Altánek :-)

naše první fórum... :-)

Re: Altánek :-)

Příspěvekod Alaja » sob 17. črc 2021 21:46:34

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz

Rakousko čeká úder bouří a prudké lijáky
Alaja

Příspěvekod Trini » ned 18. črc 2021 8:10:17

Alaja píše:https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rakousko-ceka-uder-bouri-a-prudke-lijaky-40366486#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=3cLT3NWgISI-202107172031&dop_id=40366486&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Rakousko čeká úder bouří a prudké lijáky

U nás naštěstí nic. Máme zde (v původně skalnatém údolí) potok, ale v hodně hlubokém korytu, o které se neustále pečuje.

Šokovalo mne, že mají v Německu tolik mrtvých. Domnívala jsem se, že něco takového je možné jen v Pakistánu nebo Bangladéži - v zemích tzv. třetího světa, kde není takřka žádná infrastruktura.

Zřejmě hodně lidí spalo v tom vedru v suteréních/sklepních místnostech, a když přišel v noci obrovský přival vody, tak neměli šanci se zachránit. Nebyli včas varováni, že to může přijít a že se nemají zdržovat ve sklepech.

V Rakousku nejsou naštěstí zatím žádní mrtví hlášeni (varuje se, aby se nechodilo do sklepa), v Česku myslím taky ne. Těm, kteří ztratili domov, přislibuje Kurz pomoc.

Obrázek
Trini

Příspěvekod armin » ned 18. črc 2021 8:41:33

Alaja píše:
armin píše:To je Vostálova úroveň.
A mně žádná úroveň - ani ta Vostálova - není cizí.
Vše je Vědomí v pohybu.
Nebo ne?

Hmmm, a o co ti tady vlastně jde?
Zase trénuješ pošťuchování do lidí? :nevim:

Ne, jen jsem se zkusil podívat na svět a druhé lidi Vostálovejma vočima.
Trini je ušetřena Vostálovejm výlevům, tak jsem byl zvědav, jak se jí to bude líbit, když se to bude týkat pro změnu také někdy jí.
armin

Příspěvekod Trini » ned 18. črc 2021 8:44:57

armin píše:Ne, jen jsem se zkusil podívat na svět a druhé lidi Vostálovejma vočima.

Na to, aby ses mohl podívat Petrovýma očima, budeš potřebovat ještě hodně inkarnací.

:-)
Trini

Příspěvekod armin » ned 18. črc 2021 9:14:03

Trini píše:
armin píše:Ne, jen jsem se zkusil podívat na svět a druhé lidi Vostálovejma vočima.

Na to, aby ses mohl podívat Petrovýma očima, budeš potřebovat ještě hodně inkarnací.

Já ne, já ne, to ty, to ty
armin

Příspěvekod Trini » ned 18. črc 2021 10:27:40

Trini píše:

Zřejmě, nechci tě zaklínat. Upřímně ti přeji, aby ses co nejdřív zbavil toho padoucha v sobě, který tě čím dál víc ovládá. K tomu je potřeba, abys přestal pít alkohol a sertvával co nejvíc v tichu bez myšlenek. To on totiž nemá rád.

Trini

Příspěvekod Trini » ned 18. črc 2021 10:29:26

armin píše:
Trini píše:

Já ne, já ne, to ty, to ty

Kdyby sis opravdu vážil Tomášových, tak bys nedovolil, aby v tobě přízemno tolik vítězilo.
Trini

Příspěvekod Alaja » ned 18. črc 2021 10:56:14

armin píše:
Alaja píše:
armin píše:To je Vostálova úroveň.
A mně žádná úroveň - ani ta Vostálova - není cizí.
Vše je Vědomí v pohybu.
Nebo ne?

Hmmm, a o co ti tady vlastně jde?
Zase trénuješ pošťuchování do lidí? :nevim:

Ne, jen jsem se zkusil podívat na svět a druhé lidi Vostálovejma vočima.
Trini je ušetřena Vostálovejm výlevům, tak jsem byl zvědav, jak se jí to bude líbit, když se to bude týkat pro změnu také někdy jí.

Když dva dělají totéž, není to totéž....
A tobě se navíc ani nedaří ho parodovat....

A vůbec, proč chceš vidět Vostálovo očima? A poznal by jsi, že se jeho očima už díváš?

:medith:
Alaja

Příspěvekod Trini » ned 18. črc 2021 11:17:09

Alaja píše:
A vůbec, proč chceš vidět Vostálovo očima? A poznal by jsi, že se jeho očima díváš?

Samozřejmě, že by to nepoznal. Vidí jen tu povrchní vularitu a hlouběji se zatím nedostane.
Trini

Příspěvekod Alaja » ned 18. črc 2021 11:21:21

Trini píše:
Alaja píše:
A vůbec, proč chceš vidět Vostálovo očima? A poznal by jsi, že se jeho očima díváš?

Samozřejmě, že by to nepoznal. Vidí jen tu povrchní vularitu a hlouběji se zatím nedostane.

