, neboť je projevem toho, že komunikuji se zdrojem z dostatečně vysokých úrovní, se zdrojem z posvátné sféry.

Nepřináším vám tu žádný návod, ale jen trochu poezie, neboť jsem zatoužil mluvit o něčem krásném, o něčem, co mám rád a za čím směřuji, o něčem, k čemu chci vodit svoje klienty. Přeju vám hodně stříbrného větru.

http://www.cesta-z-deprese.cz/kapitola-22/

Autora si vyberte sami... http://www.cesta-z-deprese.cz/autori/

Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 20:54:38

Tak hodně štěstí.

Nevotravuj s kravinama...
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 20:57:31

Napojení na to, co nás přesahuje.

Nevotravuj s kolektivismama...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 21:00:06

vostalpetr píše:
Napojení na to, co nás přesahuje.

Nevotravuj s kolektivismama...

Tak mne napadlo, zda ten větřík nepatřil mezi povinná témata výuky u Tomášů na zahrádce...už se o tom zmiňují dva jejich žáci, ve stejném významu......

A nebo že by to byl jen jeden a ten samý? :lol:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:02:43

Alaja píše::shock:
A sákryš.....on je ten vítr zrovna tím, čím si kdo přeje aby právě byl.... :lol:

Kapitola 22. Stříbrný vítr

Knihu Stříbrný vítr od Fráni Šrámka mám velmi rád. Nebudu však mluvit o ní, ale o přeneseném významu toho, co slova stříbrný vítr původně vyjadřovala. Hezky to formuloval jeden z mých duchovních učitelů, Eduard Tomáš, který říkal, že stříbrný vítr je původní český, hezký termín pro vnímání přítomnosti Boží. Ovlivnilo mě to na celý život. Když dojde na vnímání přítomnosti Boží, pokaždé se mi vybaví toto pojmenování.

V kapitole 20. Jak vnímat duchovní svět jako skutečný jsem mluvil o vertikále mezi peklem a nebem, o tom, že když se blíží peklo, upadáme do deprese, a když se blíží nebe, upadáme do extáze. Slovo extáze se sem moc nehodí, více se mi líbí Šrámkův stříbrný vítr. Stříbrný vítr je něco jako spirituální extáze. Mám rád ten stav, jsem šťastný, když mohu vnímat stříbrný vítr.

Prožíval jsem teď období, během něhož jsem si přerovnával svoje priority v terapii. Vyplynulo z toho, jak moc je pro mě stříbrný vítr důležitý, že mi je měřítkem kvality života. Řekl jsem o své práci, že vodím lidi z deprese, ale už jsem nedodal, kam. A já je chci vodit ke stříbrnému větru. Neslibuji nikomu, že bude ve stříbrném větru neustále, já sám v něm taky pořád nejsem, ale chci se tomu více věnovat. Co jiného má na světě smysl než stříbrný vítr?

Fráňa Šrámek to možná úplně takhle nemyslel. Když psal o stříbrném větru, bylo to spíše v souvislosti s romantickou láskou, když se Jeník Ratkin zamiluje do Aničky posedlé (Karasové). Pro mě je to důkazem, že romantická láska má vysoce spirituální charakter. Stříbrný vítr znamená vnímání posvátnosti života obecně. Kdykoliv se vám poštěstí, že právě vnímáte posvátnost života, dostáváte tím jeden z nejúčinnějších léků proti depresi. Je-li život posvátný, přestává být nesmyslný. Posvátnost života je opodstatněním jeho existence. A proto má smysl chtít zažívat stříbrný vítr.

Stříbrný vítr je pro mě také kritériem ryzosti channelingu. Snažím se, aby byl při něm vždy přítomen, neboť je projevem toho, že komunikuji se zdrojem z dostatečně vysokých úrovní, se zdrojem z posvátné sféry.

Nepřináším vám tu žádný návod, ale jen trochu poezie, neboť jsem zatoužil mluvit o něčem krásném, o něčem, co mám rád a za čím směřuji, o něčem, k čemu chci vodit svoje klienty. Přeju vám hodně stříbrného větru.

http://www.cesta-z-deprese.cz/kapitola-22/

Autora si vyberte sami... http://www.cesta-z-deprese.cz/autori/

Ty vole, to je ale pecka,

extáze, no to je vítr,

takže i ty větry má vykopčení vod Tomáše,

no ale autor, to je mně záhada, nejspíš je Miroslav ta celoživotní hledačka pravdy a chyb, tedy za Hanka...
vostalpetr

Příspěvekod armin » pát 25. pro 2020 21:02:56

vostalpetr píše:
Tak hodně štěstí.

Nevotravuj s kravinama...

Proč bych neměl "votravovat"?
To vy anarchisti nemáte rádi?
armin

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:04:33

Protože votravuješ nudně...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 21:05:53

vostalpetr píše:no ale autor, to je mně záhada,

Vypadá to na..... Ing. Jan Zahradník Havelka
Alaja

Příspěvekod armin » pát 25. pro 2020 21:06:53

vostalpetr píše:Ty vole, to je ale pecka,

extáze, no to je vítr,

takže i ty větry má vykopčení vod Tomáše,

no ale autor, to je ně záhada, nejspíš je Miroslav ta celoživotní hledačka pravdy...

No, už ti ten chlast nebo marjánka nebo čisté zblbnutí leze na mozek, tak už píšeš opravdu jen nesmysly.
Ale i to je v pořádku. Je to - jako vše ostatní UV v pohybu. Že jo.
armin

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:07:33

Ne je to Hanka,

MIROSLAV JE HANKA...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 21:08:06

Alaja píše:
vostalpetr píše:no ale autor, to je mně záhada,

Vypadá to na..... Ing. Jan Zahradník Havelka

Skoro vrstevník s arminem....jednomu je prý 70, druhému 69.... takže by to mohl být jeden a ten samý.... :lol:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:09:07

No, už ti ten chlast nebo marjánka nebo čisté zblbnutí leze na mozek, tak už píšeš opravdu jen nesmysly.

Nekecej Hanko nesmysly,

ty potřebuješ jen trošku sexu a bude svět opět v pořádku...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » pát 25. pro 2020 21:11:12

vostalpetr píše:

Nekecej Hanko nesmysly,

ty potřebuješ jen trošku sexu a bude svět opět v pořádku...

Potřebuje chlapa... :lol:
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » pát 25. pro 2020 21:15:25

No ale mě neužene, já jsem na tom podobně jako Honzam,

taky se cejtím jako žena,

akorát ty porody vynechávám...

Ješímarjá ted jsem si vzpomněl že jsem dostal knihu "Příběhy tantry"

a první kapitoly jsou věnovány božský vagíně a slaví se třídení slavnost božské menstruce

Tak tady přiznávám že ani menstruce nemám, jsem totiž již žena po přechodu...
vostalpetr

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný