Alaja píše:Armin:
Nelezeš do jeho mysli ale necháš jeho mysl a srdce vstoupit do sebe.
O jakém srdci to tu zase píšeš? O fyzickém nebo o tom metafyzickém?
A co dělá, když do něho mysl a srdce někoho jiného nechtějí vstoupit?
Alaja píše:Armin:
Trini píše:Alaja píše:Armin:
A co dělá, když do něho mysl a srdce někoho jiného nechtějí vstoupit?
armin píše:Praktikoval jsem to takhle v Jílovém, při společných meditacích s panem Tomášem a paní Tomášovou.
Jednou jsme spolu meditovali sami s panem Tomášem.
Když jsme skončili, řekl mi pan Tomáš "Máš úžasně jemnou mysl. Chraň si svoji mysl"
Netušil jsem, že tím myslí ty moje svinstva, vychytralost atd. co tam vidí Trini
armin píše:Praktikoval jsem to takhle v Jílovém, při společných meditacích s panem Tomášem a paní Tomášovou.
Když jsme skončili, řekl mi pan Tomáš "Máš úžasně jemnou mysl. Chraň si svoji mysl"
Netušil jsem, že tím myslí ty moje svinstva, vychytralost atd. co tam vidí Trini
Alaja píše:armin píše:Praktikoval jsem to takhle v Jílovém, při společných meditacích s panem Tomášem a paní Tomášovou.
Z toho, co se napsalo na JZ...a i jinde...jsem pochopila, že Míla, když se na Mariči podívala, tak lidem v chatě (když ale M. poslala pro něco na zahradu) oznámila, že v ní viděla či našla...či tak nějak...jakéhosi démona. Ale nevšimla si, že M. zrovna stojí pod oknem a všechno slyší.
Zajímavé bylo, že si pan Tomáš toho démona v M. nevšímal, nebo ho dokonce ignoroval....toho pana Tomáše totiž měla M. prý stále ráda. Kdežto Mílu holt, po tom slyšeném, ráda neměla....
M. se prý do toho Jílového vůbec nechtělo, ale ten její milý holt měl příkaz, ji tam dovléci, aby jí Míla mohla prozkoumat a zhodnotit.....co s ní dál, protože jí šlo o jednoho z nejlepších žáčků...o jeho budoucí štěstí...
....
No a ty jsi nám to objasnil, že se to tak opravdu dělo......lidi by s tím nesouhlasili, aby se jim někdo šťoural v hlavách....a hodnotil je ....(jde o lidi, co tam byli prvně....a mnohdy proto i naposledy)
Trini píše:armin píše:Praktikoval jsem to takhle v Jílovém, při společných meditacích s panem Tomášem a paní Tomášovou.
Jak je to dlouho, co ti to E. Tomáš řekl?
To je právě problém jemné mysli, že se velmi snadno zanese a zkazí. Proto tě varoval, že si ji máš chránit. Chránil sis ji? Zeptal ses E. Tomáše, jak si ji máš chránit?
Trini píše:
P.S. Tak nák předpokládám, že ti to řekl, když jsi byl mladý kluk. Psal jsi, že jsi k nim chodil od roku 1968. Od té doby se toho mohlo velmi mnoho změnit. Ale ty žiješ v přesvědčení, že máš jemnou mysl, protože ti to kdysi dávno 'E. Tomáš řekl.
armin píše:
Ještě později už ke konci života Míly jsme u nich byli s mojí ženou v jejich bytě. A paní Tomášová při čaji prohlásila "Vy to tady po nás převezmete, vy dva jste jako my".
Trini píše:Podle mne Tomášovi nikdo nenahradí.
Alaja píše:
No a ty jsi nám to objasnil, že se to tak opravdu dělo......lidi by s tím nesouhlasili, aby se jim někdo šťoural v hlavách....a hodnotil je ....(jde o lidi, co tam byli prvně....a mnohdy proto i naposledy)
armin píše:Krásná kniha je to první, co vydala - Za čas a prostor. Tam je také ta báseň.
V Třpytu prázdna už nebyly tak krásné a silné příběhy, takže to v kontrastu s tou první knihou už to nebylo takové.
S knihou Za čas a prostor se pojí příhoda, kterou už jsem také popisoval.
Nebyla ještě prodejna Avataru a knihy se ve stohách kupily po celém ašramu(chatě se tak říkalo) kupovali jen ti, co přijeli, já jsem si jich koupil 10 ks
A Míla na ty hromady (ve kterých byly peníze za vytištění) smutně koukala a říkala: "No to se přece nemůže všechno prodat". A já jsem řekl. "To se všechno prodá, neboje". Ona na mne pohlédla usmála se a řekla: "To je dobře, když to říkáš, ty máš sílu slova". A taky se pak dost rychle vyprodalo (V Lucerně při přednáškách a na jiných akcích)
Myslím, že jsem to tu už jednou popisoval.
Trini píše:
Ale asi tam chodili dost podivní lidé, když se E. Tomáše ptali, kdo je nejpokročilejší. To to tam bylo o věčném poměřování?
armin píše:Trini píše:Podle mne Tomášovi nikdo nenahradí.
Podle mne také ne.
armin píše:Trini píše:
Ale asi tam chodili dost podivní lidé, když se E. Tomáše ptali, kdo je nejpokročilejší. To to tam bylo o věčném poměřování?
O poměřování to tam vůbec nebylo. Naopak. Jenom ta indiánka se takhle zeptala, jiná nátura. Zřejmě aby si vybrala toho nejlepšího.
To víš indiáni...
Třeba to byla zrovna Toltéčka
O poměřování to tam vůbec nebylo
armin píše:Trini píše:
O poměřování to tam vůbec nebylo. Naopak. Jenom ta indiánka se takhle zeptala, jiná nátura. Zřejmě aby si vybrala toho nejlepšího.
To víš indiáni...
Trini píše:armin píše:Trini píše:
To víš indiáni...
Kdepak. Podle učení starých Toltéků nikdy nikoho nehledáš a tedy si ani nevybíráš.
Všechno se to tak říkajíc táhne za tebou samo - kdepak někoho objímat nebo strkat do kolen, aby se za tebou táhl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 163 návštevníků