No, já to myslela doslova a do písmenka.....dívat se jeho očima pro mne znamená dívat se jeho očima a ne, že budu neuměle napodobovat jen jeho chování a používat jeho slovník.... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod Trini » ned 18. črc 2021 11:34:44

Alaja píše:
Trini píše:
Alaja píše:

No, já to myslela doslova a do písmenka.....dívat se jeho očima pro mne znamená dívat se jeho očima a ne, že budu neuměle napodobovat jen jeho chování a používat jeho slovník.... :mrgreen:

Přesně tak.
Trini

Příspěvekod Alaja » ned 18. črc 2021 11:39:09

:mrgreen:
Měl si spíš vypůjčit jeho boty...a ujít v nich aspoň jednu míli... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod armin » ned 18. črc 2021 12:33:41

Alaja píše:
No, já to myslela doslova a do písmenka.....dívat se jeho očima pro mne znamená dívat se jeho očima

Takhle ne. Prostě jsem se vžil do toho jeho světa plného pablbů, idiotů, vopic, hoven a souvisejcích oblastí.

Von Vostál nebyl dřív takovej. Zřejmě lezl do prdele mistrům - jak on tomu říká a později zjistil, že to žádní Mistři nebyli a myslí si že to tak dělají ostatní.

Opravdový hledající nikomu nikam neleze. Zkrátka osud ho spojí v pravý čas s tím pro něho pravým mistrem a stanou se duchovními přáteli - jeden pokročilejší. zkušenější a druhému pomáhá, jak slovem tak duchovní atmosférou.

Vostál hold takové štěstí neměl, jeho karma z minulých životů (které ostatně ani neuznává) mu to zkrátka neumožnila.
armin

Příspěvekod Trini » ned 18. črc 2021 13:19:09

Někdo holt musí pořád řešit Petrovy vulgarity, protože ho to zřejmě uspokojuje, a tak se v tom pořád dokola vyžívá. :nevim:

Alaja, já a zřejmě i Pedrito, dříve i Honzam tento problém nemáme. Dokážeme z Petra vnímat něco docela jiného.

Trini

Příspěvekod armin » ned 18. črc 2021 16:41:11

Trini píše:
Alaja, já a zřejmě i Pedrito, dříve i Honzam tento problém nemáme. Dokážeme z Petra vnímat něco docela jiného.

Vnímejte, vnímejte, třeba vám to k něčemu bude.
A nebo třeba i tomu Petrovi.
Já ho také vnímám, i to něco docela jiného, ale to docela jiné je postupně na úbytě - alespoň jak já to vnímám.
Budoucnost (kterou mnozí neuznávají) rozhodne, kdo má - měl to vnímání bližší pravdě.
Jinak přece vo nic nejde. Nebo ano?
Mělo by být něco jinak než to je?
armin

Příspěvekod Alaja » ned 18. črc 2021 17:00:09

armin píše:
Trini píše:

A nebo třeba i tomu Petrovi.
Já ho také vnímám, i to něco docela jiného, ale to docela jiné je postupně na úbytě - alespoň jak já to vnímám.
Budoucnost (kterou mnozí neuznávají) rozhodne, kdo má - měl to vnímání bližší pravdě.
Jinak přece vo nic nejde. Nebo ano?
Mělo by být něco jinak než to je?

Nějak jsi se změnil, dalo by se napsat, přímo jsi se pokazil...
Dřív ti snad šlo o tu pravdu, ale nyní mám z tebe pocit, že ti jde jen o "morálku paní Dulské"....taková..."mravnost nade vše"....a jak kdysi napsal kdosi - jsi už jen takový ten "mnich scholastik" ....
Škoda.
:nevim:
Alaja

Příspěvekod Alaja » ned 18. črc 2021 17:06:16

Aby jsi věděl, o čem píšu,, tak tady máš data:

https://www.youtube.com/watch?v=amRuZNHgp20

Mravnost nade vše pro pamětníky

https://www.youtube.com/watch?v=CDXXkwcbtG4

Morálka paní Dulské (1958)

https://www.youtube.com/watch?v=7fVrJtz4DMQ

Hrátky s čertem - Pokušení

:medith:
Alaja

Příspěvekod Trini » ned 18. črc 2021 17:40:54

armin píše:
Trini píše:

O to přece vůbec nejde.
Trini

Příspěvekod Alaja » ned 18. črc 2021 17:52:43

Pedrito píše:Nn, Armin se snaží být lidštější, přiblížit se. A to je dobrá změna.

Trini píše:O to přece vůbec nejde.

Armin jen klouže po povrchu veřejných diskusí..
Neuvědomuje si, že u některých diskutujících to znamenalo nejen pár veřejných písmenek, ale i velké kvantum neveřejných soukromých mailů s některými lidmi....
Můžeme napsat, že ty nynější poradenské problémy jsou vlastně jen důsledek oněch neveřejných zákulisních debat. Já to tak alespoň vidím... :mrgreen:
Alaja

Příspěvekod armin » ned 18. črc 2021 21:01:47

Pedrito píše:Dnes spim s wifinou :jedu:
Mě to tak nepříjde, nepříjde mi že Armin kecá, nevsadil bych na to že kecá. Ale na Petra bych vsadil to, co jsem vždy cítil, že je in, a nějaký nejasnosti v pojmologii... pchhh.. a vulgarity... Už jsem řek. Záleží, kdo jak co vysloví a vnímá. Když vulgaritu vyřkne Miroslav, zní to jak od Hurvínka, od Jany zase jak od Máničky.

Nerad bych jitřil genderové minráky některých žen, ale když něco napíše Pedrito, tak je to k zamyšlení, inspirativní. I když je to třeba zrovna vůči mně negativní (což teď zrovna není)
Dokonce i ten Vostál je pro mne občas inspirativní.

Na rozdíl od těch ženských žabomyších útoků a obhajob.

Nicméně ženy mám moc rád a rád si s nimi povídám.

To jsou ty paradoxy :-)
armin

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný