Princip

naše první fórum... :-)

Re: Princip

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 11:21:18

Alaja píše:
Armin:
Nelezeš do jeho mysli ale necháš jeho mysl a srdce vstoupit do sebe.

O jakém srdci to tu zase píšeš? O fyzickém nebo o tom metafyzickém?

A co dělá, když do něho mysl a srdce někoho jiného nechtějí vstoupit? :nevim:
Trini

Příspěvekod Alaja » úte 31. srp 2021 11:28:15

Trini píše:
Alaja píše:
Armin:
Nelezeš do jeho mysli ale necháš jeho mysl a srdce vstoupit do sebe.

O jakém srdci to tu zase píšeš? O fyzickém nebo o tom metafyzickém?

A co dělá, když do něho mysl a srdce někoho jiného nechtějí vstoupit? :nevim:

Mě by zajímalo, zda to praktikoval i na lidech ze zdejších diskusních for...JZ, Inspiruj, Poradna zdarma, a i na těch dalších, co už jsou ale zrušena....
A co se o těch lidech takto dozvěděl a zda to korespondovalo se skutečností....a proč nyní předstírá, že drží basu s Janou...?

:nevim:
Alaja

Příspěvekod armin » úte 31. srp 2021 11:42:17

Praktikoval jsem to takhle v Jílovém, při společných meditacích s panem Tomášem a paní Tomášovou.
Jednou jsme spolu meditovali sami s panem Tomášem.
Když jsme skončili, řekl mi pan Tomáš "Máš úžasně jemnou mysl. Chraň si svoji mysl"

Netušil jsem, že tím myslí ty moje svinstva, vychytralost atd. co tam vidí Trini
armin

Příspěvekod Alaja » úte 31. srp 2021 12:01:38

armin píše:Praktikoval jsem to takhle v Jílovém, při společných meditacích s panem Tomášem a paní Tomášovou.
Když jsme skončili, řekl mi pan Tomáš "Máš úžasně jemnou mysl. Chraň si svoji mysl"

Netušil jsem, že tím myslí ty moje svinstva, vychytralost atd. co tam vidí Trini

Z toho, co se napsalo na JZ...a i jinde...jsem pochopila, že Míla, když se na Mariči podívala, tak lidem v chatě (když ale M. poslala pro něco na zahradu) oznámila, že v ní viděla či našla...či tak nějak...jakéhosi démona. Ale nevšimla si, že M. zrovna stojí pod oknem a všechno slyší.
Zajímavé bylo, že si pan Tomáš toho démona v M. nevšímal, nebo ho dokonce ignoroval....toho pana Tomáše totiž měla M. prý stále ráda. Kdežto Mílu holt, po tom slyšeném, ráda neměla....
M. se prý do toho Jílového vůbec nechtělo, ale ten její milý holt měl příkaz, ji tam dovléci, aby jí Míla mohla prozkoumat a zhodnotit.....co s ní dál, protože jí šlo o jednoho z nejlepších žáčků...o jeho budoucí štěstí...
....

No a ty jsi nám to objasnil, že se to tak opravdu dělo......lidi by s tím nesouhlasili, aby se jim někdo šťoural v hlavách....a hodnotil je ....(jde o lidi, co tam byli prvně....a mnohdy proto i naposledy)
Alaja

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 12:44:55

armin píše:Praktikoval jsem to takhle v Jílovém, při společných meditacích s panem Tomášem a paní Tomášovou.

Jak je to dlouho, co ti to E. Tomáš řekl?

To je právě problém jemné mysli, že se velmi snadno zanese a zkazí. Proto tě varoval, že si ji máš chránit. Chránil sis ji? Zeptal ses E. Tomáše, jak si ji máš chránit?
Trini

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 13:00:12

Alaja píše:

Z toho, co se napsalo na JZ...a i jinde...jsem pochopila, že Míla, když se na Mariči podívala, tak lidem v chatě (když ale M. poslala pro něco na zahradu) oznámila, že v ní viděla či našla...či tak nějak...jakéhosi démona. Ale nevšimla si, že M. zrovna stojí pod oknem a všechno slyší.
Zajímavé bylo, že si pan Tomáš toho démona v M. nevšímal, nebo ho dokonce ignoroval....toho pana Tomáše totiž měla M. prý stále ráda. Kdežto Mílu holt, po tom slyšeném, ráda neměla....
M. se prý do toho Jílového vůbec nechtělo, ale ten její milý holt měl příkaz, ji tam dovléci, aby jí Míla mohla prozkoumat a zhodnotit.....co s ní dál, protože jí šlo o jednoho z nejlepších žáčků...o jeho budoucí štěstí...
....

No a ty jsi nám to objasnil, že se to tak opravdu dělo......lidi by s tím nesouhlasili, aby se jim někdo šťoural v hlavách....a hodnotil je ....(jde o lidi, co tam byli prvně....a mnohdy proto i naposledy)

M. Tomášová možná viděla, jak se aura onoho muže negativně mění soužitím s Mariči. Možná se mu začalo hůře dařit, a tak se s M. Tomášovou radil, co to je.

Četla jsem to, co Mariči psala, a vypadalo to na pořádnou psychopatku, která si hraje na ublíženou chudinku. Někoho, koho bych měla ráda, bych taky před ní varovala. Nebyla v pořádku. Navíc byla posedlá představou, že je duchovně velmi pokročilá. Takže se nedívím, že si to ten muž chtěl nechat od M. Tomášové přezkoušet. Zřejmě tušil, jak to opravdu je.
Trini

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 13:09:45

Trini píše:

Jak je to dlouho, co ti to E. Tomáš řekl?

To je právě problém jemné mysli, že se velmi snadno zanese a zkazí. Proto tě varoval, že si ji máš chránit. Chránil sis ji? Zeptal ses E. Tomáše, jak si ji máš chránit?

P.S. Tak nák předpokládám, že ti to řekl, když jsi byl mladý kluk. Psal jsi, že jsi k nim chodil od roku 1968. Od té doby se toho mohlo velmi mnoho změnit. Ale ty žiješ v přesvědčení, že máš jemnou mysl, protože ti to kdysi dávno 'E. Tomáš řekl. :nevim:
Trini

Příspěvekod armin » úte 31. srp 2021 14:04:56

Trini píše:
P.S. Tak nák předpokládám, že ti to řekl, když jsi byl mladý kluk. Psal jsi, že jsi k nim chodil od roku 1968. Od té doby se toho mohlo velmi mnoho změnit. Ale ty žiješ v přesvědčení, že máš jemnou mysl, protože ti to kdysi dávno 'E. Tomáš řekl. :nevim:

Později se to jenom potvrzovalo. Jednu dobu, měla paní Tomášová večery v městské knihovně a s ní nás bylo několik (asi tři, které si vybrala) aby tam také pohovořili o svých zkušenostech. Mezi nimi já, Petr Pavlík, Láďa a snad ještě někdo.

Jednou do Jílového přijela dívka - pan Tomáš mi říkal "to je pravá indiánka". Pak jsem zaslechl jak se ho ptala, kdo je tam z těch (asi šesti, co jsme tam byli) nejpokročilejší. Právě jsem odcházel na zahradu, tak jsem neslyšel odpověď. Jenže od té chvíle se mi ta indiánka stále pletla do cesty, vrážela do mně a smála se na mně, Při meditaci si sela vedle mne a dotýkala se mne kolenem atd.
Já jsem měl svou milou, tak jsem ji ignoroval.

Když vydal Avatar Třpyt prázdna, který Míla napsala, tak se mne pak ptala jak se mi líbí.
Já se nechtěl vyhýbat upřímné odpovědi, tak jsem začal: No obal má moc pěkný" a ona hned pochopila co si asi myslím a dál už jsme se o knize nebavili.

Ještě později už ke konci života Míly jsme u nich byli s mojí ženou v jejich bytě. A paní Tomášová při čaji prohlásila "Vy to tady po nás převezmete, vy dva jste jako my".
Tak že jsem se snad moc nezkazil i když jsem byl vždy hodně svůj, upřímný, neovladatelný nespolečenský a ne jako ostatní. Prostě mne vždy zajímala Pravda a ne, co si kdo o mně myslí.

:-)
armin

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 14:43:59

armin píše:
Ještě později už ke konci života Míly jsme u nich byli s mojí ženou v jejich bytě. A paní Tomášová při čaji prohlásila "Vy to tady po nás převezmete, vy dva jste jako my".

To už je ale dvace let.

Podle mne Tomášovi nikdo nenahradí. Byli jedineční. Zcela zvlášní fenomém, který se už nebude opakovat.

Nic jsem od M. Tomášové nečetla, kromě té básně, na kterou mne upozornil Petr. Tobě se zřejmě její Třpyt prázdna nelíbil. Proč?

Jinak díky, že jsi něco o sobě napsal. :-)
Trini

Příspěvekod armin » úte 31. srp 2021 14:59:40

Krásná kniha je to první, co vydala - Za čas a prostor. Tam je také ta báseň.
V Třpytu prázdna už nebyly tak krásné a silné příběhy, takže to v kontrastu s tou první knihou už to nebylo takové.
S knihou Za čas a prostor se pojí příhoda, kterou už jsem také popisoval.
Nebyla ještě prodejna Avataru a knihy se ve stohách kupily po celém ašramu(chatě se tak říkalo) kupovali jen ti, co přijeli, já jsem si jich koupil 10 ks
A Míla na ty hromady (ve kterých byly peníze za vytištění) smutně koukala a říkala: "No to se přece nemůže všechno prodat". A já jsem řekl. "To se všechno prodá, neboje". Ona na mne pohlédla usmála se a řekla: "To je dobře, když to říkáš, ty máš sílu slova". A taky se pak dost rychle vyprodalo (V Lucerně při přednáškách a na jiných akcích)
Myslím, že jsem to tu už jednou popisoval.
armin

Příspěvekod armin » úte 31. srp 2021 15:01:15

Trini píše:Podle mne Tomášovi nikdo nenahradí.

Podle mne také ne.
armin

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 15:09:13

Alaja píše:

Ale to je přece normální, že když s někým přijdeš do kontaktu, tak si o něm děláš obraz - podle svých možností a schopností. Tomášovi zřejmě měli schopnosti vidět lidem do srdce.

Akorát, co mi připadá divné, je, že to, co viděli sdělovali druhým at' už o samotě jednotlivci nebo skupině, což je ješte podivnější. To podle mne není správné. Říkat jednotlivci, jak to má on, o samotě je ok, když to chce vědět.

Ale asi tam chodili dost podivní lidé, když se E. Tomáše ptali, kdo je nejpokročilejší. To to tam bylo o věčném poměřování? :nevim:
Trini

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 15:26:22

armin píše:Krásná kniha je to první, co vydala - Za čas a prostor. Tam je také ta báseň.
V Třpytu prázdna už nebyly tak krásné a silné příběhy, takže to v kontrastu s tou první knihou už to nebylo takové.
S knihou Za čas a prostor se pojí příhoda, kterou už jsem také popisoval.
Nebyla ještě prodejna Avataru a knihy se ve stohách kupily po celém ašramu(chatě se tak říkalo) kupovali jen ti, co přijeli, já jsem si jich koupil 10 ks
A Míla na ty hromady (ve kterých byly peníze za vytištění) smutně koukala a říkala: "No to se přece nemůže všechno prodat". A já jsem řekl. "To se všechno prodá, neboje". Ona na mne pohlédla usmála se a řekla: "To je dobře, když to říkáš, ty máš sílu slova". A taky se pak dost rychle vyprodalo (V Lucerně při přednáškách a na jiných akcích)
Myslím, že jsem to tu už jednou popisoval.

Jo a nevěděl jsi, co je síla slova.

Moje známá mi přivezla/poslala několi knih od E. Tomáše, ale žádnou od M. Tomášové, neměla ji ráda. Pár let přetím mi půjčila k opisování ty otázky k joze.
Trini

Příspěvekod armin » úte 31. srp 2021 16:56:05

Trini píše:
Ale asi tam chodili dost podivní lidé, když se E. Tomáše ptali, kdo je nejpokročilejší. To to tam bylo o věčném poměřování? :nevim:

O poměřování to tam vůbec nebylo. Naopak. Jenom ta indiánka se takhle zeptala, jiná nátura. Zřejmě aby si vybrala toho nejlepšího.
To víš indiáni...
Třeba to byla zrovna Toltéčka :-)
armin

Příspěvekod vostalpetr » úte 31. srp 2021 17:37:39

Tak ted už to víš, vždyt von provozoval černou magii,

tak proto ti ta svinsva chválil...

:halo:
vostalpetr

Příspěvekod vostalpetr » úte 31. srp 2021 17:44:06

armin píše:
Trini píše:Podle mne Tomášovi nikdo nenahradí.

Podle mne také ne.

No to je dobře, jenom dobře,

doufám, že doby Tomášů a Vacka jsou už za námi,

kdy se díky demokracii uvolnila cenzura a mistři se rozšoupli v kopírování dostupných duchovních materiálů,

dneska bychom se vod vopičáren mohli snad posunout jinam...

I když samozřejmě díky za to co udělali, ale dnes je dnes a ne včera...
vostalpetr

Příspěvekod Alaja » úte 31. srp 2021 18:00:15

armin píše:
Trini píše:

O poměřování to tam vůbec nebylo. Naopak. Jenom ta indiánka se takhle zeptala, jiná nátura. Zřejmě aby si vybrala toho nejlepšího.
To víš indiáni...

Indiánek asi bylo v Praze dost. Jedna má kamarádka také inklinovala k tomu indiánskému učení. Nějaký čas. Ale na chatu do Jílového asi nejezdila....maximálně zašla jednou či dvakrát do té Lucerny...
Alaja

Příspěvekod vostalpetr » úte 31. srp 2021 18:18:23

O poměřování to tam vůbec nebylo

Ne jo, tak proč jste do sebe furt strkali vy pitomci ???
vostalpetr

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 19:22:51

armin píše:
Trini píše:

To víš indiáni...

Kdepak. Podle učení starých Toltéků nikdy nikoho nehledáš a tedy si ani nevybíráš.
Všechno se to tak říkajíc táhne za tebou samo - kdepak někoho objímat nebo strkat do kolen, aby se za tebou táhl. :mrk:
Trini

Příspěvekod Trini » úte 31. srp 2021 19:34:56

Trini píše:
armin píše:
Trini píše:

To víš indiáni...

Kdepak. Podle učení starých Toltéků nikdy nikoho nehledáš a tedy si ani nevybíráš.
Všechno se to tak říkajíc táhne za tebou samo - kdepak někoho objímat nebo strkat do kolen, aby se za tebou táhl. :mrk:

P.S. Nejsem indiánka. O indiánském učení nic nevím.
Trini

PředchozíDalší

Zpět na Všechno možný